Loma Linda Üniversitesindeki Müslüman Öğrenciler


Teşekkürler doktor bey. Bütünlükten ve maneviyattan konu açılmışken, dünyanın kesinlikle Loma Linda’da gördüğümüz şeye ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Öncelikle size şunu sormalıyım, ne tarz öğrenciler Loma Linda’ya gelmek istiyor? Dini bir geçmişleri var mı, ateistler mi, inançlılar mı, ya da inançsızlar mı? Tecrübeleriniz nelerdir?

 

Loma Linda Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluğu, hem kültürel ve dini olarak hem de uyruk olarak oldukça karışık. Özellikle Yedinci Gün Adventist geçmişine sahip olanlar Loma Linda’y yüksek öğretimini tamamlamak için nihai yer olarak gördüklerinden burası uluslararası bir yer. Ve bu insanları da sıcak karşılıyoruz, genellikle iyi ahlaklı, güvenilir ve iyi kalpli insanlar oluyorlar. Onlara eğitim verip kültürlerinin standartlarını yükseltmede iyi bir etkilerinin olacağı ülkelerine göndermekten şeref duyuyoruz.  Evet. Buradaki fakültede eğitimciler arasında bile karışım var. Ancak, Loma Linda Üniversitesi’ndeki profesörler ve eğitmenler,  Loma Linda Üniversitesinin üzerine kurulduğu Allah’a iman ve insanoğlunu tam hale getirmek olan ilkeleri korumaya ve desteklemeye niyetli olup olmadığı dikkate alınarak seçiliyor.

 

Evet, bu mükemmel. Öğrencilerin ve fakültedeki katılım konusunu biraz genişletecek olursak, size üniversiteye gelen ya da fakülteye gelen Müslüman öğrenciler ile ilgili tecrübelerinizi sormak istiyorum. Çok sayıda Müslüman öğrenciniz var mı? Bundan biraz bahseder misiniz?

 

Oldukça fazla sayıda Müslüman öğrencimiz var ancak yine de azınlık durumundalar. Fakat Yedinci Gün Adventist Kilisesi dünyanın dört bir yanındaki Endonezya ve Orta Doğu’da Lübnan, Irak, Ürdün, Mısır gibi ülkelerde aktif olduğu için, bu ülkelerdeki insanlar, Loma Linda’da gençlerin Allah'a inanmayan profesörlerle karşılaşmalacakları, iyi bir eğitim alacakları, güvenilir bir yer olduğunu biliyorlar. Buradaki profesörler Allah’a inanıyorlar ve öğrenciler buraya geldiklerinde beraberlerinde getirdikleri dini ilkelere de saygı duyuyorlar. Suudi Arabistan’dan gelen öğrencilerimiz var. Yıllar önce Suudi Arabistan kralını iyileştirdiğim ve üç kraliçesine anestezi verdiğim için buna katkıda bulunmuş oldum. Yani Suudi Arabistan’da birçok önemli insanla tanışma fırsatım oldu ve Loma Linda Üniversitesi’ndeki doktorlar ve hemşireler Suudi Arabistan’da tarihteki ilk kalp ameliyatını gerçekleştirdiler. Size söylüyorum, bu yüzden Yedinci Gün Adventist Hristiyanları birçok farklı ülkeden insanlara kardeşlik hissiyatı veriyor ve biz de onları öğrenci olarak ağırlıyoruz ve tüm insanoğlu arasındaki kardeşliğe inanıyoruz.

 


DEVAMINI GÖSTER