Adnan Oktar Kimdir Batı Medyası İlan Ediyor

Batı medyası bir kere daha ilan ediyor: Darwinizm'i Adnan Oktar'ın 40 yıllık ilmi mücadelesi ilmen yıktı.

İngiltere'nin en çok okunan günlük gazetelerinden The Daily Telegraph: “Türkiye'de ilköğretimde artık evrim okutulmayacak. Ünlü yaratılışçı Adnan Oktar evrim teorisine karşı kampanya başlattı. Evrim Türkiye'de geniş çaplı olarak kabul edilmiyor.”

İtalya'nın tanınan ateist ve komünist internet sitesi Pikaia: “Türkiye Darwin'e hoşçakal diyor.” Haberde 2008'den günümüze dek son 10 senede Adnan Oktar'ın vesile olduğu evrim karşıtı gelişmeler anlatılıyor.

Pikaia bu haberlerden sonra ‘Türkiye evrimi müfredattan çıkardı’ başlığıyla bir haber daha yayınladı. Yazıda, muhteşem bir şekilde hazırlanmış “Yaratılış Atlası” kitabının dünyanın yarısına dağıtılmasına ve evrimin müfredattan kaldırılmasına Adnan Oktar'ın eserlerinin vesile olduğu anlatılıyor.

Endonezya'dan Skalanews: “Türk alim Harun Yahya'nın evrim teorisine karşı verdiği mücadeleler meyvesini verdi. Türk Milli Eğitim Bakanlığı artık materyalizme dayanan evrim teorisini müfredata dahil etmeyecek.”

Üç kıtada yayınlanan, Arap dünyasının en büyük 3 gazetesi arasında yer alan Asharq Al Awsat Gazetesi’nin Suudi Arabistan yayını: “Harun Yahya evrim teorisine karşı yürüttüğü mücadeleyi kazandı. Evrim teorisi müstear isim olarak Harun Yahya'yı kullanan Adnan Oktar tarafından taarruza uğradı. Adnan Oktar'ın hem Türk toplumu hem de yurt dışında güçlü bir etkisi var. Evrim teorisinin resmi olarak okul müfredatından çıkarılmasını sağlayarak mücadelesini kazanmış görünüyor.”

İsrail'in en eski günlük gazetelerinden Haaretz: “Amerika'ya kıyasla Türk okullarında yaratılışçılar çok daha önde. 2006 yılında 1. kalite sayfa yapısıyla Yaratılış Atlası isimli eser, doğal seleksiyon yoluyla evrim fikrini çürütme iddiasıyla birçok Türk okuluna girmişti. Yaratılışın Allah'ın eseri olduğunu açıklamak için cesurca fosil kayıtlarını işaret ediyordu.”

Hollanda'dan yayın yapan Sargasso isimli internet gazetesi: “Türkiye ve evrim denilince akla Adnan Oktar geliyor. Batı'da Adnan Oktar 10 yıl önce binlerce politikacıya, okullara ve önde gelen isimlere aniden Yaratılış Atlası isimli, evrimi çürüten, hoş, kalınca bir kitap gönderen kişi olarak tanınıyor. Birçok Amerikalı yaratılışçı, bu kitabı donanımlı bulduklarını söyleyerek övmüştü.”

Ünlü bilim dergisi Wired'ın İtalya'da yayınlanan sitesi: “Türkiye, evrim teorisini lise programlarından çıkarmaya çalışıyor” sözlerine yer verdi ve Sayın Adnan Oktar'ın eserlerinin etkilerine değindi.

Belçika'nın Flamanca günlük gazetesi De Standaard: “Harun Yahya'nın Yaratılış Atlası kitabı dünya çapında değişim sağlayan müthiş bir başarı elde etti.”

Norveç'te yayınlanan günlük gazete Dagsavisen: “Anti-Darwinizm'den sorumlu Müslüman Türk Yaratılıçşı Adnan Oktar, sadece anavatanı olan Türkiye'de meşhur değil. Fikirleri ulusal sınırların çok ötesine geçti. Avrupa'daki genç ve eğitimli insanlar arasında görüşleri destek buluyor.”

Yeni Zelanda'nın günlük gazetesi the Dominion Post: “Harun Yahya yaratılışçı fikirlerini dünya çapında tüm okullara ve bilim insanlarına bombardıman şeklinde yaydı. Kuşe kağıda basılmış 800 sayfalık Yaratılış Atlası 10.000 adet ücretsiz olarak dağıtıldı.”

Almanya’da Deutschland Funk isimli radyo istasyonunun internet sitesi: “Müslüman yazar Adnan Oktar, Yaratılış Atlası isimli eseriyle evrim teorisini eleştiriyor”

13 dilde yayın yapan Fransız radyo kanalı RFI'nin internet sitesi: "Adnan Oktar, 2007'de zengin görsellere yer verdiği Fransa ve İsviçre'ye dağıtımının yapıldığı Yaratılış Atlası kitabıyla tarih yazdı."

Fransa'nın tanınan Müslüman sitelerinden Oumma: Harun Yahya'nın Avrupa'da evrim karşıtı faaliyetlerin sembol ismi olduğu yorumuna yer verildi.

Fransızca yayın yapan, yılda 12 milyon görüntülenen Katolik haber sitesi Medias Presse Info: Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası kitabının Darwinizm'e karşı en temel atak olduğunu yazdı.

İsviçre'den internet sitesi Le Courrier: “Türkiye'de evrimin bilim olarak görülmemesine İslami yaratılışcı Harun Yahya'nın sebep olduğu ifade ediliyor.”

İnternette en çok ziyaret edilen İspanyolca İsrail gazetesi Aurora'da Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası kitabının Darwinizm'in yenilmesindeki etkisi anlatılıyor.

Akıllı tasarımcılara ait ünlü Uncommon Descent sitesinde Adnan Oktar'ın Evrim Aldatmacası kitabı için "Darwin'in evrim teorisini yerle bir eden şimdiye kadar okuduğum en özlü eser" yorumu yer alıyor.

Ünlü Fransız dergisi L'express: Türkiye'deki hareketin en ateşli aktörü Harun Yahya yani Adnan Oktar’dır. Darwinizm’e karşı şiddetli bir mücadele gerçekleştiriyor."

Amerika'nın tanınmış liberal haber sitelerinden Huffington Post, Adnan Oktar'ı sevenlerin halka açık alanlarda evrimin geçersizliğini ortaya koyan fosil sergileri düzenlemesine değiniyor.

Belçika'dan ünlü Knack Dergisi; Adnan Oktar'ın bilimsel delillerle evrimi çürüttüğü, lüks baskılı Yaratılış Atlası eserinin etkisini yazıyor.

Arjantin'in en büyük internet gazetelerinden Infobae, Adnan Oktar'ın Avrupa'da yaratılışçılığı yaydığına değiniyor.

İtalya'nın en çok okunan gazetelerinden Avvenire: "Harun Yahya tarafından hazırlanmış, hayvanların geçmişte yaşayan halleri, yani fosilleri ve günümüzde yaşayan örneklerinin yer aldığı mükemmel bir atlas..."

İsveççe yayın yapan Finlandiya'nın en eski günlük gazetelerinden Åbo Underrättelser: Adnan Oktar'ın 800 sayfadan oluşan 1 senede 8 milyon satan Yaratılış Atlası eserinin çok ilgi çekici olduğu ifade ediliyor.

Lüksemburg’da yayınlanan Tageblatt Gazetesi: "Adnan Oktar’a ait “Yaratılış Atlası”, bütün dünyada tanındı.”

İsviçre'nin Tiçino kantonundan İtalyanca yayın yapan Ticino Today: Adnan Oktar'ın 30 yıllık ilmi mücadelesine, Nazizmden faşizme ve terörizme kadar kötülüklerin kaynağının evrim teorisi olduğunu delilleriyle anlattığı yazıyor.

İsviçre'nin Tiçino kantonundan İtalyanca yayın yapan RSI NEWS: “Adnan Oktar 30 yılı aşkın süredir kötülüklerin ana kaynağı olan evrim teorisinin geçersizliğini anlatan bir mücadele veriyor.”

Norveç'te Nordmor'da basılan Aura Avis Gazetesi: Adnan Oktar'ın "Tarihi bir yalan: Kabataş devri" eserinden alıntılar yaparak, 150 yılı aşkın bir süredir evrimcilerin insanları nasıl sahte delillerle aldattıklarını anlatıyor.

Mediapart isimli Fransızca blog sitesi: Adnan Oktar'ın Yaratılış Atlası kitabının evrimin geçersizliğini ispatlayan delillerine ve kitabın Avrupa'daki etkisine yer veriyor.

Darwinizm tüm dünya çapında Sayın Adnan Oktar'ın vesilesiyle anlı şanlı bir yenilgiyle çökmüştür.

Darwinistler’e geçmiş olsun.



DEVAMINI GÖSTER