Gizli gerçek, ensest dünyanın kanayan bir yarasıdır – 2.bölüm


 

AİLE YIKAN KIZ OLMA KORKUSU BU AHLAKSIZLIĞIN GERÇEK YÜZÜNÜN ORTAYA ÇIKMASINA ENGEL OLUYOR

Ensest araştırmalarının sonuçlarına göre genç kızlar, özellikle ailelerini yıkma ve kendi adlarının NAMUSSUZA; “KİRLİ KIZ”a çıkma korkusuyla bu büyük ahlaksızlığı gizliyorlar. Birçoğunun annesi ensest mağdurlarının anlattıklarına inanmıyor. ya da onlar da ailelerinin yıkılacağı korkusu gibi nedenlerle bu sapkınlığı gizleme yolunu tercih ediyorlar.

Çocuklar kendilerine karşı henüz 3,4 yaşlarında iken babaları, ağabeyleri, amcaları dayıları dedeleri gibi en yakın aile üyeleri tarafından yapılan bu aşağılık uygulamaların ne olduğunu tam olarak anlayamıyorlar. Birçoğu daha ileriki yaşlarında; şuurları daha açık hale geldiğinde bu ahlaksızlığı büyük bir dehşetle fark ediyorlar. İşte bu ve benzeri başka birçok neden ensest istatistiklerinin gerçekleri yansıtmasına engel oluyor.

ÇOCUKLARINIZA KULAK VERİN! TEHLİKE ÇOK YAKINDA

YILDA 7 BİN ÇOCUK CİNSEL VE FİZİKSEL İSTİSMARA UĞRUYOR.

BU SAPKINLARIN BÜYÜK BÖLÜMÜ AMCA, DAYI KUZEN GİBİ EN YAKIN KİŞİLER

Türkiye’de yapılan klinik araştırma bulgularına göre; ensest saldırganlarının %57'sini öz babalar, %4'ünü öz ağabeyler, %13'ünü yakın akrabalar, %26'sını ise ikinci dereceden akrabalar oluşturmaktadır. Yasal başvuruda bulunmuş, mahkemesi sonuçlanmış ya da sürmekte olan vakalarda ise saldırganların %39'unu öz baba, %15'ini öz ağabey, %17'sini yakın akraba, %28'ini ise uzak akrabalar oluşturmaktadır

Türkiye’de kadınların %7'si 15 yaşından önce ensest cinsel istismara maruz kalmıştır. Saldırganların % 30’u yakın akrabadır. Saldırganların yakınlık derecesi detaylı incelendiğinde görüşülen kadınların % 2,4’ünün babası tarafından, %1,7’sinin erkek kardeşi ya da ağabeyi tarafından ve %0,6’sının üvey babası tarafından 15 yaşından önce istismar edildiği görülmektedir ( Jansen vd., 2009:64-65)

Amerikan Sosyal Yardım Bakanlığı’nın 2007 yılında hazırladığı rapora göre 14 yaşın altındaki 421 çocuk ve her 7 kadından 1’i aile üyeleri tarafından ensest ilişkiye maruz kalmıştır. Yine aynı rapora göre 2400 çocuk 2007 yılında cinsel istismara maruz kalmıştır.

20 milyon Amerikalı, anne veya babaları tarafından ensest mağduru.

Ulusal Suç Mağdurları Merkezi adlı kuruluşun yayınladığı araştırma sonuçlarına göre tecavüze uğrayan çocukların yüzde 46’sı aile fertleri tarafından tecavüze uğramış.

RAINN -Tecavüz, İstismar & Ensest Ulusal Network’ü raporuna göre toplam tecavüz oranlarının % 34.2 si aile üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Cinsel tacizlerin % 60’ ı polise bildirilmiyor. Tecavüzlerin % 7 si ise aile üyeleri tarafından gerçekleştiriliyor.

ABD Adalet Bakanlığı’nın 2000 yılında yayınladığı bir rapora göre 12 eyalette kayıtlara geçen 60.000 cinsel taciz suçunun yaklaşık yüzde 25’i aile fertleri tarafından işlenmiş. 11 yaşından küçük mağdurların uğradığı cinsel saldırıların yarısı aile fertleri tarafından yapılmış.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler