Türk-İslam Birliği Neden Gereklidir?

Başta İslam aleminin çektiği acılar olmak üzere insanların yaşadığı maddi ve manevi sıkıntıların ortadan kalkmasının en önemli yollarından biri Türk İslam Birliği'nin kurulmasıdır. Çünkü;

 

TÜRK İSLAM BİRLİĞİ BİR SEVGİ BİRLİĞİDİR

Muhabbet birliğidir, gönül birliğidir. Bu birliğin temeli, sevgi, fedakârlık, yardımseverlik, merhamet, hoşgörü, anlayış ve uzlaşıdır. Birliğin kurulmasıyla, sadece Türk toplumları ve Müslümanlar değil, tüm dünya aydınlığa kavuşacaktır.

 

BİRLİK OLMAK TÜRK-İSLAM DÜNYASINA MÜTHİŞ GÜÇ KAZANDIRACAKTIR
Gerçek dostluk ve ittifak ancak samimi iman ile kurulur. Müminler, birbirlerini halis niyetle ve sadece Allah rızası için sever, Allah rızası için dost olur ve Allah rızası için birlik olurlar. Temeli dünya üzerindeki en sağlam kaynağa, Allah sevgisine ve Allah korkusuna dayalı olan bu birliğin bozulması, dağılıp yıkılması Allah’ın dilemesi dışında hiçbir şekilde mümkün olmaz.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ DÜNYAYA BARIŞ GETİRECEKTİR
Türk-İslam Birliği öncelikle Müslüman ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları çözüp İslam dünyasına sulh getirecek, öte yandan dünya genelinde çatışma ve savaşı körükleyen her türlü girişime karşı engelleyici bir güç olacaktır.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ’NİN KURULMASIYLA, AMERİKA, AVRUPA, ÇİN, RUSYA, İSRAİL KISACA TÜM DÜNYA RAHATLAYACAKTIR
Amerika askerlerini topraklarından binlerce kilometre uzağa göndermek zorunda kalmayacak, İsrail duvarlar arkasında yaşamayacak, Avrupa Birliği ülkeleri ekonomik herhangi bir engelle karşılaşmayacak, Rusya güvenlik endişesi duymayacak, Çin hammadde sıkıntısı çekmeyecektir.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ’NİN KURULMASIYLA, SAVUNMA MASRAFLARI AZALACAKTIR
Amerika Birleşik Devletleri, yaklaşık 400 milyar dolarlık askeri bütçesi ile silahlanma listesinin başında yer almaktadır. ABD’yi, 60 milyar dolar ile Rusya, Rusya'yı da 42 milyar dolar ile Çin takip etmektedir. Türk-İslam Birliği, küresel bir barış ve huzur ortamı sağlayacak, sadece Müslüman ülkelerde değil dünyanın diğer pek çok ülkesinde de savunma giderlerinin azaltılmasını sağlayacaktır. Böylece silah teknolojisine yapılan yatırım, silahların geliştirilmesine harcanan para, rahatlıkla eğitim, tıp, bilim, kültür gibi alanlara kaydırılacaktır.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ’NDE FİKİR VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ VARDIR
Türk-İslam Birliği her düşünceden ve inançtan insanın hiçbir baskı ve zor ortamı olmadan fikirlerini rahatlıkla ifade edebileceği, bu insanların haklarının her yönüyle korunacağı, herkesin düşüncesinin hoşgörü ile karşılanacağı bir birlik olacaktır.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ TİCARETİ CANLANDIRACAK, EKONOMİYİ GÜÇLENDİRECEKTİR
Ekonomide, siyasi alanda ve kültürel sahada Müslüman ülkeler arasında gerçekleştirilecek bir bütünlük, geri kalmış olanların hızla ilerlemesine, gerekli imkâna ve alt yapıya sahip olanların bunları en verimli şekilde kullanabilmelerine olanak tanıyacaktır. Ekonomik büyüme, bilim ve teknolojiye yapılacak yatırımları artıracaktır. Ekonominin gelişmesi ile birlikte eğitim seviyesinde de doğal bir yükselme olacak, toplum çok yönlü gelişecektir.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ, MÜSLÜMAN ÂLEMİNİ KALKINDIRACAKTIR
Oluşturulacak İslam ortak pazarı sayesinde, bir ülkede üretilen ürünler, gümrük, kota gibi sınırsal engellere takılmadan bir diğer ülkede kolaylıkla pazarlanabilecektir. Ticaret alanı genişleyecek, tüm Müslüman ülkelerin pazar payı artacak, ihracat gelişecek, bu, Müslüman ülkelerdeki sanayileşme sürecini hızlandıracak, ekonomide sağlanacak kalkınma ile teknolojide de gelişme yaşanacaktır.

 

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ’NİN TESİS EDİLMESİYLE ENERJİ KAYNAKLARI GÜVENCE ALTINA ALINACAKTIR
Türk-İslam Birliği’yle zengin yer altı kaynaklarının bulunduğu bölgelere istikrar ve barış hakim olacak, buralarda demokratik sistem en düzgün şekilde işleyecektir. Böylece bu kaynakların en verimli şekilde kullanılmasında ve kaynakların değerlendirilmesinde İslam ülkelerinin olduğu kadar diğer toplumların da hiçbir zarar görmeyeceği bir model oluşacaktır. Bu da, başta petrol üretimi ve fiyatları olmak üzere dünya ekonomik dengeleri açısından son derece önemli olan hususlarda, istikrarlı ve dengeli bir siyaset izlenmesini sağlayacaktır.

TÜRK-İSLAM BİRLİĞİ SANATI VE ESTETİĞİ TEŞVİK EDECEK, İHTİŞAMLI BİR MEDENİYET İNŞA EDECEKTİR
Huzur ve güvenliğin sağlandığı, ekonomik sıkıntıların ortadan kaldırıldığı Türk-İslam dünyasında, eğitim, bilim ve kültüre ayrılan bütçe genişletilecek ve büyük bir kültürel atılım yaşanacaktır. Kargaşa, yokluk ve sıkıntının giderildiği ortamlar yeni fikirlerin geliştirildiği, yeni ürünlerin ortaya çıkarıldığı, faydalı buluşların yapıldığı ve sürekli ilerlemenin yaşandığı ortamlardır. Müslüman dünyası da Türk-İslam Birliği’ni kurarak, bu ortamı meydana getirecektir.
 


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler