Mevlana'ya ait olduğu iddia edilen kitaplarda evrim savunuluyor

Mevlana'ya ait olduğu iddia edilen kitaplarda her şeyi Allah'ın yarattığı gerçeğine karşı olan evrim savunuluyor.

 

Önemli Açıklama

 

Bu filmde yer alan sözler Mevlana'nın şahsına ait olmayabilir. Bir başka kişi tarafından sonradan bu kitaplara dahil edilmiş de olabilir. Ancak filmde de göreceğiniz sözlerde ALLAH'IN HER ŞEYİ OL EMRİYLE YARATTIĞI GERÇEĞİ İNKAR EDİLMEKTEDİR. Herşeyin kör tesadüferin ürünü olduğu anlatılan EVRİM TEORİSİ SAVUNULMAKTADIR. Allah'ın yaratmasını inkar eden bir düşüncenin İslam adına savunulması kabul edilemez.

 

Bu sebeple SÖZ KONUSU BÖLÜMLERİN, DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN BASILAN KİTAPLARDAN ÇIKARILMASI ÖNEMLİDİR.

 

Allah'a, İslam'a, Kuran'a karşı olduğunu söyleyen bazı kişilerin, Müslüman görünümlü bir takım kişilerle birlikte Rumiliği savunması dikkat çekicidir.

 

RUMİLİK BAZI ÇEVRELER TARAFINDAN KURAN'DA OLMAYAN BİR İSLAM ANLAYIŞINI MÜSLÜMANLARA TELKİN ETMEK İÇİN KULLANILMAKTADIR.

 

KURAN’DA EVRİM YOKTUR. Bir proteinin dahi tesadüfen oluşması mümkün değildir. 700 milyonun üzerinde fosil de yaratılışı ispat etmektedir. Evrimin doğruluğunu ispat eden tek bir fosil yoktur. Cinlerin, meleklerin, yılana dönüşen Hz Musa (as)'ın asasının, hiçbir evrim geçirmeden bir anda yaratılması gibi, insan da Kuran’da anlatıldığı gibi bir anda yaratılmıştır. Kuran’ın ve bilimin gösterdiği bu gerçeğe rağmen İSLAM İLE DARWİNİZM’İ BAĞDAŞTIRMAYA ÇALIŞMAK, KURAN'IN İLKELERİNE UYMAZ.

 

İnsan hayvanlıktan oluşmuştur iddiası

 

(Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılan Diyanet'in kütüphanesinde bulunan kitap. 1944 basım yılı.)

 

İnsan, önce cansızlar ülkesine gelmiştir, cansızlardan nebatlara düşmüştür. Yıllarca o nebatlarda ömür sürmüştür de cansızlardaki savaşını hatırına bile getirmemiştir. Nebattan canlılara düşünce de nebat olduğu zamanki hali hatırına gelmez.... Onu tutar, HAYVANLIKTAN İNSANLIĞA ÇEKMEYE BAŞLAR. (Mesnevi cilt 4, sf. 636)

 

(İslam'ın anlatıldığı söylenen bir kitapta insanın önce bitki sonra hayvan en son insan haline dönüştüğü, kendi kendine tesadüfen var olduğu anlatılmaktadır. Bu, evrim düşüncesidir, haşa Allah'ın yaratmadığının anlatılmasıdır. Bu ifadelerle, terörün temel dayanağı olan Darwinizm'le aynı bilim dışı mantık savunulmaktadır.)

 

(Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılan Diyanet'in kütüphanesinde bulunan kitap. 1943 basım yılı)

 

Ben de cansız varlıktan öldüm, biten boy atıp gelişen nebat oldum; nebatken öldüm, hayvan şekliyle baş gösterdim. Hayvanlıktan öldüm, insan oldum; artık ölüp azalmaktan, noksana düşmekten ne diye korkacakmışım? (Mesnevi Cilt 3, sf 273)

 

(HAYVANDIM İNSAN OLDUM DEMEK, HAŞA İNSANI ALLAH YARATMADI, HAYVANLAR KENDİ KENDİNE İNSANA DÖNÜŞTÜ DEMEKTİR. Müslüman her şeyi Allah'ın yarattığına iman eder. Bilimin gösterdiği gerçek de budur. Ancak Mevlana'ya ait olduğu iddia edilen bu kitaplarda Allah'ın yaratmadığı yalanı yer almaktadır.)

 

Mevlana'ya ait olduğu iddia edilen kitaplarda Türk Milleti haşa barbar olarak gösterilmekte ve aşağılanmaktadır

 

(Milli Eğitim Bakanlığı tarafından basılan Diyanet'in kütüphanesinde bulunan kitap. 1986 basım yılı)

 

Bir gün Şeyh Selahaddin Hazretleri bağını yapmak için ücretle Türk rençberler tutmuştu. Bunu gören Mevlana Hazretleri: Efendi, yani Bay Selahaddin, bağ yapımında Rum rençberler, bozumunda da Türk rençberler tutmak lazımdır. ÇÜNKÜ DÜNYAYI İMAR ETMEK RUMLARA; YIKMAK İSE TÜRKLERE MAHSUSTUR... Sonra da azar azar bu imaretlerin tamamıyla harab olması için Tanrı’nın takdiri şöyle bir tedbirde bulundu: Bunları yıkmak için Türkleri yarattı, onlar da çekinmeden ve acımadan gördükleri her imareti yıktılar, harabeye çevirdiler ve hala da yapıyorlar ve kıyamete kadar da böyle yapacaklar. Konya şehri de yine merhametsiz Türk zalimlerin eliyle harab olacaktır” buyurdular. (Menakıbü’l Arifin, Ahmed Eflaki’nin farsça eseri (1360). Bu eser, Mevlevi tarikatının en kapsamlı anlatıldığı kitap olarak bilinir)

 

(Darwin'in ortaya attığı Türkler sözde gelişmemiş yok edilmesi gereken bir millettir yalanı Birinci Dünya Savaşı’nda işgal güçlerinin temel düsturu olmuştu. Burada da tıpkı Darwinizm gibi Türk düşmanlığı telkin edilmektedir. Türk milleti dünyayı harap etmek için gönderilmiş bir tehdit gibi gösterilmektedir. Bu çarpık mantık, Türkiye'yi parçalamak milletimizi yok etmek için gayret edenlere zemin hazırlamaktadır. Devletimizin ve milletimizin burad



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler