Yakınlarının dilinden Atatürk'ün dindarlığı


 

ATATÜRKÜN KÜTÜPHANECİSİ NURİ ULUSU, ATATÜRKÜN ALLAHA OLAN SAMİMİ İNANCINI ANLATIYOR.

Atatürk bazı kereler çalışırken okuduğu  tefsirlerin çok  etkisinde kalırdı ve de “HEY BÜYÜK ALLAH’IM KURAN’A İNANMAYAN KAFİRDİR. BİZE NASIL YOL GÖSTERİYOR?, KURAN’I TÜM DÜNYAYA OKUTMALIYIZ” derdi.Sonra o an yanımdaki  bizlere” OKURKEN RUHUM COŞUYOR, SİZE DE OLUYOR MU?”  diye sorardı.

MANEVİ KIZI ÜLKÜ ADATEPE ATATÜRK’ÜN HER ZAMAN DUA ETTİĞİNİ ANLATIYOR.

“Annemi Zübeyde hanım büyütmüşdür. Onun anneme anlatdığı bir anıyı aktarıyım; Atatürk, 25 Ağustos Kocatepe’ye çıktığı zaman orada şöyle dua ediyor: “ALLAH’IM, SENİN BANA VERDİYİN FİKİR VE ZEKAYLA BEN BÜTÜN PLANLARIMI GERÇEKLEŞTİRDİM. BUNDAN SONRASI ARTIK SENİN MUKADDERATIN....” O, Allah’ına inan bir insandı. Paşa, Ramazan’da Dolmabahçe’de  veya Çankaya’da olduğunda anneme,” Vasfiye ,oruç tutuyormusun?” Diye sorar, annem “tutuyorum” dediğinde de çok memnun kalırmış. Bana hastalandığımda dua etdirirdi, kendisi de ederdi.

HAFIZ YAŞAR OKUR ATATÜRKÜN KURAN-I KERİM’E OLAN SAYGISINI ANLATIYOR.

“Atatürk, Cemil Sait Bey’in Kuran tercümesini getirttiler. Sabaha kadar konuştuk. Daha sonra, kendileri ayağa kalkarak ceketinin önünü iliklediler. Kuran-ı Kerim’i ellerine alıp, Fatiha Suresinin Türkçe tercümesini açıp halka okuyormuş gibi ağır ağır okudular”

MANEVİ KIZI SABİHA GÖKÇEN ATATÜRK’ÜN ALLAH SEVGİSİNİ ANLATIYOR.

Ata’nın elini öpmek üzere yanına girdim..... “Sen dindarmısın diye sordu”?” Evet dindarım dedim”...Cevabım hoşuna gitmişdi.” ÇOK İYİ ALLAH BÜYÜK KUVETTİR, ONA İNANMAK LAZIMDIR” dedi.


DEVAMINI GÖSTER