Kuşlar: Pafinler

Pafinler

Çoğu insan, pafinleri bir penguen çeşidi ZANNEDER. Oysa pafinler farklı tür kuşlardır ve penguenlerin aksine uçabilirler . Puffinler diğer adlarıyla deniz papağanları uçuşları biraz hantal gözükse de buna rağmen göçmen kuşlardır ve kışın Güney Afrika'ya veya Yeni Zelanda 'ya kadar uçarlar.

Bir pafin ailesinde, anne ve baba pafin genelde hayatları boyunca ayrılmazlar ve Her sene bir yavru pafin yetiştirirler. Yavru pafinler, 6 haftalıkken anne ve babalarını terk edip açık denizlerde tek başlarına uçarlar. Sağlıklı bir pafin 25 sene kadar yaşayabilir.

Bunlar Galler deki Skomer Adasındaki Puffin’ler. Eski tavşan yuvalarını kullanacaklar veya ayaklarını ve gagalarını kullanarak kendilerine yeni yuvalar kazacaklar. Bu puffin, yuvanın derinliklerindeki yavrularına balık getiriyor. Puffinler Yer altına yuva yaparak yavruları martılardan ve yırtıcı kuşlardan koruyabiliyorlar.

Çiftleşme dönemine gelindiğinde, bütün yıl boyunca donuk renkte olan gagalarının üstünde parlak çizgiler oluşur. Pafinler bu çizgiler sayesinde gagalarını bayrak gibi kullanarak uzak mesafelerden birbirleriyle anlaşırlar. Ayrıca yine bu Büyük gagaları sayesinde rahatlıkla balık avlayabilirler.

 



DEVAMINI GÖSTER