Mehmet Talu Hoca Efendinin, Sn. Adnan Oktar hakkında açıklamaları


Altuğ Berker: Muhterem Hocam Selamun Aleyküm.

Mehmet Talu Hoca Efendi: Ve aleyküm Selam.

Altuğ Berker: Efendi Hazretleri'ne Hocamızın sevgilerini ve saygılarını gönderiyoruz, sizin vesilenizle.

Mehmet Talu Hoca Efendi: İnşaAllah. Ben de ulaştıracağım inşaAllah.

Altuğ Berker: İnşaAllah. Kendilerinin birbirlerine olan sevgilerine ben de bizzat şahidim.

Mehmet Talu Hoca Efendi: Evet.

Altuğ Berker: Dergahlarında ne kadar muhabbetli bir sevgileri olduğunu siz de iyi biliyorsunuz.

Mehmet Talu Hoca Efendi: Tabii. Müslüman Müslümanı sever, bu dinin bir gereği.

Altuğ Berker: Şimdi Hocam, Efendi Hazretleri'nin ve camianızın, zat-ı alinizin ne kadar İslam'a, takvaya, aynı zamanda da vatanına ve milletine düşkün olduğunu biz çok iyi biliyoruz.  Zaten bu her zaman konuşmalarınızda ve yazılı ifadelerinizde mevcut. Nitekim 15 Temmuz darbesinde de camianızın şehitler verdiği de malum, öyle değil mi hocam?

Mehmet Talu Hoca Efendi: Tabii. Allah-u Teala hepsine gani gani rahmet eylesin, bütün şehitlerimize, mükafatlarını bol bol versin.

Altuğ Berker: İnşaAllah.

Mehmet Talu Hoca Efendi: Zaten bir yerin "vatan" olması için şehit verilmesi lazım. "Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" öyle ifade edildiği gibi. Elimizden geleni yaptık hep, çalışmalarla, dualarla. Her zaman dua ediyoruz, vatanımızı, memleketimizi, milletimizi, devletimizi Rabbim muhafaza eylesin. Ezansız, bayraksız, Kuran'sız bırakmasın. Zarar vermek isteyenlere de Rabbim fırsat vermesin diye daima... Hatta işte elhamdülillah Hac'dan yeni döndük, tavaflarımızda ve diğer dua yerlerinde daima bu dualarımızı cemaat ile birlikte yaptık. Elbette bu dualar kabul olunacak ama biz tabii ki ne kadar Müslümanlar olarak daha dikkatli daha uyanık davranırsak bu da o kadar çabuk gerçekleşir. Bütün mesele bu.

Altuğ Berker: Sizin, Sayın Hocamız Adnan Oktar'ın imani ve vatan millet savunmasında bu darbe ve diğer vatanımıza yönelik saldırıların arkasında kimler olduğunu deşifre eden imani ve birlik beraberlik konusundaki çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Mehmet Talu Hoca Efendi: Tabii ki Rabbim bu bahsettiğiniz şekilde çalışan herkesi muvaffak eylesin, dua ederiz. Kim vatanımıza, memleketimize, dinimize, devletimize, hizmet ediyorsa Allah'u Teala muvaffak eylesin, her türlü maniyi izale eylesin. Biz böyle dua ederiz. Yanlış yapmaktan Rabbim hepimizi muhafaza eylesin. Ve minnettarız. Vatanımıza, memleketimize, dinimize, devletimize, çoluk çocuğumuza hizmet edenlere biz minnettarız. Dua ederiz Allah muvaffak eylesin. Ama zarar vermek isteyenlere de Rabbim fırsat vermesin. Allah-u Teala korusun. Zaten darbeden hemen sonra ben Mahmut Efendi Hazretleri'ni Pazar günü akşamı ziyaret etmiştim ve şöyle buyurmuştu; "Allah-u Teala Türkiye'yi İslam'a kayırdı, İslam ülkelerine kayırdı, bağışladı." şeklinde güzel bir cümle kullanmıştı. O da daima dua ediyor. Allah-u Teala büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin. Biz bütün büyüklerimizin hepsine hürmet ve saygı duyarız. Allah-u Teala başımızdan eksik etmesin, öyle dua ediyoruz.

Altuğ Berker: Allah razı olsun hocam.

Mehmet Talu Hoca Efendi: Amin.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler