Osmanlı padişahlarının Resulullah sevgisi

Osmanlı padişahları Kuran'da emredilen ahlakı yaşadıkları ve bunu uygularken Hz. Muhammed (sav)'i örnek aldıkları için başarılı birer yönetici olmuşlardır. Onların önderlik yaptığı toplumlar tarihte çok büyük bir refah içinde yaşam sürmüşlerdir.
Ancak Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasının ardından çeşitli karışıklıklar ortaya çıkmıştır. Osmanlı’nın sağladığı ve hakimiyeti altında olan her yerde koruyup, kolladığı güven ortamı yok olmuştur. Söz konusu bölgelerde tekrar barışın, dostluğun ve kardeşliğin hakim kılınabilmesi için tarihte Osmanlı’nın yaptığı uygulamalardan örnek alınmalı ve kültürlerarası ilişkilerin geliştirilmesine ve pekiştirilmesine önem verilmelidir.
Bu belgeselde Kuran ahlakını yaşayan Osmanlı padişahlarının bazılarının Allah’a olan itaatlerini, Peygamber Efendimiz (sav)'e olan bağlılıklarını, İslamiyet’in yayılması için gösterdikleri çabayı izleyeceksiniz.

A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler