Vogelkop çardak kuşları

Bu  bir Vogelkop çardak kuşu. Sıradışı bir şarkı repertuarına sahip. Aynı zamanda harika bir taklit ustası. Bunlar güvercin kanat çırpma sesleri. Bu, bir kaplan papağanı. Bu ise kükürt tepeli kakadu sesi. Daha da şaşırtıcı olan ise; çok gayretli bir koleksiyoncu olması. Özellikle de renkler konusunda çok hassas. Bu erkek kırmızı ve turuncu renkli çiçekleri seviyor. Mantarları da çok seviyor. Ancak topladığı herşey olması gerektiği yerde kalmayabiliyor. Topladığı bu hazineleri yıllar boyunca inşa ettiği yapının içinde ve etrafında sergiliyor.  Zemini yosunla kaplanmış dev bir çardak. Bu çardak bir yuva değil; sadece dişisini etkilemek için inşa ettiği bir yapı. Ama burada yalnız değil; yakınlarında 6 tane rakibi daha var. Örneğin bu kuş daha koyu renkleri tercih ediyor. Görsel etki çok önemli. Dekorasyonu yaparken bu mantarları hesap etmemiş anlaşılan, şimdi onları topluyor.

Koyu renkli çardağın sahibi dişinin dikkatini önce çekiyor. Erkek geri çekiliyor, dişi gelip işçiliğini denetliyor.

Renkli çiçekli çardakta ise erkek kıyafet provası yaparken dişinin kendisini izlediğini fark ediyor. Dişi son bir kontrol yapıyor ve herşeyden memnun kalıyor. 

Kuş bu küçük metalik uğurböceklerine çok düşkün. Ama böcekler yosun üstünde ağır ağır hareket ederek çardaktan kaçmaya çalışıyorlar, bunu fark eden kuş da onları olması gereken yere geri yerleştiriyor. Bu bitmeyen bir döngü olarak devam ediyor.

 



DEVAMINI GÖSTER