Şeyh Ahmet Yasin Hazretleri: ''Hz. Mehdi (as)'ın en büyük karşıtları cahil hocalar olacak.''

Şeyh Ahmet Yasin Hazretleri ile 23 Ocak 2011 tarihinde yapılan röportajdan bir bölüm


-İslam alimleri yani  Muhyiddin ibn Arabi olsun diğerlerinde mesela onun diyor en büyük düşmanları zahiren Ehl-i Sünnet  alimlerinin mukalifleri olacak diyor ve yetmiş bin sarıklıdan  bahs ediyor. Yani demek ki buradan şunu mu anlıyoruz,  yani bir takım dindar gibi gözüken  kişiler belki ona en büyük düşmanlığımı yapacaklar Hz. Mehdi (a.s)’a?

- Aynen öyle. Bakın şu anda sadece ülkemizde belki benim gibi yedi milyon sarık saran var.  Yani her türlü  beyaz sarık, kara sarık falan ama hakkını veren kaç kişi kaldı? Her şeyin başı cehaletdir. Cehaletden büyük bela olmaz. İlmen bilmedikleri için hepsi kendi büyüklerinin, kendi efendilerinin , kendi şeyhlerinin, kendi cemaatlerinin başı Mehdi olsun diye bekliyorlar. Diyer bir cemaatten Cenab-ı Alla bunu nasib edecek, ilmini de bilmedikleri için kabul etmiyorlar, halbuki Mehdi (a.s) biatsız olacak. Yani bunun manası her kesi birleştirici,  hepsini sevici , herkesden olan ama herkesi toplayan birisi olacak. Bugün Resulullah(s.a.v) Efendimiz hakiketen etle kemikle gelse ilk önce efendimizde hata bulan , kusur bulan, yalnış yapıyorsun diyen bu sarıklılar  olacak. Kendi kafalarına göre yaşadıkları gibi bir din icad etdiler. Çünkü inandıkları gibi yaşamazlarsa , yaşadıkları gibi inanmaya başladılar.

ŞEYH AHMED YASİN HAZRETLERİ:MÜNAFIKANE SİSTEM, MEHDİ (AS)IN MÜCADELE-İ CEREYANINA DAYANAMAZ.

-Zamanda bu cereyai münafıkaneden bahs ediyor ahir zamanda çok şiddetli olacağına yine Mehdinin cereyani münafıkaneden çok büyük bir mücadele vereceğini

-Aynen öyle. Ama deccalın , küfrün ve kötülüğün o cereyanı Mehdi (a.s) ın mücadeleyi cereyanına dayanamıyor. Hocanız , Sultanımız, büyük zatlar o kıyıda köşede kalmış gibi görünenleri de hepsini toplayacaklar. Zaten en önemlisi onlara refah getirecekler. Onlar farkında değiller. Onlar huzura kavuşacaklar, sıkıntıdan kurtulacaklar. Şeytanın, deccalın fitnesinden kurtulacaklar ve Muhammedi nurla tanışacaklar. 


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler