Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (11 Haziran 2016; 23:00)

ALLAH'IN İSTEDİĞİ KENDİSİ'Nİ SEVDİRMEK, KENDİSİ'NE DİKKAT ÇEKMEK, BİZİ İMTİHAN ETMEK. İNSANLAR ACIYI GÖRMEDEN GÜZELLİĞİN KIYMETİNİ BİLMİYOR

En’am Suresi 65. ayette, şeytandan Allah’a sığınırım: “De ki: 'O, (Allah) size üstünüzden ya da ayaklarınızın altından azab göndermeye…” kadirdir. Üstten nedir? Uçaktan bombalama oluyor. Ayaklarının altından nasıl oluyor? Yere bomba isabet ediyor ayağının altına yahut mayın oluyor patlıyor veyahut işte bir felaket oluyor. “..veya sizi parça parça birbirinize kırdırıp..” Onu ona kırdırıyor, Şii’yi Sünni’ye, Sünni’yi Şii’ye. PKK da terör örgütleri de aynı şekilde “kiminizin şiddetini kiminize tattırmaya güç yetirendir'” diyor. Asker-polis de onlara karşı tabii şiddet uyguluyor. “Bak, iyice kavrayıp-anlamaları için ayetleri nasıl çeşitli biçimlerde açıklıyoruz?” diyor Allah. Demek ki her olay, her facia, her kan akmasını Allah yaratıyor. Ama bunu özel yaptığını söylüyor Allah, kasten yaptığını söylüyor. Bu bir zamana kadar böyle devam edecek. Allah’ın istediği bizi imtihan etmek, Kendisi’ni sevdirmek, Kendisi’ne dikkat çekmek. Hz. Mehdi (a.s)’ı çıkartmasının sebebi de o. Allah sevilmek istiyor. Hz. Mehdi (a.s) sevgi insanıdır. Onu ortaya çıkartmak için dünyayı kan gölüne çeviriyor Allah bak, sırf Hz. Mehdi (a.s)’ı çıkartmak için. Yüz binlerce insan öldürülüyor Allah tarafından sırf Hz. Mehdi (a.s)’ın zuhuru için. Hz. İsa Mesih (a.s)’ı indiriyor Allah, başka boyuta alıyor önce. Ahir zamanda indireceğini bilerek alıyor Allah. 2000 yıl önce alıyor, sonra geri indiriyor. 2000 yıl sonra geri indiriyor Hz. İsa Mesih (a.s)’ı. Hz. Mehdi (a.s)’a yardımcı kılıyor. Ama insanların da ruhu duymuyor. Mesela Hz. Mehdi (a.s) insanların içinde geziyor. “Çarşılarda pazarlarda gezecek” diyor Peygamberimiz (s.a.v.). “O sizi görecek ama siz onu göremeyeceksiniz” diyor. Bak “çarşılarınızda pazarlarınızda gezecek” diyor Hz. Mehdi (a.s), “o sizi görecek ama siz onu göremeyeceksiniz tanıyamayacaksınız” diyor. Şimdi öyle bir devirdeyiz. Ve hiç fark ettirmeden yapıyor Allah. Mesela münafıkları eziyor, fark ettirmeden yapıyor. Küfrü eziyor, fark ettirmeden yapıyor. Müşrikleri eziyor fark ettirmeden yapıyor, kimse farkında değil. Doğal olaylar oluyor zannediyorlar herkes. Yani sıradan olaylar oluyor zannediyorlar. Değil.

 

MEHDİ BEKLEMEK TEMBELLİK MEYDANA GETİRİR DİYENLER YANILIYORLAR, MUSEVİLER BİNLERCE YILDIR MEHDİ BEKLİYOR ÇOK DA ÇALIŞKANLAR

Hz. Mehdi (a.s)’ı beklemek o millete bereket getiriyor. Allah öyle istiyor. İşte böyle bir millet yenilmez. Diyorlar ki; “Mehdi beklemek tembellik meydana getirir.” Dünyanın en çalışkan milleti Museviler. 3500 yıldan beri Hz. Mehdi (a.s)’ı bekliyorlar, Moşiyah’ı bekliyorlar. Ve onların tarihine göre o 7000 yıllık süre bitti. Hz. Mehdi (a.s)’ın bu yüz yılda mutlaka gelmesi gerekiyor Musevi kaynaklarına göre. Yani hepsi ittifak halinde, bütün Museviler. Başka vakit yok. Onların 7000 yıllık tarihi doldu. “Mutlaka gelmesi gerekir” diyorlar. Ve “İsrail’den gelmeyecek” diyorlar “Kuzeyden gelecek. Onu Roma’nın kapılarında arayın” diyor. Yani İstanbul’un kapılarında arayın. Çok fazla Tevrat hükmü var. Hahamların bütün açıklamaları öyle. Onu hep “Roma’nın kapılarında arayın.” diyorlar. “Roma’da bulacaksınız onu” diyorlar, İstanbul’da. “Kudüs’te bulamazsınız” diyor. “Dışarıdan gelecek o bize” diyorlar.

