Hz. Mehdi (a.s.), insanların gerçek sevgiyi yaşamasına vesile olacaktır

ETİKETLER:


 

Hz. Mehdi (A.S.), İnsanların ”Gerçek Sevgiyi” Yaşamasına Vesile Olacaktır

Hz. Mehdi (as)’ın zuhurundan önceki dönemde, Kuran ahlakından uzaklaşıldığı için insanlar arasında sevgi,  şefkat ve merhamet azalacaktır.
Ancak bu durum Hz. Mehdi(as) vesilesiyle ortadan kalkacaktır. Hz. Mehdi(as)’ın en önemli özelliklerinden biri, “Allah’a ve O’nun tecellilerine karşı duyduğu derin sevgi ve muhabbet” olacak; dünya çapında, insanların birbirlerini çok sevmelerine vesile olacaktır. İnsanlar, O’nun vesilesiyle yepyeni bir bakış açısı kazanacak ve “gerçek sevgiyi” öğrenip yaşayacaklardır.

Bu gerçeği haber veren hadis-i şeriflerden bazıları şöyledir:

Hz. Mehdi (as) zamanında Asr-ı Saadette olduğu gibi KÜLLENMİŞ DUYGULAR BİR BİR TOMURCUKLANACAK, ÇİÇEK AÇACAKLARDIR. (el-Havi l'il-Fetava, s. 67, 68; Rahbavi, Kıyamet Alametleri, s. 162, 163)

(HZ. MEHDİ (AS)) ALLAH'IN İZNİYLE TAŞ GİBİ KALPLERİ YUMUŞATABİLECEK, KÖMÜR GİBİ RUHLARI ELMASLAŞTIRABİLECEK, ölü ruhları imanın nuruyla diriltebilecek... (El-Kavlü'l-Muhtasır, s. 24; Şaban Döğen Mehdi ve Deccal, s. 194-195)

Hz. Mehdi (as) herkese sevgi ve merhametle yaklaşacak, O’nun yanında tüm insanlar huzur ve sükun bulacaklardır.İnsanlar arasındaki kin, husumet, düşmanlık gibi duygular son bulacak, tüm yeryüzüne barış ve huzur hakim olacaktır.

KAP SU İLE DOLDUĞU GİBİ YERYÜZÜ BARIŞLA DOLACAKTIR. HİÇBİR KİMSE ARASINDA BİR DÜŞMANLIK KALMAYACAKTIR.Ve bütün düşmanlıklar, boğuşmalar, hasetleşmeler muhakkak kaybolup gidecektir. (Sahih-i Müslim, 1/136)

ONUN (HZ. MEHDİ (AS)'IN) ZAMANINDA KURTLA KOYUN BİRARADA OYNAYACAK, YILANLAR ÇOCUKLARA BİR ZARAR VERMEYECEKTİR... (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, s. 43)

Hz. Mehdi (As) Çok Sevgi Dolu Ve Sevecen Olacaktır

Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde Hz. Mehdi (as)'ın çok şefkatli ve sevgi dolu olacağı, tüm insanların onun etrafında sevgiyle ve coşkuyla toplanacakları, sadece insanların değil denizlerdeki balıkların, gökteki kuşların dahi ondan razı olacağı bildirilmiştir:

Mahmud b. Vahib Kızoğlu Bağdadi-i Hanefi: “Cevheret-ul Kelam” adlı kitapta şöyle yazar: O (HZ. MEHDİ (A.S.)) SICAK KANLI VE GÜZEL BİR GENÇTİR... (Cevheret-ul Kelam, s. 157)

... O ZAMAN (Hz. Mehdi (as) döneminde), YER VE GÖK EHLİ, BÜTÜN YABANİ HAYVANLAR, KUŞLAR, HATTA DENİZDEKİ BALIKLAR BİLE ONUN HİLAFETİYLE (manevi liderliğiyle) SEVİNECEKLERDİR...(El Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 31)

Hz. Mehdi (as) barış insanıdır,  sevgiyle, Allah'ı anarak Kuran ahlakını dünyaya hakim kılacaktır.

İNSANLAR, BAL ARILARININ BEYLERİ ETRAFINDA TOPLANMASI GİBİ, HZ. MEHDİ (AS)'IN ÇEVRESİNDE TOPLANIRLAR.Daha önce zulümle dolu olan dünyayı, adaletle doldurur. Adaleti o denli olur ki, UYKUDA OLAN BİR KİMSE DAHİ UYANDIRILMAZ V E BİR DAMLA KAN BİLE AKITILMAZ. Dünya, adeta asr-ı saadet devrine geri döner. (El Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 29 ve 48)

Hz. Mehdi (a.s.) Herkes Tarafından Çok Sevilecektir
 

Hz. Mehdi (a.s.), 1400 seneyi aşkın bir süredir tüm İslam aleminin büyük bir sevgi ve muhabbetle beklediği;  her dönemde, yaşayan her Müslümanın, yanında olmayı istediği mübarek bir şahıstır. Zuhuruyla birlikte insanlar sürekli Hz. Mehdi (a.s.)'den bahsedecek, ona karşı çok büyük bir sevgi ve muhabbet duyacaklardır. Hadislerde şöyle haber verilmektedir:

ALLAH (C.C.) BÜTÜN İNSANLARIN KALPLERİNİ O’NUN (HZ. MEHDİ (AS)’IN)  MUHABBETİYLE
DOLDURACAKTIR.
(El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamet-il Mehdiyy-il Muntazar, 42)

Mehdi zuhur eder, HERKES SADECE O’NDAN KONUŞUR, O’NUN SEVGİSİNİ İÇER VE O’NDAN BAŞKA
BİR ŞEYDEN BAHSETMEZLER.
(Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, 33)

 

Hz. Mehdi (as) insanlara gelir de, ONU YENİ GELİN GİBİ AŞK VE MUHABBETLE KUCAKLARLAR... (Ali Bin Hüsameddin El Muttaki, Celaleddin Suyuti'nin Tasnifinden Hadisler – Ahir Zaman Mehdisinin Alametleri, Kahraman Neşriyat, s. 35)


O (HZ. MEHDİ (A.S.)) MAHLUKAT ARASINDA SEVİLİR.(Kitab-ül Burhan fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 58)

... Hz. Mehdi'nin sevgisi insanların kalplerine yerleşecek ve ONDAN BAŞKA BİR ŞEYDEN BAHSEDİLMEYECEKTİR. (El-Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, sf. 20)

 

ADNAN OKTAR: Muhakkak ki o, insanların karşılaştıkları şerler sebebi ile gaib Mehdi (a.s.)’ın kendilerine, insanların en sevgilisi olmadıkça çıkmayacaktır.” Mehdi (a.s.) sevgisi öyle bir tırmanacak ki, o kadar yükselecek ki, en şiddetli boyuta ulaştığında Mehdi (a.s.) ortaya çıkacak, diyor. Mehdi (a.s.), nefretten sevgiye doğru yükselerek gelişecek bir insandır. Şiddetli nefret edeceklerdir, şiddetli sevgiye doğru yükselecek yükselecek, en yüksek noktaya ulaştığında Mehdi (a.s.) zuhur eder, diyor, inşaAllah.
 (17 Ocak 2011)


DEVAMINI GÖSTER