Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (6 Eylül 2016; 20:00)

AYET AÇIKLAMALARI

Şeytandan Allah'a sığınırım Neml Suresi 48,  "Ve kane fi el medineti tisatü rahtın yufsidune fil ardı ve la yüslihune" "Şehirde dokuzlu bir çete vardı," diyor Medine’de. Yani neresi Medine? İstanbul. İstanbul’a işaret ediyor Medine. Büyük bir şehir, dokuz çete. Dokuz kişilik değil, yanlış biliniyor. Tek çete değil. "Dokuz ayrı çete vardı" diyor. Dokuz ayrı çete. “Yeryüzünde bozgun çıkarıyorlar ve dirlik-düzenlik bırakmıyorlardı.” [Neml Suresi, 48] Terör estiriyorlardı. İstanbul'da işte bu fesadı çıkaranlar da bunlar. Kuran'ın işaret ettiği bu çete.

Kaf Suresi 45, şeytandan Allah'ıma sığınırım, “Biz onların neler söylediklerini daha iyi biliriz.” Yani birisi abuk sabuk konuştuğunda yahut düzgün konuştuğunda onu Allah yaratır. Mesela binlerce bize yazı geliyor, hepsini Allah yaratır. “Sen onların üzerinde bir zorba değilsin;” -baskıcı, onları döven söven, onları zorla yönlendiren, asan kesen değilsin- “şu halde, Benim kesin tehdidimden korkanlara Kur'an ile öğüt ver.” [Kaf Suresi, 45] Sadece öğüt ver. Bunun dışında baskı yok diyor Allah. Demokrasiyle ilgili bir ayettir bu, Kuran ayetidir. "Zorba ve baskıcı değilsin" diyor. "Herhangi bir şekilde baskı yapamazsın. Sadece Kuran'la öğüt verebilirsin." diyor Allah. Açık ayet.

Mesela bak diyor ki ayette Hud Suresi 28, “Dedi ki: 'Ey Kavmim, görüşünüz nedir söyleyin? Eğer ben Rabbimden apaçık bir belge üzerinde isem ve Rabbim bana kendi katından bir rahmet vermiş de (bu,) sizin gözlerinizden saklı tutulmuşsa? Siz bunu istemiyorken biz sizi buna zorlayacak mıyız?'” bu ne? Bu da demokrasi ayeti işte. Hud Suresi 28. Allah bir rahmet vermiş Allah sizin gözünüzden saklı tutmuş ama bunu göremiyorsunuz diye ben sizi zorlamam diyor. Yani fikre saygı duyarım anlamına geliyor.

 

HADİS AÇIKLAMASI

“Mehdi’nin gökyüzünde ve yeryüzünde gerçekleştirecek parlak bazı alametleri vardır, bunlardan beş tanesi; yere batma, ateş, silinme, sarsıntı bir de depremdir ki Rabb’inin kitabında Mehdiyet’e ihanet edilince Allah bazı Türk beldelerini depremle yıkar.” (Kitabü’l Cifr İmam-ı Ali, s.350) diyor. Hazreti Ali (ra) söylüyor. Demek ki Allah esirgesin Mehdi (as)’ye de ileride hoş olmayan tavırlar gösterecekler belki de, Allah büyük depremlerle karşılık verecek, ona işaret ediyor. Belki İngiliz derin devletini bin pişman edecek olaylar olacak, belki İngiltere’de büyük bir deprem olacak, bilmiyorum yani. İngiliz derin devletinin azgınlığına son verecek bir olay da olabilir bu, ona işareten böyle bir hadis Peygamberimiz (sav)’den zuhur etmiş olabilir. “Sarsıntı bir de depremdir ki Rabbin kitabında Mehdi’ye ihanet edilince Allah bazı Türk beldelerini depremle yıkar” diyor. Nerede? Kitabü’l Cifr İmamı Ali s.350. Tabii orada şehit olanlar olur, gazi olanlar olur onlar kendi sevabını alır ama 1400 yıllık bir kitap, Kitabü’l Cifr ta Hazreti Ali (as) kendi zamanında kaleme almış, Şii kardeşlerimizce saklanmış bir kitap.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler