Yaşam Ve sağlık - 21. Bölüm - Lütfü Kaan Özdemir, Psikoterapist

Lütfü Kaan Özdemir, Psikoterapist

 

PINAR AKKAŞ: A9 TV ekranlarından Yaşam ve Sağlık programımıza hoş geldiniz. Bu hafta programımız Dr. Cihat Gündoğdu ile sunuyoruz. Ve stüdyo konuğumuz Psikoterapist Dr. Kaan Özdemir bizlerle birlikte. Hoş geldiniz programımıza.

KAAN ÖZDEMİR: Hoş bulduk.

PINAR AKKAŞ: İzninizle kısaca özgeçmişinizden bahsedelim. Dr. Kaan Özdemir psikoloji eğitimi aldıktan sonra yüksek lisansını yapmış ve Valder Üniversitesi’nde Bilişsel Davranışçı Terapi alanında doktora eğitimini tamamlamıştır. Aynı zamanda Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden sertifikaları vardır. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. Çeşitli eğitim ve danışmanlık merkezlerinde psikoterapist, eğitmen, danışman olarak hizmet vermiştir. 2008 yılında halen başkanlığını yürüttüğü Bilgelik Enstitüsü’nü kurmuştur. Harvard Üniversitesi’nde eğitim programına katılmıştır. Dünyanın en geçerli kişilik yapılarını tanımlayan ennaegram kişilik yapısıyla ilgili 9 mizaç modeline göre mizaç farklılıkları ve kişilik gelişimi kitabı vardır. İlave etmek istediğiniz var mı?

KAAN ÖZDEMİR: Teşekkürler.

PINAR AKKAŞ: Bilişsel gelişimle başlamak istiyorum programa. Bilişsel gelişim kısaca kişinin dünyayı algılaması, kavraması, zihin yetenekleri bu sürecin bir bütünü diye biliyoruz kısaca ve çok temel anlamda. Biraz bize daha detaylı anlatabilir misiniz?

KAAN ÖZDEMİR: Şimdi bu farklı terapi ekolleri var. Bu terapi ekollerinden daha önce psikanalist olan birisi bir bilişsel ekol diye bir ekol var onu denemek istiyor, aslında hipotez kurup yanlışlamak için başlıyor yola. Daha sonra denedikten sonra çok iyi çalıştığını fark ediyor bu sistemi geliştiriyor. Bilişsel terapi diye bir terapi sistemi ortaya çıkıyor. Dünyada bilimsel olarak en geçerli terapi sistemi bu. Biz de bu konu üzerinde çalışıyoruz. İşte bu konunun özü aslında kişilerin algı yönetimine dayanıyor. Yani bizler hayatı, gerçeklik dediğimiz şey kişi sayısı kadar farklı aslında. Bizim her bir bireyin gerçek dediği şey aslında sadece algılarımız. Tek olan şey gerçeklik değil aslında hakikat tek. Gerçeklik kişi sayısı kadar fazladır. Ama biz o gerçekliği genel geçer gerçeklik kabul ettiğimiz için problem yaşıyoruz zaten. Gerek hayatta, gerek ilişkilerimizde, gerek işimizde. O yüzde psikoterapiye kendisi dahi gelse kişi gerçekliğini değiştirmek zor olduğu için psikoterapi süreci çok kolay bir süreç değildir. Temelde budur yani.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler