Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (1 Ağustos 2016; 21:00)

SÜFYAN HAKKINDA HADİS AÇIKLAMALARI

İs'afür-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Sayfa 212’de diyor ki: “Süfyan münkir biridir” inkar eder yani normalde Allah’a inanmaz. Evrime Darwinizm’e inanır veyahut neye inanıyorsa. “Allah’ı, Kuran’ı, peygamberi tanımaz.” Kendini daha üstün görür Allah’tan, peygamberden daha üstün görür kendini yani Rumi mantıktadır. Bazı sapık Rumiler var ya onlar gibi. “İslam adına ne varsa hepsine karşıdır.” Yani İslam şeriatını kabul etmez. “Sistemli ve münafıkane bir tarzda iş görür. İslam’ın ana direkleri olan inanç esaslarını kaldırmaya yok etmeye zayıflatmaya çalışır. Hz. Mehdi (a.s)’ı da devamlı tarassut altında tutar” izler. “Muhasarası Mehdi’nin üzerinden kalkmaz Süfyan’ın” diyor. İs'afür-Rağıbîn'den naklen Tılsımlar Sayfa 212’de böyle geçiyor.

Rivayette var ki hadislerde “Süfyan büyük bir alim olacak. İlmiyle dalalete düşecek ve çok alimler ona tabi olacaklar. Vel ilmu indAllah. Bunun bir tevili şuur ki” diyor Bediüzzaman “başka padişahlar gibi ya kuvvet ve kudret veya kabile aşiret veya cesaret ve servet gibi vasıtayı saltanat olmadığı halde zekavetiyle” zekasıyla “ve fenniyle” yani kültürü bilgisiyle ve siyasi ilmiyle “o mevkii kazanır ve aklıyla çok alimlerin akıllarını teshir eder.” Yani alim hocaların, Müslümanların akıllarına teshir eder “etrafında fetvacı yapar ve birçok öğretmeni kendine taraftar eder.” Böyle geçiyor Risale-i Nur’da.

"Süfyan abus çehreli, sert kalpli adamlardan bir ordu düzenler ve bunlar her tarafta Müslümanlara zulmederler. Pek çok şehri de işgal ederler. Kan akıtmayı helâl kılarak, Âli Muhammed'e düşman kesilirler. Temiz insanlara ihaneti tecviz eder." Cevaz verir, caiz kılarlar. "Temiz insanlara ihaneti öğretirler. 'Hainlik helaldir.' derler." diyor. (Ahir Zaman Mehdi'sinin Alameti, Celaleddin Suyuti'nin tasnifinden hadisler, Ali Bin Hüsamettin El Muttaki.) Bu çok eski bir eser ve makbul bir eserdir. Sünni bir alimdir, çok itibar edilen bir alim.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler