Şeyh Ahmet Yasin Bursevi Hazretleri, Ahir Zaman'da hakiki alim az olduğu için Hz. Mehdi (a.s)'dan pek bahsedilmediğini anlatıyor.


 

İslam alimleri buyuruyor Sahabe-i Kiram’ın sözüne dayanarak; ‘alimin ölümü, alemin ölümü gibidir.’ İslam alimleri, son devrin alimleri teker teker aramızdan ayrıldı. Onların ölümü ile alem öldü. Öyle hakiki alim olmadı için Mehdi (a.s)’dan bahseden kalmadı.  Halbuki, Resulullah Aleyhissalatü Vesselam Efendimiz zamanında beş vakit namazda  mescid-i Nebevi de konuşulurdu. O derece tekrar edilirdi ki sanki her namazın arkasından Mehdi (a.s) zuhur edecekmiş gibi beklerdi. İnsanlar kendilerini ona göre ayarlarlar.

Alim kalmadı ki, alem öldü. Bunlar neden bahsedecekler? Holdinglerden bahsedecekler. Şirketlerinden bahsedecekler. Mehdi (a.s)’a asker hazırlamak lazım. Hakiki alimin vazifesi budur. 30 sene içerisinde yani 20 sene içerisinde Mehdi  (a.s) çıkacak. Allah nasib ederse 10-12 sene içerisinde onu göreceğiz. Bundan sonra da 20 sene kadar da inşaAllah arkasında hizmet edeceğiz Mehdi (a.s)’ın. Şimdi niye bahsetsin adam? Adam fabrikaları yeni kurmuş. Sistemi holdingleri yeni hazırlamış. Bunları düşünen insan Mehdi (a.s)’dan bahsetmez. Mümkün değil.

Bir ikincisi de; yüzde yirmilik kadar bir bölüm var, imanından kaynaklanıyor. İnanamıyor , inanmıyor. Yani Müslümandır. Hatta alimdir. Hatta önderdir. İnsanların önderidir. Mehdi (a.s)’ın çıkacağına inanamıyor. 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler