Hz. Mehdi (as)'ın İstanbul'a gelişini insanlara haber veren büyük alamet


Independenta Tanker Patlaması

TARİH 15 KASIM 1979

YER: İSTANBUL BOĞAZI HAYDARPAŞA

SABAHA KARŞI 05.20 DE 95.530 TON HAM PETROL YÜKLÜ ROMEN TANKERİ YUNAN ŞİLEBİ İLE ÇARPIŞTI

 Takvimler 15 Kasım 1979 gösterdiğinde sabaha karşı  saat 05.20  sularında İstanbullular benzeri görülmemiş bir patlama sesi ile uyandılar.  Independenta adında Romen tanker  İstanbul Boğazının tam girişinde Haydar Paşa gölünün önünde bir  Yunan şilebi ile çarpıştı. Gemi büyük bir gürültü ile patladı. Patlamanın şiddeti ile şehrin boğaza yakın sahil kesiminde yer alan pek çok bina hasar gördü , evlerin camları kırıldı. Yangın günlerce sürdü. Alevlerin etkisiyle gökyüzü kızıla boyandı. Patlamanın ardından ortaya  çıkan duman bulutuysa günlerce  İstanbul'un üzerinde asılı kaldı. Peygamberimiz (sav) 1400 yıl önce hadislerinde ortaya çıkan bu ateşin Hz. Mehdi (as)’ın gelişinin alameti olduğunun belirtmişdir.

DOĞUDAN BİR ATEŞİ GÖRDÜĞÜNÜZ ZAMAN AL-İ MUHAMMEDİN ( HZ.MEHDİ (AS)’IN) ÇIKMASININ BEKLEYİNİZ, ÖYLE Kİ KORKUDAN UYKUDA OLANLAR UYANACAK, AYAKTA OLAN ÇÖKECEK, OTURAN İSE AYAĞA FIRLAYACAKTIR.

( Kitab-ül Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s.32)

GÖKYÜZÜNDE DOĞU CİHETİNDEN GECEYİ AYDINLATAN BÜYÜK BİR ATEŞ GÖRDÜĞÜNÜZ VAKİT, İŞTE O AN HZ. MEHDİ (AS)’IN GELİŞ VAKTİDİR.

( Mer’iy Yusuf b. Ebi bekir B. Ahmet b. Yusuf el Makdi’si” Feraldu Fevaldl’I fi’l İmam El-Mehdi El-Muntazar)

Yemin ederimki bir ATEŞ SİZİ SARACAKTIR. O ateş bugün BEREHUT denilen vadide sönük vaziyettedir. O ateş İÇİNDE MÜTHİŞ BİR AZAP OLDUĞU HALDE İNSANLARI KAPLAR. O ateş insanları, malları yakıp bitirir. GECEKİ SICAĞI GÜNDÜZKİ HARARETİNDEN DAHA ŞİDDETLİDİR. O ateş insanların başının üzerinden arşın altına kadar yaklaşarak yeryüzü ile gökyüzü arasında gökgürültüsü gibi KORKUNÇ GÜRÜLTÜSÜ OLUR.

(Ölüm-Kıyamet-Ahiret ve Ahir Zaman Alametleri,s.461)

INDEPENDENTA TANKER PATLAMASININ TANIĞI ANLATIYOR

Gazeteci Haluk Özözlü- Bir perşembe sabahı , 15 Kasım 1979 , uykumun içinde 5 kesik düdük.  şimdi büyüklerin birini ikisini üçünü duyduğunuz zaman sakin olabiliyorsunuz. Dördüncü ve beşinci kesik düdüğü duyduğum  zaman eyvah birşey olacak diyorum . İnsanın, duymadığı, bilmediği, deneyimi olmadığı, bir sesle karşılaşdık. Bu müthiş bir patlamaydı. Öyle bir patlama oldu ki,...... bütün evlerden, Kadıköydeki bütün evlere varıncaya kadar hatta... Beşiktaşa bu cepheye bakan bütün evlerin camları olduğu gibi aşağı indi. Hemen evin terasına çıktım,  Haydar Paşaya doğru bakdığım zaman ilk izlenimim deniz yanıyor oldu. Bu olaya tanık olanlar, fakat görmeyenler bunun deprem olduğu izlenimine kapıldıklarını söylediler. Ve herkes yatağından ok gibi kalkdı. Ne olduğunu bilmiyorsunuz. Arkadaşım, foto  muhabir arkadaşım  sinemaya gitmiş,  onlar tam o saatte çıkmışlar sinemadan. Ve çıkar çıkmaz o şeyden sinemanın boşluğundan, karanlığından gökyüzünü öyle birden bire aydınlık görünce kıyamet koptu zannetmişler ve secdeye kapananlar olmuş, o kadar öyle büyük bir aydınlık.  Yani şu anda bir başka misal veremiyorum  bunu anlatmak için, yani şunun gibi şöyle oldu, bunun gibi böyle oldu diyemiyorum. Çünkü böyle bir şey bügüne kadar hiç olmadı. Bir anda böyle gündüz oldu. Bir anda gündüz oldu. Beklemediğimiz, hani böyle  aniden  flash patlar ya onun gibi bir şey oluyorsunuz. Gökyüzü aydınlanıyor.

TANKER PATLAMASI İLE İLGİLİ BASINDA ÇIKAN HABERLER

SON HAVADİS GAZETESİ 16 KASIM 1979- ROMEN TANKERİ PATLADI

TERCÜMAN GAZETESİ 16 KASIM 1979- GECE YARISI GÜNDÜZ GİBİ OLDU

İSTANBUL GAZETESİ 16 KASIM 1979- İSTANBUL YANIYORDU

TERCÜMAN GAZETESİ 16 KASIM 1979- BİNLERCE EVİN CAMLARI KIRILDI

AKŞAM GAZETESİ 16 KASIM 1979- İSTANBULLULAR YATAKLARINDAN FIRLADI

HERGÜN GAZETESİ 16 KASIM 1979- İSTANBULU KARA  BULUTLAR KAPLADI

HÜRRİYET GAZETESİ 15 KASIM 1979-CEHENNEMDEN BİR AN

CUMHURİYET GAZETESİ 16 KASIM 1979- YANGIN  SÜRECEK

MİLLİYET GAZETESİ 16 KASIM 1979- TEHLİKE GEÇMEDİ

MİLLİ GAZETESİ 16 KASIM 1979-BOĞAZDA FACİA 51 ÖLÜ

HÜRRİYET GAZETESİ-ALLAH KORUDU

SON HAVADİS GAZETESİ 16 KASIM 1979- PATLAMADAN HAVAYA FIRLAYAN İNSANLAR GÖRDÜM

AKŞAM GAZETESİ 16 KASIM 1979- İSTANBUL DUMANALTI OLDU

TÜRKİYE GAZETESİ 15 KASIM 1979-TANKER BÜTÜN ŞİDETİYLE YANIYOR

YENİ ASYA GAZETESİ 16 KASIM 1979-FACİADAN ALLAH KURTARDI

HÜRİYYET GAZETESİ 7 ARALIK 1979- HALK KORKU İÇİNDE YANGIN SEYRETTİ

TÜRKİYE GAZETESİ 16 KASIM 1979- YENİ PATLAMALAR OLABİLİR

TÜRKİYE GAZETESİ 17KASIM 1979- ÇIKAN DUMAN HAVAYI ZEHİRLİYOR

SON HAVADİS GAZETESİ 16 KASIM 1979- ROMEN TANKERİ 45 GÜN YANACAK

HZ. MEHDİ (AS)’I  BİR ATEŞİN YANINDA BULACAĞIZ

Sayın Adnan Oktar- Bir ateşin yanında bulacağız , onu , mehdiyi biz. Alameti budur. Yani yoğun bir ateş. Hatta gökyüzünü kaplayan, insanların gündüz mü oldu diyecekleri bir ateş. Gökgürültüsü gibi hadis-i şerifde  belirtildiği gibi ve büyük patlamalarla devam eden bir ateş bu ateş, dumanı dağlar gibi, böyle kilometrelerce uzağa uzayan dumanı var,  hadisler bunu anlatıyor, o ateşin olduğu gün nerde , mukaddes beldeye diyor  bilinki mehdi zuhur etmişdir diyor hadisde. Bak o ateşi gördüğünüzde , o patlamayı  , o sesi duyduğunuzda ki,  gökgürültüsü gibidir sesi diyor, uyuyan kişi uyanacak gürültüden diyor. Kalktığında da gündüz mü oldu diyecek yani sabah oldu zannedecekler, kıyamet koptu zannedecekler. Bunu gazete küpürlerine  bakıyoruz aynısı. Yani hadislerle gazete küpürleri bire bir örtüşüyor. Gündüz mü oldu? Hadisde var , aynısı var. Gökgürültüsü gibi ses, hadisde aynısıyla var, dağlar gibi duman kitlesi meydana geleceyi hadisde aynısı var, malları yakıp bitireceği ve insanların bir kısmının vefat edeceği hadislerde belirtilmiş aynısıyla var. Üç ve ya yeddi gün sürer diyor yani uzun süre süreceyi belirtiliyor hadisde aynısıyla var. İşte bu olduğunda  bakın mukaddes beldeye   diyor İstanbul'a o kişinin zuhur ettiğini bilin diyor peygamberimiz o günlerde.  


DEVAMINI GÖSTER