Sayın Adnan Oktar'ın 14 Şubat 2018 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

A9 TV, 14 Şubat 2018

 

Bir İnsanın Samimi Olduğu Üslubundaki Candanlıktan Hemen Anlaşılır. Samimi İnsanın Yanında İnsanda Bir Huzur, Sekinet Olur

Samimi bir insanı elektriğinden anlarsın, üslubundan, candanlığından hemen anlaşılır. Samimi bir insanın yanında insan rahat eder. Öbür türlü bir negatif elektrik alırsın insan gerilir. Samimi insanın yanında insanda bir huzur sekinet olur. Mesela Peygamberimiz (sav) öyleydi. Adam çok sinirli gergin geliyor falan. Hz. Ömer (ra) geldi. Kılıç, kama, silah, üstü müsellah, kavgaya geldi yani Peygamber (sav)’in yanına. Peygamberimiz (sav) “gel yiğit Ömer” dedi of beş dakikada bitti. Yani Peygamberimiz (sav)’in üstündeki o pozitif elektrik onun üstündeki o negatif elektriği attı. Bir nazar etti, bir kere nazar bir güzel söz konu bitti. Geldi Peygamberimiz (sav)’in eline kapandı hemen. Hz. Hamza (ra) falan elinde silah bekliyordu kılıçla, direkt vuracaklardı hazırlandılar. Ama Peygamberimiz (sav) “bırakın gelsin” dedi. Hiçbir fütur vermedi yani. “Kardeşiniz” diyor hatta.

 

(Temel Karamollaoğlu 2019 yılında yapılacak seçimlerde ittifak içerisine girmeyeceklerini söyledi Adnan Bey. “Kimseyle ittifak içinde olmayacağız. Kendi adayımızı çıkaracağız. Biz bir cephe oluşturmayacağız” ifadelerini kullandı.)

Cephe mi ne cephesi? Türkiye var cephe diye bir şey yok ne cephesi? Hoca’yla bir görüşelim. Nerede cephe var ne cephesi? Türkiye var. Bu kadar. Türkiye’yi bölmeye çalışan homoseksüel alçak bir çete var, İngiliz derin devlet çetesi. DEAŞ’la, FETÖ’yle, PKK’yla, YPG’yle, PYD’yle homoseksüelliği esas alarak bir oyun oynuyorlar. Yani üst kimlik homoseksüellik.

 

Homoseksüel Üst Kimlik İngiliz Derin Devleti İçin İdeolojilerin ve İnançların Üzerinde. İngiliz Derin Devleti Bir Yeri Ele Geçirmek İstediğinde Onların İçinde Homoseksüelliği Yayıyorlar

Bu homoseksüel üst kimlik olayı dünyanın en tehlikeli olayı. Bak mesela Japon homoseksüeller PKK safında savaşıyorlar Japon. Malezya’dan oradan buradan gelen homoseksüeller hep homoseksüel. Hatta orayı o bölgeyi böyle bir homoseksüeller alanı haline getirmeyi düşünüyorlar. Oralara kumarhaneler, işte eğlence yerleri, barlar, homoseksüel barları falan kurup, gazinolar falan kurup rezalet paçalardan akacak hale getirmeyi düşünüyorlar. Buna ait yüzlerce delil var. Amerika’da birçok sermayeler de bunu destekliyor. Fransız homoseksüeller, İngiliz homoseksüeller falan orayı bir homoseksüel ülkesi haline getirmeyi düşünüyorlar. Sadece homoseksüellere ait bir ülke, PKK’lı katillerin kontrolünde, onlar oranın korumasını yapacaklar, homoseksüeller de orada yaşayacak. Mesela İsrail’de Telaviv öyledir. Telaviv şehri homoseksüellerin kalesidir. Şimdi Türkiye’nin o güneydoğu sınırlarını da homoseksüellerin kalesi yapmayı düşünüyorlar. Fakat içten de çok destek var homoseksüellere Türkiye’deki homoseksüellerden de destek var. Bu çok vahim, buna çok dikkat etmek lazım. Mesela FETÖ, bu normal bir Nurcu gruptu, bunların içinde homoseksüelliği yaydılar ama acayip yaydılar homoseksüelliği. Ondan sonra bunları İngiliz derin devleti çok rahat kontrol eder hale geldi. İlk başlarda hatta bir doçent gelmişti. Konuştu falan, çocuklar dediler ki “bu homoseksüele benziyor” dediler. “İftira olur dikkat edin” dedim. Baktık araştırdık adam hakikaten homoseksüel. Allah Allah şaşırdık. Sonra biliyorsunuz meşhur bir homoseksüel çıktı onların arasından, baktık bir tane daha, baktık bir tane daha çığ gibi yayılmış. Cemaatlere yayılma stratejisi güdüyorlar. Buna çok dikkat etmek gerekiyor.

 

(“Cenneti nasıl hayal edelim?” izleyici sorusu)

Dünyadan pek farkı yok o kadar işin doğrusu. Yani dünyanın daha düzgünü, güzeli. Yine çarşılar var, modern düzgün çarşılar var. Yollar çok düzgündür, ağaçlar çok düzgün güzeldir. Çok fazla ırmak vardır, küçük evlerin içinden geçen ırmaklar da oluyor. Ev oluyor evin içinden ırmak geçiyor güzellik olsun diye. Mobilyalar vardır, aşağı yukarı aynıdır, meyve ağaçları vardır. Hayvanlar var, insanlar var, bitkiler var ama böyle kirli toprak çamur falan bunlar yoktur. Şimdi boyut farkı oluşacak yani başka bir boyuta geçmiş olacağız. Çok daha keskin bir boyut. İnsanlar ona çok çabuk adapte olurlar. Fizik kanunları falan tamamen değişmiş oluyor. Şimdi rüyadaki fizik kanunları değiştiğinde biz şaşırıyor muyuz? Şaşırmıyoruz. Rüyanın fizik kanunlarıyla bu dünyanın fizik kanunları aynı mı? Uzaktan yakından alakası yok. Mesela rüyada güneş olmadığı halde güneş oluyor, değil mi? Madde kendinden ışıklı. Rüyada maddenin dışarıdan bir ışığı olması mümkün mü? Değil. Ama pırıl pırıl ortalık aydınlık, eşya da. Nasıl oluyor? Eşya kendinden ışıklı. Biz buna adapte olmakta zorluk çekiyor muyuz? Yok. Mesela meyve yemek yiyoruz falan rüyamızda doymuyoruz, gayet de makul geliyor bize. İstediğimiz gibi mesela gökte uçuyoruz gayet makul geliyor “aa ben nasıl uçuyorum?” falan demiyor kimse. Cayır cayır Fransızca konuşmaya başlıyoruz rüyamızda, İngilizce, Fransızca çok akıcı. Mesela udu alıyor eline cayır cayır çalıyor, kanunu ağlatıyor böyle gayet güzel çalıyor rüyasında. Mantıksız geliyor mu? Yok. Aynı sistem işte başka bir boyut olan yine rüya olan cennette oluyor.

 

(YPG’ye bağlı kurulmuş özel bir homoseksüel birliği de var. Bu birlik sözde faşizmle ve IŞİD’le mücadele etmek için kuruldu. Ünlü homoseksüel Ricky Martin de YPG’nin homoseksüel birlik kurmasını tebrik ediyor. Ricky Martin’in paylaşımı bu. O da ünlü bir homoseksüel. YPG’nin bu homoseksüel birliği kurmasını tebrik ediyor paylaşımında. YPG’yle birlikte savaşan bazı yabancı askerler kollarında homoseksüel renkler taşıyorlar ve homoseksüellilerin yürüyüşünde PKK’lılara bu şekilde destek sağlanıyor. PKK’lılar bu desteği sağlıyor.)

Buraya da mesela azılı homoseksüelleri gönderiyorlar, homoseksüelleri gönderiyorlar. Mesela MHP’lilerle tokalaştırıyorlar, Erzurum Milletvekili, adam homoseksüel ama tokalaştırıyor. Gidip bakanlarla tokalaştırıyorlar homoseksüelleri. Sırf meşruiyet kazanmak için yapıyorlar bunu. Yoksa bakanları sevdiklerinden falan değil şiddetle karşılar. Ama Müslümanların arasında yayılabilmek, sağ muhafazakarlar arasında yayılabilmek için böyle bir taktik kullanıyorlar. Diyor ki “bakanla bile homoseksüel el sıkışıyor sen nasıl konuşmazsın homoseksüelle, nasıl arkadaş olmazsın, nasıl tasvip etmezsin, bakan tasvip etmiş baksana” diyor “gelmiş tokalaşıyor beraber yiyor içiyor, sen homoseksüelle niye beraber olmuyorsun, konuşmuyorsun?” falan diye propaganda da kullanıyorlar bunları. Buna çok dikkat etmek lazım.

 

Atatürk Klas Bir Dindardır. Atatürk’e Sahip Çıkanların Modern, Aydın, Kaliteli, Klas Dindar Olması Gerekir 

Atatürk rahmetli bir kere özgürlüklerin üzerinde çok dururdu, resim, müzik. Hanımların dekoltesine karışılmasına asla müsaade etmezdi. Kaliteye çok önem verirdi. Kalite yayılırdı. Avrupalı gibi olmamız için, Avrupa kalitesi, Avrupa görgüsü, Avrupa temizliği tarzında bir klaslık anlayışı olurdu. Türk birliği için çok gayret ederdi. Önce Türk birliğini oluştururdu, sonra da İslam alemini birleştirirdi. PKK’yı falan havuç rendeler gibi hepsini darmadağın ederdi. Paşa böyle şeylere asla müsaade etmez. Atatürk kabadayıydı. En başından müsaade etmezdi bir kere, direkt teperler yani bir de nefes aldırmazdı. Tayyip Hocam da maşaAllah nefes aldırmıyor. O yönden Atatürk’e çok benziyor.

Atatürk kalite demektir, Atatürk görgü demektir, nezaket demektir, klaslık demektir, neşe demektir. Baktın mı kılığına kıyafetine, yemesine içmesine, toplantılarına insanın içine neşe geliyor. Hayat dediğin öyle olacak. Hanımlar çiçek gibi, beyler filinta gibi. Atatürk süper klas ve o devrin şartlarında onu yapmış düşünün yani. Bir de bu devrin imkanlarında olsaydı ne olurdu. Atatürk’ü gençlere iyi anlatmak lazım. Aslında Atatürk devrimleri iyi oturmuş. Atatürk’ü gençlere sevdirecek bir sistem kurulmuş ama bu yarım kalmış. Yani sanki zoraki gibi bir görüntü oluyor bazı yerlerde. Halbuki bu hakikaten çok önemli bir şey. Atatürk’ün görüşleri gençlere bir benimsetilse muhteşem bir şey olacak. Çok aydın pırıl pırıl bir Türkiye olacak.

 

(“2018’de en zor olay hangisi olur?” izleyici sorusu)

Sadece büyük olaylar olacağını hadislerden anlıyoruz. 2019’a kadar, 2019 Hicri 1440 ediyor, Hicri 1440 bak 1440 Mehdiyet için kilit bir tarihtir. 1441 hiç olmadık bir rakam.1444 acayip tarihler söylüyorum dediğimi göreceksiniz. Bak büyük olaylar olacak dedim başladı. İngiliz derin devletinin kudurmuş atağı da başladı bize yönelik gördünüz ama heyecandan tepetakla geldiler. Ayağı kafasında kafası ayağında falan böyle bir oynattılar dikkat ederseniz. Tengellendiler havalarda taklalar atarak falan ekipler getirmeler İngiltere’den. Buraya folklar ekipleri getiriyorlar oyun oynamaya, oyunlarını Allah başlarına sardırdı.

 

(“Deccal kendisinin kötü biri olduğunu biliyor mu?” izleyici sorusu)

Yok, Deccal kendisinin Allah olduğu kanaatinde, Mesih olduğu kanaatinde. Önce üç aşamalı oluyor. Önce büyük bir alim olduğu kanaatinde oluyor. Sonra kendisinin Mesih Peygamber İsa olduğuna inanıyor. “İsa olduğuma göre de Allah’ım ben” diyor haşa. Allahlık iddiası var ve “son ana kadar bilmez” diyor Bediüzzaman. “O eşhas (Deccal) dahi kendisini bilmez” diyor. “Bidayetten” diyor ama başlangıcını bilmez.

 

(Trump ülkesinin bugüne kadar Ortadoğu ile ilgili süreçler için harcadığı parayı büyük bir hata olarak yorumladı. “Birkaç ay öncesindeki son hesaplara göre Ortadoğu’da 7 trilyon dolar harcadık. 7 trilyon dolar, büyük bir hata ama durum bu ve bugün Ortadoğu oraya pek de akıllıca olmayan bir şekilde 17 yıl önce girdiklerinden daha kötü durumda. Çok üzücü bir durum.” ifadelerini kullandı.)

Ne yapmaları gerekiyor? Daha da bombalamaları gerekiyor herhalde onların kafalarına göre. Sevgiyi oraya oturtmak çok mu güç? Oradaki insanları bir araya getirirsin. “Arkadaşlar birbirimizi sevelim, dost olalım. Bu kavgaya gerek yok” dersin. Herkes “tamam doğru” der, biter. Kavga çok zor, rezalet çok zor, kan dökmek dehşet verici bir şey. Zor olanı yapıyorsun da, kolay olanı mı yapamayacaksınız? En kolay şeydir dost olmak.

 

Hadis Açıklaması

Peygamberimiz (sav) diyor ki, “Ahir zamanda Türk” bak “Türk, Fırat üzerine hızla yürür. Sanki onlar kuşlardan debbelere binmiş Fırat üzerine saf saf dizilmişler.” diyor. (Yevmül Halas sayfa 580, Melahim Ve’l Fiten sayfa 64) Bak, “Türk, Fırat üzerine hızla yürür.” Şu an değil mi Türk tankları hızla oraya doğru yürüyor. “Sanki onlar kuşlardan debbelere binmiş.” Debbe hareket eden cisimler. Bak kuş şeklinde debbeler yani herhangi bir tank gibi yahut ona benzer şeylere deniyor debbabe. Hareket eden varlıklara binmiş Fırat üzerine havada saf saf dizilmişler. Bak jet uçaklarını da açık açık helikopterleri de işaret ediyor. Hiç anlaşılmayacak gibi değil. Bak, “Türk, Fırat üzerine hızla yürür.” Hızla. Nereye? Fırat üzerine. Kim? Türk. “Türk, Fırat üzerine hızla yürür. Sanki onlar kuşlardan debbelere binmiş.” Yani çeşitli cisimlere binmiş. Metal veyahut herhangi bir şeyden olan cisim. “Binmiş, Fırat üzerine saf saf dizilmişlerdir.” Yani Fırat’ın üstünde uçarlar diyor. (Yevmül Halas sayfa 580, Melahim Ve’l Fiten sayfa 64)

 

(Geçtiğimiz hafta Esad rejimi Deyrizor’da PYD’nin kontrolü altında olan petrol sahalarına saldırmıştı. Bunun üzerine Amerika da Esad askerlerine karşı bir saldırı gerçekleştirmişti. Ancak bu saldırı sırasında ölenler arasında 40 kişilik Rus timinin de olduğu belirlendi.)

Hiç hoş olmayan şeyler. Orada hiçbir ölüm olmaması lazım. Hiçbir kavga olmaması lazım. Orada güzellik, arkadaşlık, barış, kardeşlik olması lazım. Ne alakası var? Suriyeliler gelsin, Mısırlılar gelsin, Türkler gelsin. Orada güzel bir sofra kuralım. Suriye’de bahçelerde yemek yiyelim, eğlenelim. Silahlar hemen kaldırılsın. Kavgalık bir şey yok. Suriye herkese yeter. Koskoca ülke. Toprakları bomboş, hiç kimse yok. Neyin kavgası var ben bunu anlayabilmiş değilim. Bu kavgayı durdurmak çok kolay. Sevgiyi oluşturmak da çok kolay. Sadece Allah bize Mehdi’mizi yaratsın, göstersin. İsa Mesih’i bir an önce nüzul ettirsin, göstersin. Mesele son derece kolay. Boş yere insanlar bunu çetrefil hale getiriyorlar.

 

(“Çok öfkelendiğimiz zaman neler yapmalıyız?” izleyici sorusu)

Öfkelendiğiniz yerden hemen uzaklaşın. Yani odanın içindeyse evdeyse hemen fırlayıp çıkın. Ceketinizi alın çıkın olay yerinden çünkü sizi sinirlendiren kişi oradaysa özellikle hemen kaçın. Yani orada olarak yatışma çok zor olur. Ve ondan sonra da olayı düşünmeyin yani olay hakkında bir yorum düşünme yapmayın hemen eğleneceğiniz bir şey yapın. Mesela hoşunuza gidecek bir şey yapın bir yere gidin. Mesela bir mağaza gezin orada insanlarla… Mesela bir lokantaya gidin yemek yiyin. Ondan sonra elinizi yüzünüzü bir yıkayın, başınızı falan şöyle bir yıkayın. Boynunuza su sürersiniz. Ve konuyu sakın irdelemeyin hiç kimseyle durum değerlendirmesi yapmayın hemen olay yerinden uzaklaşın. O konuyu unutun yani o konu hakkında düşünmeyi de durdurmanız lazım düşünmeyeceksiniz. Ama mesela ertesi gün olabilir düşünebilirsiniz. Ama o anda olmaz. Hemen o yerden uzaklaşmak gerekir. Çünkü o boyuta girdi mi vücut iki, dört, sekiz, on altı gelişir çok tehlikeli olabilir. Baktın sinirleniyor hemen olay yerinden uzaklaşmak ve tabii Allah’a tevekkül etmek yani görüntü olduğunu düşünmek, komik bir duruma düşeceğini düşünmek, kadere teslim olmanın doğru olduğunu düşünmek. Allah’a tevekkül etmenin saygılı, akıllı, mantıklı bir hareket olduğunu aksinin küçük düşürücü olduğunu düşünmek önemli.

 

Darwinizm’i İlmen Yerle Bir Eden, İslam Birliği’nin Muhakkak Gerçekleşeceğini Anlatan, İsa Mesih ve Mehdi’yi Şevkle Bekleyen, Kadınlara Bu Kadar Değer Veren Tek Camia Biziz

Benim iyi yönüm Darwinizm’i bilimsel delillerle ortadan kaldırdım bu çok güzel, bu dünyada hiç kimsenin yapmadığı bir şey. İslam âleminde bunu yapan sadece benim. Homoseksüelliğe karşı net tavır koyan İslam âleminde sadece ben varım. Elhamdülillah ben ver arkadaşlarım. İngiliz derin devletini deşifre eden benim dışımda, arkadaşlarım dışında hiç kimse yok. Mevleviliğin yanlış yönlerini ortaya koyan bir tek ben varım benim dışımda da pek yok. Allah’a malını canını tamamen adayarak İslam için hizmet etmek, sabahtan akşama kadar İslam için gayret etmek bende ve arkadaşlarımda mevcut. İsa Mesih’i, Mehdi (as)’yi aşkla beklemek sadece bende ve arkadaşlarımda var. İsa Mesih ve Mehdi (as) ile ilgili hadisleri İslam tarihinde bizim kadar anlatan yok. Bu kadar kapsamlı ispat ederek anlatan yok bir tek bizde var. İslam Birliği olur mu, Allah izin verir mi diyen ümitsiz ifadelere rağmen İslam Birliğinin kesin olacağını anlatan, İslam Birliğini iştiyakla savunan ben ve arkadaşlarım varız. İslam âleminde başka yok. Kadınlara bu kadar değer veren başka bir grup yok. Kadınları bu kadar yücelten onların bu kadar tatlı, güzel varlıklar olduğunu söyleyen dünyada hiçbir topluluk yok. Gelenekçi Ortodoks sistemin açmazlarını ayetlerle, Kuran’la anlatan hurafelerdeki çelişkileri itiraz edemeyecekleri şekilde ispat eden biz varız. Sadece biz varız. Mesela başörtüsü hadisindeki çelişkiyi yüzlerce yıldır anlatmamışlar. Yani yaklaşık bin yıldan beri anlatılmamış.   İlk defa biz anlattık, akıl almaz bir çelişki var. Kuran’dan asla taviz vermemeyi ben ve arkadaşlarım anlattık. İslam’ın dünyaya hâkim olacağını hep müjdelemeyi hep biz yaptık. Diğer camiaların, cemaatlerin, grupların giremediği yerlere sadece biz girdik İslam’ı tebliğ etmek için. Mason localarına, tapınakçıların bulunduğu yerlere, Pentagon’a, plajlara, kulüplere, eğlence mekânlarına, sosyeteye sadece biz İslam’ı tebliğ edebildik.

 

(Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un, Afrin operasyonunun siyasete malzeme yapıldığıyla ilgili açıklamalarını eleştirdi. Destici, “Genelkurmay Başkanlığı döneminde PKK terör örgütü niye bitmedi? Bence İlker Başbuğ önce bunun cevabını versin” dedi.)

İlker Başbuğ’un ne konuştuğu niye o kadar önemli oluyor. Tayyip Hoca aslanlar gibi mücadele veriyor, başkası olsa acayip bir başarı bu yani muazzam bunun şamatasını yapar. Gayet samimi mücadelesine devam ediyor. Millet bunu seyrediyor ve Tayyip Hoca olgundur. Devlet terbiyesiyle yetişmiş bir insan, öyle sıradan şeyler yapacak, sıradan şeylere tenezzül edecek bir insan değil. Buna ihtiyacı da yok. Hizmetini millet görüyor. Dolayısıyla böyle şeylere bence bu kadar kapsamlı cevaba pek gerek yok. İşin doğrusu, biraz derine indiğimizde tam bak net açıklamasını yapıyorum kıskançlık başka bir şey değil. Mesela FETÖ’nün yaptığı da oydu. Tayyip Hoca’nın başa geçmesini kıskandılar. Fethullah Gülen’i başa geçireceklerini düşünüyorlardı ağırlarına gitti “bu nasıl olur da başa geçer?” var ya ayette “iki büyük şehrin başkanından bir tanesi varken niye Ebu’l Kasım’ın yetimi?” diyorlar ya aynı kafa. Diyorlar işte “Kasımpaşa’da yetişmiş bir Anadolu çocuğu bunun ne işi var başbakanlıkta, cumhurbaşkanlığında?” Allah kimi seçeceğini size sormaz. Seçtiyse Allah saygı duyacaksın. Ayrıca Anadolu çocuğu olması da bir şereftir. Kasımpaşalı olması da bir şereftir, onurdur bir süksedir. Dolayısıyla ben bu kadar kapsamlı cevaba ben hiç ihtiyaç duymuyorum ama yine kendileri bilirler.

 

(Adnan Bey Florida eyaletinde meydana gelen saldırıda iki kişinin öldüğü açıklandı. Yaralı sayısı da elliye ulaşmış. Öğrenciler tatbikat var zannetmişler okulda o dokuz yaşında birisiymiş.)

Saldırgan net söyleyeyim homoseksüeldir. Manyaktır, hapçıdır, Darwinist’tir. Bakın dediğimin aynısıyla çıkar. Kardeşim ne tatbikatı Allah aşkına? Bir kere okullarda müdürün odasında orada burada silah bulunması lazım. Mutlaka özel harekatçı polis bulunması lazım. Otuz kere söyledim. Her okulda, her lisede polis bulunması lazım. Baksana geçen günler öğretmeni kucaklıyor kaldırıyor adam olmadık münasebetsizlik yapıyor. Öğretmen belli ki korkmuş. Belki bir okul çetesiyle muhatap olduğunu düşünüyor. Korktuğu için adam olmadık anormalliğe göz yumuyor. Çok facia bir durum halbuki orada polis olsa polise haber veriri gelir polis katılır derse bakar gereğini de yapar. Orada bir başıboşluk var. Polise hatta bir buton olur, polis butonu düğmeye basar bakar adamlar cıvıklık yapıyor polis gelir sessiz sedasız içerde gelir oturur. İki polis zor mu bu koskoca okul, bir kişilik bin beş yüz kişilik okul iki polis niye çok oluyor bu kadar kalabalığa? Gayet yerinde olur. Bunu uzatmak doğru değil. Mutlaka polis bulunsun okullarda.

 

(“Ben insanlara güvenmiyorum hangi insanlara güvenmeliyim?” izleyici sorusu)

Özellikle kadınlar, genç kızlar yönünden çok büyük risk var. Naif bir genç kız, kibar genç kız için risk çok yüksek oluyor. Yine güvenmemeye devam et, çok dikkatli ol. Önce şuna çok dikkat et; karşındaki kişi egoist mi bencil mi? Egoist bencilse bir kere yapacak hiçbir şey yok mecburen uzak duracaksın. Ama egoist bencil değilse, Allah’tan korkuyorsa gerçekten, samimiyse, diğergam bir insansa iyi yani hayır demektir. Onunla akılcı bir dostluk kurabilirsin. Kontrollü ve dikkatli olarak bir dostluk kurabilirsin. Ama egoistlik bencilliğin hiçbir açıklaması yoktur. Risk yüzde yüzdür. En iyisi uzak durmandır. Sen dua edersen Allah senin dost olacağın, senin seveceğin arkadaşlar senin karşına getirir. Az da olsa o sana yeter.

 

(“Samiri neden buzağı heykeli yaptı?” izleyici sorusu)

Şimdi gençler arasında bazen görüyoruz mesela bir kahve oluyor, kahve modeli oluyor yahut bir kahve markası oluyor bayağı eziyet çekiyorlar ayakta mesela iki saat bekliyorlar. Neden? O ismi putlaştırdıkları için. O put onları heyecanlandırıyor. O puta gösterilen saygı, o putun yanında olmak, o puta uygun hareket etmek, mesela o putun kahvesini içmek onda bir sükse, üstünlük, bir itibar sağlamış oluyor. O devirde de o puta yakın olmak, o puta el sürmek, onun karşısında olmak, onu görmek bir sükse meselesiydi. Onun gibi. Bir moda sükseydi. Dolayısıyla da Samiri öyle büyük; altın ustasıydı o zaten daha önce de put yapma ustasıydı Samiri o yüzden altınları da çok fazla getirtip orada döküp onlara onu yaptı. Onlar da çölde şimdi kendilerine göre bir kafe yapmış oldular öyle düşünün. Modern bir kafe yapmış oldular. Onun etrafında toplanıyorlar. Onun etrafında sohbet ediyorlar konuşuyorlar, o altın buzağıya bakıyorlar, el sürüyorlar, ona dua ediyorlar. Dolayısıyla o manyak hayat onları heyecanlandırıyor. Olay bu başka bir şey değil. İnandıklarından falan değil buzağıyı kaale aldıklarından değil onun moda yönü onları etkiliyor.

 

(“Taş devri oldu mu?” izleyici sorusu)

Çok afaki bir izah. Taş devri şu anda da var. Köylere git taş devrinde yapılan buğday işleme teknikleri aynısıyla yapılıyor. Düven var mesela taş devrinde kullanılan taşlar kullanılıyor. Sopalarla dövülüyor. Aynı metot ilkellik açısından aynısıdır. Ama eski Mısır’da mesela daha ultra modern yöntemler de kullanılıyordu.  On iki bin yıl önce Göbekli Tepe’de çok daha modern yöntem. Mason mabedi var on iki bin yıl önce Göbekli Tepe’de. Muhteşem mason mabedi var. Alakası yok tahminlerle ortaya çıkıyorlar. O devirdeki ahşap eşyalar kalmadığı için demir eşyaların hiçbiri kalmadığı için, kumaşlar kalmadığı için geriye kalanlar da taş olduğu için taş devri diye atıyorlar. Öyle bir konu yok. Demir zaten çürümüş olduğu için kalmıyor. Dolayısıyla o devir Hz. Adem (as) devrinde de gayet güzel çadırlar da yapıldı, hoş ortamlar da vardı. Elbise de yapıyorlardı, elbise de dikiyorlardı. Öyle bir şey yok tamamen atışa dayalı bir izah tarzı.  

 

(“Alınganlık bir hastalık mıdır?” izleyici sorusu)

Alıngalıkta aslında işin doğrusu haklı oluyorsunuz. Çünkü insanların büyük bölümü ahlaksız. Mesela bir genç kız oluyor burnu bir parça eğri oluyor hafif veyahut bir parça büyük oluyor. Veyahut parmakları bir parça kısa oluyor normale göre. Veyahut daha iri oluyor elleri birbirlerine bakıp köpek gibi sırıtıyorlar. Bıyık altından gülmeler falan belli ki onu hedefliyor. Onu kızdırmaya çalışıyorlar. O alınganlık değil direkt hedefleme var doğru. Öyle ahlaksız alçakları kaale almayacaksınız. Haysiyetsiz olduğunu, ahlaksız olduğunu bileceksiniz ve kaale almayacaksınız. Çünkü onun da kusuru var sen ona gülmüyorsun. Onun aczini saysak belki ne hale gelecek. Dolayısıyla böyle basit insanların basit üsluplarından etkilenmek asil insanlara yakışmaz. Hiç kaale almamak gerekiyor. Mesela münafıklar da Müslümanların hakkında neler söylüyorlar duyuyorsunuz hoşt diyoruz bitiyor. Sen ne diyeceksin? Hoşt bu kadar kısa bak h-o-ş-t; hoşt. Alınganlık bana mı öyle geliyor değil, yapıyor adam, doğru o gördüğün. Yapıyor kaale almayacaksın. Değer vermeyeceksin çünkü ahlaksız, basit. Mesela yamuk yumuk adam oturuyor laf söylüyor. Dolayısıyla sanki dünya mükemmellik yeriymiş gibi, her insanın zaten kusuru olur burada. Dünya acz yeridir dolayısıyla öyle basit insanları kaale almak yanlış. Allah'ın yarattığı zaten öyle olduğuna göre, Allah diyor ki: “Ben insanı zayıf yarattım” yani kusurlu ve eksik yarattım. Herkesi öyle yarattığına göre neyine artistlik yapıyorsun, münasebetsizlik yapıyorsun, yapmacık hareketler, sulu hareketler yapıyorsun? Bu böyle adamları kaale almak çok çok büyük hata olur dolayısıyla gönlün çok rahat olsun.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler