Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (5 Ekim 2016; 22:00)

ALLAH, İSA MESİH’İ ÇOK SEVİYOR. KAFİRLER HZ. İSA’NIN YANINA GELDİĞİNDE ONU ALLAH KATI’NA ALIYOR. HİÇBİR PEYGAMBERE YAPMAMIŞ

Mesela Zekeriya (as)’a geliyorlar, Hz. Zekeriya (as) kütüğün içine girdi ‘Allah’tan başka baki olan yoktur’ dedi ‘Allah’tan başka baki olan yoktur’ adamlar hızarla doğradılar, ortadan biçtiler Zekeriya Peygamberi. Cenab-ı Allah istese onu da göğe alırdı, almadı. Şehadetini uygun gördü. Mesela Yahya (as) da canım benim hapsedilmişti, adam zil zurna içmiş, ‘kellesini getirin bana’ dedi adam alkollü ve bir kadın bunu söylüyor, kadına alkolik muhabbeti yapıyor. ‘Benden ne istiyorsun?’ diyor kadına ‘Yahya’nın kellesini istiyorum’ diyor. Önce diyor ki ‘Ne istersen yapacağım. Benden bir şey iste söz yapacağım’ diyor. ‘Ben de o zaman madem söz verdin ‘Yahya’nın kellesini istiyorum’ diyor. ‘Tamamdır. Kesin getirin’ diyor. Canım benim gidiyorlar onu orada şehit ediyorlar kafasını kesip alıp getiriyorlar. Cenab-ı Allah istese başına geçirir orayı, deprem yapar yıkar darmadağın yapar, yapmıyor ama. Kaderinde şehadet var, alıp tepsinin içinde getiriyorlar kellesini. Biliyorsunuz kolu da burada Hz. Yahya (as)’nın, Kutsal Emanetler’de. Altın muhafaza içinde tutuluyor.

Allah’ın bunu yapmasından kastı onların insanlardan farkı olmadığını vurgulamak için yapıyor. Çünkü insanlar da savaşlarda şehit oluyor. Sürekli Peygamberleri Allah öyle korumuyor. Gerektiğinde savaş meydanında şehit oluyorlar, başka yerde başka bir şey de oluyor. Yani aklın ihtiyarinin alınmaması içindir bu. Çünkü çocuk da şehit oluyor, peygamber de şehit oluyor. Ama İsa Mesih’te öyle değil, Allah göğe yanına alıyor ve gökte Allah’ın yanında namaz kılıyor meleklerle birlikte. 2000 yıl namaz kılıyor. Ona sorsak iki saniye falandır der. Gittim geldim diyecek. Haberi bile olmaz. 2000 yıl geçmiş. 2000 yıl namaz kılmış. Sürekli namaz kılıyor meleklerle birlikte, başka bir şey yapmıyor. İşte onu Hristiyanlar yanlış anlıyor hani diyor ya, ‘Allah sağına alacak, kürsüde oturacak’ diyor. Allah ona insan olarak mı görünür? Tecelli eder. Hakikaten sağına da alır. Yani yanında oturtabilir, ibadet eder ama tecellisi olur. Allah’ın zatı olmaz. Onlar zatı gibi anlatıyorlar. Öyle olmaz.

 

CENAB-I ALLAH HER KONUŞMAYI, HER TAVRI MÜMİNLERİN HOŞUNA GİDECEK ŞEKİLDE YARATIYOR, SABIRLI OLARAK KADERİ İZLEMEK LAZIM

Her şey hayırla olur, her şeyi getiren Allah’tır, götüren Allah’tır, bildiren Allah’tır, konuşturan Allah’tır; bu unutulmadığında Allah kulunu sever, bu unutulduğunda Allah’ın zoruna gider bu. Yani bütün gücün, kuvvetin Kendinde olduğunu sürekli bilmek lazım. Allah’ı yalnız bıraktın mı Allah insanları yalnız bırakır. Allah ayette diyor; “Siz Beni unutursanız,” şeytandan Allah’a sığınırım. “Ben de sizi unuturum” diyor. Unutulmak ne demek biliyor musunuz? Dipsiz karanlığa doğru kaybolup gitmektir Allah esirgesin. Gayya kuyusuna tepesi üstüne gitmektir, ucu bucağı gelmeyen bir düşüş. “Beni unutmayın, Ben de sizi unutmayım” diyor Allah. “Beni unutursanız Ben de sizi unuturum” diyor. Allah’ı düşünmezse kul, Allah da onu kaale almaz.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler