Feromonlar Hakkında 5 bilgi

ETİKETLER:

FEROMONLAR İLE İLGİLİ 5 KISA BİLGİ


1- Hayvanların pek çoğu feromonları burunların üzerinde bulunan Jacobson organı veya Vemoronazal organı ile algılarlar. Kokusuz feromonlar burada algılanır ve beyine iletilir.

2- Dişi bir sinek bir damlanın binde biri kadar feromon salgılayarak 5 dakika içerisinde yaklaşık 50 metrelik alanda bulunan 500-1000 kadar erkek sineği çağırabilir.

3- Kelebekler feromonları antenleri ile, sinekler ise ön bacakları ile algılarlar.

4- İpek böceği güvesi bir ipekböceğinin salgıladığı feromonu 11km öteden algılayabilir.

5-Bombay kelebeği tek seferde 10 üzeri 18 erkek kelebeği etkileyebilecek kadar feromon üretebilir.

 

Etrafımız havada uçuşan, hiç fark etmediğimiz dillerin sözcükleri ile dolu ve birçok canlı bu dili kullanarak hayatta kalıyor, neslini devam ettiriyor, yönünü buluyor ya da düşmanlarından saklanıyor. Allah canlıların aralarında iletişim kurmalarını sağlayacak muhteşem bir dil yaratmıştır. Tüm bu canlıların iletişim kurmaları, kendi yaşamlarını devam ettirmek için uyguladıkları stratejiler, bir kimyager gibi ürettikleri karmaşık moleküller Yüce Allah’ın canlılarda yarattığı mükemmel özelliklerdir.

Yedi gök, yer ve bunların içindekiler O'nu tespih eder; O'nu övgü ile tespih etmeyen hiçbir şey yoktur, ancak siz onların tespihlerini kavramıyorsunuz. Şüphesiz O, halim olandır, bağışlayandır. (İsra Suresi, 44)



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler