Kudüs mescit şehridir başkent olamaz.

Adnan Oktar’ın 11 Aralık 2017 tarihli A9 TV röportajından


GÜLEN BATURALP: Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Tek gerçekçi çözüm Kudüs’ün iki devletin de başkenti olmasını sağlayacak şekilde 1967 sınırları çerçevesinde iki devletli çözümdür” dedi.

ADNAN OKTAR: Kardeşim, ikisi de başkent yapmasın Allah aşkına. Başkent, oraya herkes dolar. Küçük bir şehir. Gitmedi mi bunlar Kudüs’e anlamıyorlar mı? Çok büyük hata olur, çok büyük hata olur. Orası tarihi bir şehir tarihi dokusuna hiç dokunulmaması lazım. Sen oraya şimdi 200-300 ülkeyi getirirsen, en az 200 bin, 300 bin insan demektir bu. En az 50 bin dükkan, bakkal şu bu falan demektir çarşı demektir en az. Tanınmayacak hale gelir orası. Yapmayın etmeyin ne alaka? Orası mescit bir şehirdir bak mescit, mescit bir şehirdir Kudüs. Kudüs’ün tamamı mescittir. Başkent olarak mescit kullanılmaz. Kimse orayı başkent falan yapmasın. Başkent yapacak yer mi yok? Şehrin dışında bir yere gitsin yapsınlar. İnanılır gibi değil gözlerime inanamıyorum. Kudüs’ün içinde başkentin ne işi var? Filistin’i de başkent yapmasın İsrail’i de başkent yapmasın. Git mesela 30 kilometre dışında git oraya başkent yap. Var ya oraya yakın yerler var bir yeri al orayı başkent yap. Tesisler kur, büyükelçilikler kur, ailelerini getir, okullarını getir. Kardeşim, okul da açılması gerekiyor öğrenciler için. Kreşler açılacak, lokantalar, orası tanınmayacak hale gelir, mahvolur orası. Bunu bıraksınlar.

ASLI HANTAL: Kudüs’ün bazı resimleri var Adnan Bey.

ADNAN OKTAR: Göster bakayım. Buraya sen nereye elçi getiriyorsun, nereye bina koyacaksın? Zaten yıpranmış bir şehir. Şu hal yakışıyor mu şimdi Kudüs’e, şu hale getirmek? Bunun on misli daha karmaşık olacak bunun sonucunda. Bilakis o binaların hepsinin yıkılması lazım. Orada o tip yeni bina falan olmaz.

Mesela Suudi Arabistan, “ben Mekke’yi başkent yapacağım” dedi mi? Var mı öyle bir şey? Gitsin başkent yapsın o zaman. Böyle bir şey olmaz kardeşim. Bak kutsal bir şehir başkent yapılmaz. Ha yapmak istiyorsan sembolik yaparsın, mesela oraya bir bina açarsın tarihi bir bina, işte “başkentin merkezi burası” dersin. Oraya hahamları korsun bu olur, sembolik yap sana kimse bir şey demez. Mesela eski bir bina tarihi bir bina orayı restore edersin, oraya mesela Sanhedrin’i toplarsın 70 Sanhedrin “burası başkentin merkezi” dersin. “Ama binalar ve tesisler işte 30-40 kilometre dışarıda” dersin. Bunu yap kimse sana bir şey demez. Şehrin içine gelme, otuz kere beni söyletmeyin olmaz. Şehri sırt sırta yap, Kudüs’ün haline bak. Göstersene bir daha resmini.

ASLI HANTAL: Tabii, görebiliriz.

ADNAN OKTAR: Göster arka mahalleleri göster. Şu hale bak şu hale bak yani. Bunların tamamının yıkılması lazım kardeşim tamamının. Buraya başkent olmayı bir kere unutsunlar bu bir, bu binaların da hepsinin yıkılması lazım iki. Herkes buna razı olacak. Çık şehrin dışına kardeşim çık, 30 kilometre, on dakikanı almaz arabayla 30 kilometre. Git oraya ne yapıyorsan yap. Şehrin merkezinden çık, batırma şehrin merkezini, tarihi dokusunu bozma. Bütün tarihi binaları yıkıyorlar. Buldozerler, greyderler, orada ne işi var evlerin, lokantaların, AVM’lerin şunların bunların, üniversite kuruyor bilmem ne, siz ne yapıyorsunuz? Çık şehrin dışına 30 kilometre batısına, 30 kilometre doğusuna, 30 kilometre güneyine, 30 kilometre kuzeyine ne yapıyorsan yap, kimsenin sana bir şey dediği yok. Kutsal şehir başkent olmaz. Sembolik anlamda yapıyorsan yap. Mesela Filistin de öyle, istiyorsa sembolik bir bina yapar, tarihi güzel bir Osmanlı bina yapar, “başkentin merkezi burası” der büro tarzında tamam, ona bir şey dediğimiz yok. Ama doldurma adamları oraya böyle olmaz.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler