Kuran Dışı İslam'ın Dehşet Verici Dünyası -1-

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

10. Hoca: Pantolon giyen kadınlar lanetlidir
O zaman bu kadın önden fermuarlı veyahut düğmeli pantolon giydiği zaman, ‘ALLAH O KADINA LANET ETSİN’.

Kadının giydiği pantolonun düğmesine, fermuarına dahi karışan, bunu kadını cezalandırmak için bahane olarak gören zihniyet Kuran dışı bir din anlayışıdır.

Araf Suresi 32 De ki: "Allah'ın kulları için çıkardığı ziyneti ve temiz rızıkları kim haram kılmıştır?" De ki: "Bunlar, dünya hayatında iman edenler içindir, kıyamet günü ise yalnızca onlarındır." Bilen bir topluluk için ayetleri böyle birer birer açıklarız.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

11. İsmini bilmediğimiz bir Hoca: Kadınların yolun ortasından yürümeye hakkı yoktur

Bir kadın dışarı çıkmak istediği zaman yolun ortasında gitmek onun hakkı değildir Kadın yolun kenarlarında yürüyecek

Kuran dışı kaynaklara dayalı din anlayışında kadın karşıtlığı o kadar yoğundur ki kadının yolun istediği yerinden yürümeye bile hakkı yoktur.

Ali İmran Suresi 94 Artık bundan sonra kim Allah'a karşı yalan uydurup iftira düzerse, işte onlar, zalim olanlardır.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

12. Cübbeli Ahmet Hoca: Baldızınla, kadın kaynıyla bir sofrada yemek yiyemez.
Baldızınla bir sofrada yenir mi? Yenmez. Kadın kaynıyla, kayınbiraderiyle bir sofrada yenir mi? Yenmez. “El hammü el mevt” kayın birader ölüm kadar tehlikelidir. Bir arada oturulmaz. Baldız, kayınbirader falan bir sofrada yapmayın bu işleri.

Milyonlarca evde milyonlarca akraba olan insan aynı sofrada oturuyor, yemek yiyor, sohbet ediyor, çay içiyor ama bunların hiçbiri birbirlerine gayri ahlaki bir bakış açısıyla bakmaz.

Nahl Suresi 116 DİLLERİNİZİN YALAN YERE NİTELENDİRMESİ DOLAYISIYLA ŞUNA HELAL, BUNA HARAM DEMEYİN. Çünkü Allah'a karşı yalan uydurmuş olursunuz. Şüphesiz Allah'a karşı yalan uyduranlar kurtuluşa ermezler.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

13. Ebu Zeyd Hoca: Kadın malıyla da fitne olabiliyor, güzelliğiyle de fitne olabiliyor
Çünkü kadın malıyla da fitne olabiliyor, güzelliğiyle de fitne olabiliyor ve toplumdaki itibarıyla da fitne sebebi olabiliyor. “Benden sonra erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne bırakmadım” buyuruyor Resulullah (sav). “Öyle bir fitne ki ümmet için en zararlı bir fitne. Ümmetim için erkeklere kadından daha şerli bir fitne bırakmadım” buyuruyor Resulullah (sav).

Peygamberimiz (sav), Kuran’a mutabık olmayan bir söz söylemez. Bu sözler, hayatı boyunca kadınlara sevgi ve hürmet gösteren Resulullah’a iftiradır.

Yunus Suresi, 15 Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda, Bizimle karşılaşmayı ummayanlar, derler ki: "Bundan başka bir Kur'an getir veya onu değiştir." De ki: "BENİM ONU KENDİ NEFSİMİN BİR ÖNGÖRMESİ OLARAK DEĞİŞTİRMEM BENİM İÇİN OLACAK ŞEY DEĞİLDİR. BEN, YALNIZCA BANA VAHYOLUNANA UYARIM. Eğer Rabbime isyan edersem, gerçekten ben, büyük günün azabından korkarım."

18. Ömer Tuğrul: Hamile kadınlar sokakta gezemez bu terbiyesizliktir.
Hamileliği davul çalarak ilan etmek, bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Herşeyden önce estetik değildir. Bunun adı realizm değildir, bunun adı terbiyesizliktir.

Hamile kadına tüm kadınlara olduğu gibi hürmet duyulur, saygı gösterilir. Kadınları hor ve aşağı görmek Kuran İslamı’nda yoktur.

Maide Suresi, 83 Peki onlar, Allah'ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de, istemese de- O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülmektedirler.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

19. Cübbeli Ahmet Hoca: Cehenneme en çok kadınlar girecek, kadın Allah benim versin diyor ne diyeceksin? Amin diyeceksin.

Ekseri cehennem ehli kadınlardı. Resulullah (sav) ‘cehenneme girdim gördüm, ekseri halkını kadınlardan gördüm’.  Niye? Geçime nankörlük ederler. İyiliğe nankörlük ederler. Kocaya saygı etmezler. Kadınlar çok lanet okurlar. Onun için cehenneme ekseri onlar girecekler. Hepimizin evinde var, kadınlardan. ‘Allah benim belamı versin’ diyor, ne diyeceksin buna? Amin diyeceksin.

Peygamberimiz’in böyle bir sözü yoktur. Allah’ın sınırlarını çiğneyen her insan -kadın veya erkek- bu yaptıklarından Allah Katında eşit sorumludur. Kimlerin cehennemde olacağını yalnızca Allah bilir. Müslüman birbirine hayır duası eder ve aksi bir durum da gülünecek bir durum değildir. 

Bakara Suresi, 101 Ne zaman onlara Allah Katından yanlarındakini doğrulayan bir elçi gelse, kitap verilenlerden birtakımı, SANKİ BİLMİYORLARMIŞ GİBİ ALLAH'IN KİTABI’NI ARKALARINA ATTILAR.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

29. Cübbeli Ahmet Hoca: Kadınlar da erkekler de sesli kahkaha atarak gülemez
Ne demek kadın gülmeyecek bilmem ne. Ya sesli ‘ha ha ha’ gülmeyecek erkek var orada. Erkek de gülmeyecek ona bakarsan. İslam’da erkekte kahkaha var mı, herkes edebini takınacak.

Maide Suresi 3 Ey iman edenler, Allah'ın sizin için helal kıldığı güzel şeyleri haram kılmayın ve haddi aşmayın. Şüphesiz Allah, haddi aşanları sevmez.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

30. Cübbeli Ahmet Hoca: GÜLMEK MUTLULUK, MUTLULUK DA ÇOK İYİ BİR ŞEY DEĞİL

Resulullah (sav) devamlı üzüntülüydü devamlı düşünceliydi. Resulullah (sav) hayatında bir kere bile kahkaha atmamıştır. Kahkaha yasaktır. Kahkaha hiç Mevla Teala’nın sevmediği bir şeydir. Kim kahkaha ile gülerse, kahkahayı bırak gülmeyi de çoğaltmayın çok gülmek kalbi öldürür diyor.

Kuran’a göre gülmek ve neşe Müslümanlara Allah’ın nimetidir. Allah’ın helal kıldığını haram kılmak, Müslümanların elinden neşelerini sevinçlerini almak İslam’a uygun değildir. Az gülmek ise Allah’ın -içinde bulundukları durumdan dolayı- cehennem ehline layık gördüğü bir durumdur.

Tevbe Suresi 82, Öyleyse (cehennem ehli) kazandıklarının cezası olarak az gülsünler, çok ağlasınlar.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

53. Nureddin Yıldız: Düğünde mesela kız, kızın ağabeyleri, kardeşleri, kayınçoları, bacanakları, dayıları vesaire, oğlanın akrabaları, dayıları, halaları, teyzeleri otuz kişilik bir fotoğrafın içinde. Hatıra fotoğrafı. Bu biraz sonra yatak odasına girecek olan bu kız, bu görüntüsüyle bu fotoğraf karesine girdiğinde bunu kocası bile daha henüz yüzde yüz incelemeden buna bakması kıyamete kadar haram olacak olan yüzlerce erkeğin gözüne veya fasıka bir kadının gözüne girecek bu fotoğraf karesine niye girdin sen? Ey koca! Allah’tan korkmadın mı? Nikahlı karını senin kardeşlerinle amca çocuklarınla aynı fotoğraf karesine nasıl koyup kameranın önüne geçtiniz siz?

Aile fotoğrafını dahi şehvet unsuru olarak gören bir zihniyet sağlıklı bir sosyal yaşamı imkansız kılar. Böyle gayri ahlaki bir mantık Kuran İslamı’nda yoktur.

Maide Suresi, 44 Öyleyse insanlardan korkmayın, benden korkun ve ayetlerimi az bir değere karşılık satmayın. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, kafir olanlardır.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

63. Nurettin Yıldız: KADINLARIN KAŞLARINI İNCELTMELERİNE LANET VARDIR. KAŞLARINI KÜÇÜLTÜYOR DÖRT TANE TÜYCÜK BIRAKIYOR ORADA ASIL MESELE KARŞIDAN GÖREN ERKEĞİN GÖRECEĞİ DERİ ORANINI ARTTIRMAK. 2 MM FAZLA GÖRÜNSE ALNIN NE OLUR BİR DE ŞEYTANA SOR NELER OLUR NELER OLUR.

Enam Suresi 150- De ki: "Gerçekten Allah'ın bunu haram kıldığına şehadet edecek şahidlerinizi getirin." Şayet onlar, şehadet edecek olurlarsa sen onlarla birlikte şehadet etme. Ayetlerimizi yalan sayanların ve ahirete inanmayanların heva (istek ve tutku)larına uyma; onlar (birtakım güçleri ve varlıkları) Rablerine denk tutmaktadırlar.



DEVAMINI GÖSTER