Kuşlar On Binlerce Km'lik Mesafeyi Nasıl Katederler?

Bilindiği gibi kuşlar, göçleri sırasında çok uzun mesafeler katederler. Örneğin bir albatros, tek bir beslenme gezisinde –ki bu genellikle bir ay sürer- yere hiç inmeden 15.000 km uçabilir; okyanus dalgaları ile oluşan havayı kullanarak yukarıda süzülür ve bu sırada çok az kanat çırpar. Düz mesafede ise hiç kimse kutup deniz kırlangıcı ile rekabet edemez. Kuzey kutbunun deniz kırlangıçları her yıl, kuzey kutbundan Antartika'ya, oradan da geriye doğru bir yolculuk yaparlar. Kutup buzlarında yaklaşık 15.000 km yol katederler. Kırlangıçların göç ederken tamamladığı daire yaklaşık 40.000 km dir ki bu neredeyse dünyanın çevresine eşittir. (John Downer, Supernature, The Unseen Powers Of Animals, s.60)

Kuşların neden ve nasıl göç ettiği uzun yıllardır araştırmacıların cevap aradığı sorulardır. Bu konuda büyük bir ilerleme kaydedilmesine rağmen asıl önemli noktalar hala gizemini korumaktadır.

Bu örnekte de açıkça görüldüğü üzere, doğadaki canlılar Allah'ın kudretini, her şeye Kadir olduğunu ve benzersiz yaratan olduğunu kanıtlayan delillerdendir. www.kuslar.net