 

İNKARCILARIN ALAY ETMESİNDEN ÇEKİNİP İNŞAALLAH DEMİYORLAR. İNSANLARA HOŞ GÖRÜNMEK İÇİN ALLAH'IN RIZASINI UNUTUYORLAR, BU SEFER ALLAH BELA VERİYOR

İnşaAllah maşaAllah’ın sırrını bilenlere Allah zenginlik veriyor, bereket veriyor, sağlık sıhhat veriyor, afiyet veriyor, güzellik, hâkimiyet veriyor. Her yönden başarı veriyor. Allah Kuran’da bunu açıkça ifade ediyor. Adam inşaAllah demediği için Allah helak ediyor. MaşaAllah demediği için malını mülkünü elinden alıyor. Allah’ın tehdidi var. Allah aksi durumda azap vereceğini söylüyor yani inşaAllah maşaAllah denmediğinde. Ama “İnşaAllah maşaAllah dendiğinde bereket, bolluk ve ferahlık vereceğim” diyor. Bunu da görüyoruz. Elle tutulur şekilde görülüyor. Birbirlerinden etkileniyorlar. İnşaAllah maşaAllah demeyi bir gariplik gibi görüyorlar. Bu sefer onun gönlünü yapacağım diye bütün bereketini, sağlığını sıhhatini, mutluluğunu her şeyini kaybediyor. Üç beş kişiyi mutlu edeceğim diye inşaAllah maşaAllah demiyor. Onlara karşı itibarı açısından, cahiliye itibarı, gururu açısından, onlar ayıplar, onlar ona güler veyahut işte istihaze eder, şaka yaparlar, gülerler diye inşaAllah, maşaAllah demiyor. Bu sefer Allah felaketlerin en sunturlusunu veriyor. Ekonomik yönden çökertiyor, maddi yönden de çökertiyor, ruhen çökertiyor, maneviyatını alt üst ediyor Allah. Dünyasını alt üst ediyor. Mesela namazla alay ediyor, sürünüyor, mahvoluyor. Kardeşim alay ettin, görmüyor musun nasıl perişan haldesin? Bak, elle tutulur bir netice meydana geliyor. İnşaAllah, maşaAllah demiyorsun, iflas ediyorsun, batıyorsun. Allah ayağına dolandırıyor. Görmüyor musun ne hallere geldiğini? İnşaAllah, maşaAllah diyenlerdeki berekete, sağlığa, sıhhate bir bak. Bir de kendi haline bak. Üç kişiyi güya eğlendireceğim diye kendini mahvediyorsun.

Peygamberimiz (s.a.v.) diyor ki: “Bir kişinin bütün sözlerinde inşaAllah demesi onun imanının kemalindendir“ diyor. Her sözünde, mesela yarın olacak bir şey, öbür gün yapacağı bir şey için bu tarz sözlerinde inşaAllah demesi onun imanının kemalindendir.

Yine Peygamberimiz Resulullah (s.a.v.) diyor ki: “İnsanlar için inşaAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur.” Bak, “insanlar için inşaAllah demekten daha faziletli itaat edicilik yoktur.” En faziletli itaat ediciliktir diyor inşaAllah demek.

Resulullah (s.a.v.): “Ahir zamanda Mehdi talebelerinden biri bir iş yapmak istediği zaman inşaAllah bu işi yaparım der“ diye buyuruyor. Bak 1400 yıl öncesinden onları görmüş, “onlar bir iş yapacakları vakit sürekli inşaAllah derler“ diyor Peygamberimiz (s.a.v.). Biz de Mehdi öncüsü olduğumuza göre inşaAllah’ı çok diyeceğiz. İnşaAllah Hz. Mehdi (a.s) talebeleriyle karşılaşırız, inşaAllah Hz. Mehdi (a.s) ile karşılaşırız.

“İnşaAllah” Hz. İsa (a.s)’ın İ’si ile başlıyor. “MaşaAllah” da Mehdi’nin M’si ile başlıyor. İnşaAllah, maşaAllah bir araya gelince dünya hakimiyeti oluyor. MaşaAllah.

Bu İncil’de de aynı şekilde geçer inşaAllah maşaAllah konusu. “Dinleyin şimdi” diyor bakın İncil’de, Yakup bölümü, 4. bölüm, 13-15 “Bugün ya da yarın falan kente gideceğiz, orada bir yıl kalıp ticaret yapacağız veya para kazanacağız diyen sizler, yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. Bunun yerine, “Rab dilerse yaşayacağız, şunu şunu yapacağız” demelisiniz.” Görüyor musunuz? 2000 yıl önceden aynı yine. Hz İsa (a.s)’ın öğretisi .

Hz. Mehdi (a.s) talebeleri için diyor ki Peygamberimiz (s.a.v.): “Yaptıkları işi sağlam yapan kimselerdir“ diyor Hz. Mehdi (a.s) talebeleri için. “Onlardan biri bir iş yapmak istediği zaman “inşaAllah bu işi yaparım” der“ diyor. Bak sadece Hz. Mehdi (a.s) talebeleri için inşaAllah’ı çok kullandıklarını söylüyor Peygamberimiz (s.a.v.). Bu çok hayret verici bir şey. Daha önceki dönemde birileri yapacak demiyor bak, “Ahir zamanda en çok inşaAllah’ı kullanacak olanlar Hz. Mehdi (a.s) talebeleridir” diyor. Bakın, kaç tane hadis var, bir tane iki tane değil.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler