Darwinizm'e karşı acze düşüp yenilgiyi baştan kabul edenler

DARWINİZM’E KARŞI ACZE DÜŞÜP YENİLGİYİ BAŞTAN KABUL EDENLER

Faruk Beşer: Bir dergide görmüştüm, çocuk soruyor. Anne insanlar nereden geldi? Maymundan. Peki anneciğim bu maymunlar neden hala insan olmadılar, öbür maymunlar. Cevap verebilir misiniz? Veremezsiniz.

DARWİNİSTLER BU TİP İDDİALARA CEVAP DAHİ VERMEZ, GÜLÜP GEÇERLER

Darwinistlere göre  insanlarla maymunların ortak atası olduğunu iddia ettikleri canlının insana dönüşme süreci yüz milyonlarca yıl içinde gerçekleşmiştir. Hiçbir Darwinist yaşadığımız süre içerisinde maymunların insana dönüşeceğini iddia etmez. Bu sebeple “Neden şu an bu maymunlar insana dönüşmüyor” demek evrimcilerin gülüp geçeceği, hiçbir bilimsel delil içermeyen bir üsluptur.

Darwin teorisi de ne? Darwin teorisi zaten bitmiş. Kim bugün insan maymundan gelmiştir diyor ki zaten. Darwin teorisini savunan kalmamış ki zaten. Çürütmeye gerek kalmamış kı zaten.

DARWİNİZM, İSLAM ÜLKELERİNİN ÇOĞUNLUĞU DAHİL TÜM DÜNYA OKULLARINDA OKUTULURKEN, “DARWİNİZM VAR MI Kİ?” DEMEK AKIL TUTULMASIDIR

Dünyanın tüm okullarında Darwinizm tek bilimsel gerçekmiş gibi dayatmayla okutuluyor. Evrim yoktur diyen sınıf geçemiyor. Darwinizm’i eleştiren akademisyenler üniversiteden atılıyor. Bu somut gerçeğin dahi farkında olmayanların Darwinizm’e karşı bilimsel mücadele yapması imkansızdır.

Darwin teorisini savunan kalmamış ki zaten. Çürütmeye gerek kalmamış ki zaten.

Bugün dünya çapında Darwinizm’in bilimsel olmadığı görüldüyse, bu, “Darwinizm var mı ki” diyerek değil, Sn Adnan Oktar’ın 40 yıllık büyük ilmi mücadelesi vesilesiyle olmuştur.

Cübbeli: Ne düşünüyorsunuz evrimle ilgili.
Evrim ne demek?
Maymundan dönme şeyi mi?

HENÜZ KARŞISINDAKİ TEHLİKENİN NE OLDUĞUNUN BİLE FARKINDA OLMAYAN BİR ZİHNİYETİN İNSANLIĞIN KURTULUŞUNA VESİLE OLACAK İLMİ ÇALIŞMA YAPMASI MÜMKÜN OLMAZ. Milyonlarca Müslümanın gördükleri zulmün temelinde Darwinist materyalist ideolojiler vardır. Darwinizm’in nasıl bir tehlike olduğunu anlamadan insanları bu acılardan kurtarmak mümkün değildir.

Osman Ünlü: Soru: İnsan da tesadüfen var olmuştur iddiasında bulunanlara ne demeli nasıl cevap vermeli? İslam alimleri bir ifade kullanıyorlar ahmağa verilecek cevap sükuttur diye, adam ahmaksa cevap vermeye değmez ve onunla uğraşmaya da gerek yok ne kadar söylersen söyle fayda vermiyor hal böyle olunca bunlarla konuşmaya da gerek yok.

Darwinizm’e verilecek cevap “sükut” değil, Darwinizm’in geçersizliğini ortaya koyan bilimsel delillerdir. Bilim iddiasıyla ortaya çıkan bir felsefe ancak bilimle susturulabilir. İnsanların demagojiye değil, tek proteinin dahi tesadüfen meydana gelemeyeceğini, hücrenin yapısı, fosillerin evrimi yalandığı gerçeğini öğrenmeye ihtiyacı vardır.

Osman Ünlü: Bir zamanlar Darwin’in nazariyesi dediler.  Maymundan inkilab etti değişti falan. Evrim mevrim hikayesi, o da fiyasko çıktı. Şimdi artık gündeme de getiremiyorlar. İnsan maymundan gelmiş diyenler maymun nereden gelmiştir deyince susuyorlar. İşin mahiyetini bilen kimse susturabiliyor.

Evrimciler bilim dışı açıklamalarında maymunlar ve insanların milyonlarca yıl içinde aynı hayali ortak atadan türediğini iddia ederler. Yapılması gereken, Darwinistlerin gülüp geçeceği acz içinde mantıklar öne sürmek değil, sözde bilim adına ortaya koydukları iddiaları tek tek yine bilimin gerçek delilleri ile geçersiz kılmaktır.

Osman Ünlü: İşin mahiyetini bilen kimse susturabiliyor.

Osman Ünlü “işin mahiyetini bilen kimse susturabiliyor” demekte, ancak Darwinizm’i asıl susturanın kim olduğundan bahsetmemektedir. Tüm dünyanın ittifakla kabul ettiği üzere Darwinizm’i fikren yerle bir eden ve dünyaya Yaratılış Gerçeğini bilimsel delilleri ile sunan Sayın Adnan Oktar’ın ilmi çalışmalarıdır.

Mehmet Bayraktar: Evrim olgusu bence Allah’ın bir yaratma biçimi olarak görmek gerekiyor. İslam inancı ile ve Allah’ın yaratma fiiliyle ters düşen bir düşünce değil

KURAN’DA EVRİMLE YARATILIŞ YOKTUR

Melekler, cinler, şeytanlar, vildanlar, gılmanlar, cennet ağaçları, cennet bahçeleri, cennetteki hayvanlar, cennet ırmakları hiçbiri evrimle yaratılmamıştır. RABBİMİZ HİÇBİR SEBEP OLMADAN YOKTAN VAR EDENDİR. Allah cinleri ve melekleri nasıl yoktan var ettiyse, insanı da evrime gerek olmadan, ayrı bir varlık olarak yoktan var etmiştir. 

Abdülaziz Bayındır: Kuran-ı Kerim yaratılışı yoktan yaratılış olarak kabul etmiyor öyle bir ifade kullanmıyor.

KURAN’DA “OL” EMRİYLE BİR ANDA YOKTAN YARATILIŞ VARDIR

Allah Kuran’da insanı balçıktan porselen benzeri bir maddeden “Ol” emriyle bir anda yarattığını bildirmiştir. Hz. Musa’nın asası nasıl bir anda hareket eden, çevresindekileri yutan, sindirim sistemi olan canlı yılana, Hz. İsa’nın üflediği çamurdan kuş nasıl bir anda uçan canlı kuşa dönüştüyse, insanı da Allah balçıktan yaratmış ve ol emriyle insan olmuştur.

Muhammed Nur Doğan: Allah eğer bir maymun türünden bizim türememizi dilemişse buna kimin itirazı olabilir.

KURAN’DA ALLAH’IN İNSANI MAYMUNDAN TÜRETTİĞİNE DAİR HİÇBİR AYET YOKTUR.

Araf Suresi’nin 172. Ayetinde Allah Kuran’da kainat yaratılmadan önce insanları zer aleminde var ettiğini ve hepsinden söz aldığını bildirmiştir. Görüldüğü gibi ayette, kainat henüz var edilmeden önce insanların yaratıldığı, kusursuz ve tam olarak var oldukları ve Allah’a söz verdikleri bildirilmiştir. Ayetteki bilgiye göre, kainat henüz yoktur ama konuşan, duyan, söz veren, tüm uzuvları ve fiziksel özellikleriyle tam insanlar vardır. Bu gerçek, Kuran’da evrimle yaratılış olmadığının açık bir ispatıdır.

Hani Rabbin, Adem oğullarının sırtlarından zürriyetlerini almış ve onları kendi nefislerine karşı şahidler kılmıştı: "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" (demişti de) onlar: "Evet (Rabbimizsin), şahid olduk" demişlerdi. (Bu,) Kıyamet günü: "Biz bundan habersizdik" dememeniz içindir. (Araf Suresi, 172)

Mustafa İslamoğlu: Müslümanların hasım olmaları gereken evrim değil. Evrim Sünnetullah’tır. Evrime inanmayan bir kimse Kuran’ın bir kısmını inkar ediyor. İslam’la evrimi karşı karşıya koymak bir tuzaktır. Evrim karşıtlığı aslında bir bidat.

KURAN’DA EVRİMLE YARATILIŞ YOKTUR. SÜNNETULLAH, ALLAH’IN “OL” EMRİYLE YARATMASIDIR

Darwinizm, (Allah’ı tenzih ederiz) “Allah yok, siz ve her şey tesadüflerin ürünü” diyen inkarcı bir felsefedir. Müslümanlar Allah’ın varlığını inkar eden bu ideolojiye karşı bilimsel olarak mücadele etmekle yükümlüdür. Kuran’da evrimle yaratılış değil, Allah’ın insanları ve tüm evreni “Ol” emriyle yaratması anlatılır. ALLAH’IN SÜNNETİ EVRİM DEĞİL, “OL” EMRİYLE YOKTAN VAR ETMESİDİR:

Gökleri ve yeri (bir örnek edinmeksizin) yaratandır. O, bir işin olmasına karar verirse, ona yalnızca "Ol" der, o da hemen oluverir. (Bakara Suresi, 117)

Mustafa İslamoğlu: Mehmet Aydın'ın dediği gibi, kokuşmuş bir balçıktan yaratılmaktansa bir maymundan yaratılmış olmayı çok daha iyi bulurum.

Allah insanı balçıktan, porselen benzeri bir maddeden en güzel surette yaratmıştır. Allah’ın sanatını ve aklını haşa beğenmemek samimi bir Müslümanın asla kullanmayacağı bir üsluptur.

O Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir. (Haşr Suresi, 24)

 



DEVAMINI GÖSTER