Hz. İsa nasıl ortaya çıkacak?

Sayın Adnan Oktar'ın 16 Şubat 2018 tarihli A9 TV röportajından


VTR: Hz. İsa (as) nasıl ortaya çıkacak?

ADNAN OKTAR: Yakışıklım onun da o kadar rahat olacağını zannetmiyorum. Allah onu imtihan eder, gerçi bize öyle gibi görünüyor ama rahat gibi görünüyor ama değildir. Çünkü bütün Peygamberlerden. Sadece tevekkülü iyi. Çok güçlü bir tevekkülü var. İmanı güçlü, şeytanla bir şeyi olmuyor yani muhataplığı olmuyor. Şeytanı hiç kaale almıyor. Şeytanın çok müdahalesi var İncil’de de geçiyor. Hemen hemen sıfır etkisi şeytanın o yönden rahatlığı iyi. Nefsini onu boğması sıkması falan olmuyor o yönden güzel. İman konusunda da kafası berrak. Bir de o yönden avantajlı ama çıkışı için benim kanaatim Hz. Mehdi (as)’ın işaretini bekler. Onun dışında çıkacağını zannetmiyorum. Bu Kutsal Sandığın bulunmasından sonra çıkacağını düşünüyorum. Kutsal Sandık da ahir zaman insanlarına bir nimet olsun onlara bir kalp ferahlığı olsun diye çünkü deccal çok azgın olduğu için, çok şiddetli olduğu için insanların imanının güçlü bir takviyeye ihtiyacı var. Şu an deccalin karşısında insanlar perişan vaziyetteler darmadağın etmiş vaziyette. Sevgiyi, aklı, muhabbeti, dostluğu kaldırdı. Gerçi bize gücü yetmiyor şu an deccalin elhamdülillah. Arkadaş grubumuza da gücü yetmiyor. Ama dünyada çok büyük facia yaşatıyor. Deccalin oyununa karşı imanla, Kuran’la, akılla, vicdanla Müslümanlar hareket edecekler. Hz. İsa Mesih’in de çıkışı Kudüs’te olacağını düşünüyorum. Zaten dünyada genel bir güvenlik sağlanacak sırf Kudüs’te değil. Bütün dünyada Hz. İsa Mesih zaten gündem olacak nereye gitse ona bir zarar gelmeyecek gibi sistem oluşturulacak. Şu an ortaya çıksa tutuklarlar nerede olursa olsun tutuklarlar. Bir de çok acayip bir durum olur saygısızlık da yapmaya kalkabilirler. Çünkü ne desin? Annem babam yok diyecek, çok kötü konuşurlar. “Sen alay mı ediyorsun doğruyu söyle bakalım” derler. “Bu nedir, kim arkadaşların senin, seni kim getirdi buraya?” Bir de “doğru söylemeye zorlayacağız seni” diyebilirler “mümkün değil anasız babasız sen bizimle alay mı, ediyorsun?” derler “Akrabaların kim? Eğer hafızanı kaybettiysen hastaneye gönderelim” derler bu sefer “elektro şok yaptıralım hafızan yerine gelsin” falan yani baş belası olurlar. Oyun oynayabilirler kötülük yapmaya kalkabilirler.

Tabutun gelmesi çok önemli, tabutun yeri benim kanaatim bir kısım insanlar tarafından biliniyor. Ama zamanını bekliyor. Muhtemelen katranlı muşambaya sarılmış olarak muhafaza ediliyor bozulmaması için katranlı muşambaya sarılmış olarak. Açıldığında zaten temiz ve net kendi halinde görülür. İçindeki Kutsal Emanetleri de göreceğiz. O bir ferahlık verir insanlara açacaktır imanlarını çok güçlendirecektir. Hz. Mehdi (as)’da ben o kadar şaşıracaklarını zannetmiyorum. Zaten İslam alemi sıkışmıştı birini buldular başa geçirdiler derler. O kadar etkilenmezler ondan göreceksiniz. Ama halkın yine de hoşuna gider tabii Peygamberimiz (sav)’in hırkasını giyeceği için kılıcını kuşanacağı için bir heyecan olur. Ama bence o kadar metafizik göreceklerini zannetmiyorum. Bir tek Hz. İsa Mesih’te şaşırırlar çünkü o pek anlaşılacak gibi değil yani hiçbir akrabası yakını olmaması, Tevrat, İncil, Kuran’ı ezberden biliyor olması, yüzündeki ifade Hz. İsa (as) olması ihtimali olduğu için o heyecanlandırır. Onda cidden heyecanlanırlar. Konuşmalarından da herkes anlar göreceksiniz yani üslubundan anlaşılır. Ama şeytanı hiç kaale almıyor hayrettir hiç adam yerine koymuyor. İmanı da bayağı güçlü hafızasının gücünden kaynaklanıyor da olabilir Allah onu vesile ediyor. Güzel kafasında toparlıyor imanı. Bir de temiz bir akla sahip olduğu anlaşılıyor kafasında bir karmaşa yok. “Bidayeten” diyor Bediüzzaman “kendisi de bilmez kendisinin Hz. İsa olduğunu” diyor “havas ve yakınları onu imanın nuru ile tanırlar” diyor “Hz. İsa Mesih’i.” Zımba gibi delikanlı göreceksiniz. Geniş omuzlu, atletik, dar kalçalı. Hz. Mehdi (as) öyle değildir. Hz. Mehdi (as) boydan boya geniş, alnı geniş. Hz. İsa (as)’ın alnı öyle değil kibar alnı onun, yüzü de kibar, naif yüzlü Hz. İsa (Mesih). Hz. Mehdi (as)’ın geniştir yüzü. Omuzları da geniş onun, karnı da geniş, uylukları da geniş boydan boya geniş. Hz. İsa Mesih geniş omuzlu fakat ince belli, dar kalçalı, atletik. Ama tabii hayret edilecek şey mesela Hz. İsa Mesih Hz. Mehdi (as)’dan sonra o da çok az yaşıyor normalde çok zinde görünen bir insan buna rağmen işte ömür Allah’ın hikmeti. Bediüzzaman da diyor “Hz. Mehdi (as) dünya hakimiyeti olduktan sonra ömrü kısa” diyor. Bakışları, yüzü Peygamber derinliğine sahip Hz. İsa Mesih’in o görülüyor. Zekası çok yüksek fakat Hz. Mehdi (as)’ye “vezirinim ben senin” diyor “vezir, sana vezirim” diyor. Hiçbir hata yapmıyor Allah’ın hikmeti iffette masum yani mutlak masumiyeti var. Hz. Mehdi (as) da masumdur fakat Hz. Mehdi (as) ahkamda masum hata yaptığında düzeltiliyor Hz. Mehdi (as)’da. Hz. İsa Mesih hiç hata yapmıyor o mesela çok acayip.

Hz. İsa (as) diyor ki vahiyde; “Ben gelinceye kadar sizde olanla imanınızla devam edin üzerinize bundan başka bir yük koymuyorum. Yalnız hiç kuşku duymadan imanla dua edin, isteyin” diyor “fakat kuşku duymayın” diyor. O çok önemli “Kararsız kişi Rab’dan bir şey alacağını ummasın.” Allah’a kuşku çok çirkin onu defalarca söyledim. Ondan şiddetle kaçınmak lazım ve çok akılsızca bir şey bir de hiçbir faydası olmaz. O uyanıklık yapma kafası ile oluyor insanlarda hani “ben akıllıyım Allah’ın bir hatasını bulurum” haşa “imanın bir hatasını bulurum” diye akılsızca boş yere sürünür tepetakla da gider. Hiçbir şey de kazanamaz boş iş o ve Allah ona bereket vermez yani sıkılır öyle adam.


DEVAMINI GÖSTER