Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (24 Ağustos 2016; 22:00)

KURAN'DA “HADİS” KELİMESİNİN GEÇTİĞİ AYETLERDEN AHİR ZAMANA İŞARETLER

Yusuf Suresi, 6.ayet: Şeytandan Allah'a sığınırım “Böylece Rabbin seni seçkin kılacak, sözlerin yorumundan (kaynaklanan bir bilgiyi) sana öğretecek...” [Yusuf Suresi, 6] . Allah Hazreti Yusuf (as)'a: Ve işte böylece Rabbin seni seçecek ve hadislerin tevilini yorumunu sana öğretecek diyor. Ve kezailike yectibike Rabbüke ve yuallimuke min tevilil ehadis; Hadislerin tevilini Allah sana öğretecek diyor. Şimdi bu Mehdi (as)'ye de bakan bir ayet. Demek ki Mehdi (as) de hadislerin tevilini çok iyi bilecek. Hadis; haber, bilgi, Peygamberimiz (sav)'den gelen bilgiler. Ve işte böylece ona (Hazreti Yusuf'a) hadislerin tevilini yorumunu öğretelim diye Yusuf (as)'u yeryüzüne yerleştirdik. Kezailike mekkana li Yusufe fil ardı veli muallimehu min tevili ehadis. Hadislerin tevilini, yorumunu Allah Hazreti Yusuf (as)'a öğretmiş. Demek ki Mehdi (as)'ye de öğretecek. Lekat kane fi kasasihim ibratun li ulil elbab mekane hadisen. Şeytandan Allah'a sığınırım, “Andolsun, onların kıssalarında temiz akıl sahipleri için ibretler vardır. (Bu Kur'an) düzüp uydurulacak bir söz değildir, ancak kendinden öncekilerin doğrulayıcısı, her şeyin 'çeşitli biçimlerde açıklaması' ve iman edecek bir topluluk için bir hidayet ve rahmettir.” [Yusuf Suresi, 111] "Andolsun ki onların kıssalarında Ulu'l elbab için ibret vardır" Yani iyi bilenler için bir ibret vardır. Uydurulan bir hadis değildir yani uydurma bir hadis değildir.

 

AHİR ZAMAN HADİSLERİ BİR BİR ZAHİR OLUYOR

"Türk, Fırat üzerine hızla yürür." diyor. Yevmü'l Halas, Sayfa 583. Şu an olan olay, Mehdi (as) devrinde. "Türk, Fırat üzerine hızla yürür." Bin yıllık eser, orada geçiyor. "Sanki onlar kuşlardan debbelere binmiş, Fırat üzerine saf saf dizilmişler." F104'ler, F16'lar... "Sanki onlar kuşlardan debbe" Debbe; hareket eden varlık. Kuşlardan sanki diyor, uçak değil mi bu? Binmiş olarak ve saf saf yan yana dizilmiş olarak o yöne doğru akarlar diyor. "Türk, Fırat üzerine hızla yürür." Hadis diyor. Tam dendiği gibi Fırat üzerindeki Cerablus'a Türk Ordusu şu an hareket etti.

 

KAF SURESİ 2. AYETİNİN AÇIKLAMASI

Kaf Suresi 2. ayet “Ben acibu en ceahüm münzilin minhum fe kalel” şeytandan Allah’a sığınırım “kafirune haza şey’un acib” bak diyor ki ayette “Doğrusu kendilerine içlerinden bir korkutucu, tebliğci, Mehdi gelmesine şaştılar da kafirun ve kafirat dediler ki; bu acib bir şey.” Acip bir insan diyorlar; ayet. Bediüzzaman ne diyor Mehdi için, “Ben” diyor “o ahir zamanın o acib şahsı gibi hiçbir cihette olamam.” diyor. “Ahir zamanın acib şahsı” diyor, ayette bak görüyor musun? Adamlar, Kaf Suresi’nin 2. ayetinde inkarcılar “vel acibu en ceahüm münzilin minhum fe kalel kafiruna haza şey’un acib, doğrusu kendilerine içlerinden bir korkutucu, Mehdi, bir tebliğci gelmesine şaştılar da kafirun ve kafirat dediler ki; bu acib bir şey, acib bir insan.” Bediüzzaman sözüne tam uygun.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler