Dr. Oktar Babuna’nın 21 Mart 2017’de İsrail IL TV ile Röportajı


Dr. Oktar Babuna’nın 21 Mart 2017’de İsrail IL TV ile Röportajı

Sunucu Bayan:

İsrail ve Türkiye’nin son on yıl içinde ciddi biçimde zorlanan ilişkileri oldu. Bu dönemde Türkiye’den tanınmış yazar, eğitimci ve televizyon kanalı sahibi Sayın Adnan Oktar’ın öncülüğünde bir girişim ile bu ilişkiler onarılmaya ve iyileştirilmeye çalışılıyor.

Sayın Oktar’ın destekçilerinden oluşan küçük bir heyet şu an İsrail’de toplantılar düzenliyorlar. Bu görüşmelerinde, İsrail’in meşru haklarını savunuyorlar. Aynı zamanda, Müslümanların ve Musevilerin işbirliği içinde anti-Semitizme, radikalizme ve terörizme karşı mücadele vermeleri gerektiğini söylüyorlar. ILTV, bu heyetten Dr. Oktar Babuna ile görüştü. Samimi dindar bir Müslüman olarak grubunun İslam’ın barış dini olduğunu anlattıklarını söyledi.

Dr. Oktar Babuna:

İlişkilerimiz eskisinden çok daha iyi oldu. Çünkü İsrail bölgede çok çok önemlidir, bununla birlikte Müslümanlar ve Hıristiyanlar hatta inançsız kişiler de Kutsal Topraklar’da yanyana barış içinde yaşayabilirler. Museviler, kesinlikle kıyamete kadar var olacaklar. Bu gerçek Kuran’da, İslam dininde böyle açıklanıyor. Sayın Adnan Oktar ve bizler, İslam dinindeki bu kesin delillere dayalı gerçeği tüm dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Museviler, Müslümanlar ve Hıristiyanlarla birlikte İsrail’de var olmalılar. İsrail bağımsız bir devlet olarak kıyamete kadar yaşayacak. Politikacılar her zaman ikna edilebilirler. Anti-Semitizmin neden İslam dinine uygun olmadığına dair güçlü kanıtlar vermeliyiz. Şu anki hükümet, İslam dinine uygun hareket eden bir hükümet, İslam’a çok yakın. Tabii ki liberaller, fakat aynı zamanda Müslüman üyelerden oluşuyorlar. Kuran’dan bu güçlü delilleri gösterdiğimizde ikna oluyorlar, bu sayede İsrail’le ilişkilerimiz şu an çok daha iyiye gidiyor. Aslında bizlerin ittifakı bölgedeki terör örgütlerine, IŞİD ve PKK’ya karşı mücadele için çok önemli. Bu terör örgütleri  yalnız İsrail’e karşı değil, Türkiye’ye karşı da bir tehdit oluşturuyorlar.

Sunucu Bey:

Sizin mesajınız burada İsrail’de çok olumlu karşılanıyor. İsrail, Türkiye ile daha yakın bir ittifak, aynı zamanda stratejik bir işbirliği kurmak istiyor. Peki sizin kendi hükümetiniz mesajınızı nasıl değerlendiriyor?

Dr. Oktar Babuna:

Aslında gayet güzel değerlendiriliyor ve daha da iyi anlaşılıyor. Hatırlarsanız öncesinde hükümet seviyesinde Siyonizme karşı, anti-Siyonist bir bildirim olmuştu. Bu bir insanlık suçu gibi öne sürülmüştü. Sayın Adnan Oktar bu iddiaya karşılık şu açıklamayı yaptı; ‘Eğer Siyonizm, Musevilerin, İsrailoğullarının İsrail topraklarında, atalarının yaşadığı ve gömüldüğü topraklarda bağımsız bir devlet olarak yaşayıp mevcut olması anlamına geliyorsa, bu hak onlara Kuran’da verilmiştir’ diye açıkladı. Kuran, bu hakkı Musevilere veriyor. O yüzden eğer bir Müslüman iseniz, buna karşı gelemezsiniz. Ardından, hükümet seviyesinden bir cevap geldi ve İsrailli kardeşlerimiz aleyhinde tek bir kelime söylemeyiz diye ilan ettiler. Sayın Adnan Oktar’ın ricasından hemen sonra, bu anti-Siyonist ifadeyi düzelttiler. Aslında tam üç gün içinde hükümet tarafından bu düzeltildi. Bu hükümetin uzlaşılabilir olduğunu gösteriyor. Bazen Müslüman dünyasında popülerlik elde etmek, siyasi güç ve destek kazanmak için politikacılar böyle girişimlerde bulunabiliyor. Bildiğiniz gibi politikacılar İsrail’e karşı çıktıklarında, siyasi destek ve kamuoyu kazanıyorlar. Bu yanlış. Ama bu Müslüman dünyasında yaşanan bir gerçek. Eğer bir Müslüman olarak İsrail’e destek verir veya devlet olarak var olma hakkını savunursanız bu durumda sizin zalimlere, baskıcılara arka çıktığınız iddia ediliyor. Bu korkunç bir şey, ama bir gerçek. Bu nedenle, bu kişileri eğitmemiz gerekiyor. Sayın Adnan Oktar ve bizler, eğitimin en önemli mesele olduğuna inanıyoruz. Musevi karşıtlığına, anti-Semitizme karşı eğitim vermeliyiz. Eğer Musevi karşıtlığı yaşanıyorsa, o zaman Musevilere karşı olmanın neden İslam dinine göre haram olduğunu öğretmelisiniz. Anti-Semitizm bilimsel ve mantıksal olarak korkunç bir suç, bu bir ırkçılıktır.

Sunucu Bey:

Dr. Oktar Babuna, ILTV ile röportaj yaptığınız için size çok teşekkür ederiz.

Dr. Oktar Babuna:

Çok memnun oldum ve onur duydum. Tüm İsrail’e tekrar selamlarımı iletiyorum.

Sunucu Bayan:

Çok güzel.


DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler