Adnan Oktar’a soruldu Mehdi olduğunuza dair hüsnü zannınız var mı?

Adnan Oktar’ın 7 Ekim 2017 tarihli A9 TV röportajından


VTR: Mehdi olduğunuza dair hüsn-ü zannınız var mı?

ADNAN OKTAR: Ah severim ben senin güzelliğini, tatlılığını. Allah güzelliğini artırsın senin. Her insan her Müslüman Mehdi olmayı istemesi lazım. Yani her Müslümanın Allah’tan en yüksek derecede olmayı istemesi lazım. Her kadının da bunu istemesi lazım sırf erkek değil kadının da Allah’ın en çok sevdiği olmayı istemesi lazım. Dolayısıyla tabii ki ben de Allah’ın en çok sevdiği olmayı isterim. Her Müslümanın istediği gibi. Ve istemesi de farzdır bunu. Bak her mümin Allah’ın en çok sevdiği olmayı istemesi farzdır. Ben de Allah’ın en çok sevdiği olmayı istiyorum. Ama cehenneme gitmekten de korkuyorum her gün bunu hissettiriyorum. Eğer Mehdilik talebim olsaydı, Türkiye şartlarında ben yayına mesela yeşil bir sarıkla çıksam kimse buna bir şey demez gayet makul olurdu. Bir cübbeyle de yine yeşil bir cübbeyle çıkabilirdim. Hanımlar olmazdı. Gidip niye mason olayım? Yedi ayrı ülkeden 33 dereceli masonluk diploması aldım. Bu, Mehdiliği ortadan kaldırmak için yapılmış bir şey. Bana yapılacak iddiayı kökünden ortadan kaldırmak için yapılan bir şey olarak algılanacak bir tavırdır bu. Yani 33 dereceden bir masonu hiç kimse Mehdi olarak görmez. Ben bunu kendi elimle yaptığıma göre neden Mehdilik iddia edeyim? Çünkü Mehdilik iddia edecek adam bir kere masonluğa tavır alır ve asla da mason olmaz, görüşmez de onlarla, gelenekçi İslam anlayışına göre. Çünkü benim kitlem onlar olacağını düşündüğüme göre neden Musevilerle ve hahamlarla bu kadar ahbap olayım, dost olayım? Karşıt olmama gerekirdi, değil mi? Hristiyanlığa da karşıt olmam gerekirdi. Ve gelenekçi Ortodoks İslam anlayışı bütün dünyada hakim olduğuna göre onu savunmam gerekirdi. Niye onların tam zıddı fikri savunayım? Tam zıddını savunarak sen hepsini karşına alıyorsun nasıl adam seni Mehdi görsün? Sen oturuyorsun mason oluyorsun adam seni nasıl Mehdi görsün? Ve kalkıp şakır şakır kaşıkla oynuyorsun. Mehdi kaşıkla oynamaz. Şarkı söylüyorum. Mehdi şarkı söyler mi? Yani Mehdi olma ihtimalini çağrıştıracak hiçbir şey bırakmıyorum. O zaman demek ki hiç niyetim yok. Yemin de ettiğime göre o zaman rahat olsunlar. Ama rahat olamıyorlar. Diyanet toplantı üstüne toplantı yapıyor. Konferans üstüne konferans yapıyor “geliyor” diyor “geliyor” diyor. Gelen tamam gelen var da korkma bir şey olmaz. Daha ne yapayım, daha ne yapayım yani?

KARTAL GÖKTAN: Onlar “Mehdi değilsin” diyorlar “ben de Mehdi değilim diyorum” diyorsunuz.

ADNAN OKTAR: Hep beraber bağrışıyoruz. Onlar “Mehdi değilsin” ben de “Mehdi değilim” diyorum karşılıklı bas bas bağırıyoruz. Onlara bakarsan, bin bir türlü azamet yapıyor, değil mi? Havalarından geçilmiyor, geçerken genelkurmay başkanı geçiyor gibi oluyor. Ben bunu yapmadığıma göre demek ki Mehdilik iddiam yok. Azamet yapmadığıma göre o zaman rahat olsunlar. Yemin de ettim daha ne yapayım?

Hz. Mehdi (as) nasıl anlarız; İslam hakim olur, başında da bir şahıs olur, Hz. İsa Mesih (as) olduğunu umduğumuz kişiyle de beraber olurlar “herhalde bu kişi Mehdi” diyeceğiz. Ve siyasete girmez Hz. Mehdi (as). Büyük Millet Meclisi’ne, Başkanlık Konutu’na oraya buraya hiçbir yere gitmez evinde oturur. Siyasetle hiçbir işi yoktur kimseden de bir şey istemez. Beni kabul edin derdi de yoktur onu zaten zorla kabul ettiriyorlar. Kaçıyor Hz. Mehdi (as) yani “aman bana Mehdi demeyin” diyor “benim alakam da yok ben sıradan birisiyim” diyor. Ama zorla onu Mehdi yapıyorlar. Hatta “tehdit ederler” diyor Peygamber Efendimiz (sav), ölümle tehdit ederler, silahı başına dayıyorlar. “Ya kabul edeceksin” beddua da ediyorlar, beddua kötüdür yani aleyhine dua ediyorlar. “Allah seni helak etsin eğer kabul etmezsen” diyorlar. “Bak ümmet mahvoldu, bütün alametler sende biliyoruz Mehdi olduğunu, sen inkar ediyorsun günaha giriyorsun” diyorlar. “Bak, Müslümanları mahvedeceksin” diyorlar. Buna rağmen direniyor Hz. Mehdi (as). En sonunda diyorlar ki “bak seni öldürürüz” diyorlar “kabul etmezsen öldürürüz” diyorlar. Öyle bir kişi iki kişi değil bayağı ciddi adamlar, o zaman kabul ediyor. “Tamam” diyor “Mehdi dememeniz şartıyla sevgi önderi olmayı kabul ediyorum” diyor. Konu bu, Mehdilik bu şekildedir.


DEVAMINI GÖSTER