Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (14 Temmuz 2016; 22:00)

HADİS AÇIKLAMALARI

İmam Sadık (r.a) buyurmuştur: “Resulullah (s.a.v) ferman etti ki; Hz. Mehdi (a.s) her kavmin her devletin işlerinin iç yüzünden sakladıkları gizli faaliyetlerinden haber verir.” Yani derin devletleri ifşa eder diyor. “Ve dostunu düşmanından ferasetle tanır.” Yani kim dost kim düşman ferasetle tanır ve anlar diyor. (Sırat-ı Müstakim, cilt 2, sayfa 254) Bu hadis çok manidar dikkat çekici. Bak, “Hz. Mehdi (a.s) her kavmin işlerinin iç yüzünden” her kavmin her devletin işlerinin iç yüzünden “sakladıkları şeylerden, gizli faaliyetlerinden haber verir. Ve dostunu düşmanından ferasetle tanır.” Mehdiyet’in derin devletlere karşı mücadele vereceğini anlıyoruz buradaki hadisten.

“Hz. Mehdi (a.s)” diyor Peygamberimiz (s.a.v.) “fakirlere karşı öyle bir şekilde davranacak ki kendi eliyle onlara yemek yedirecek” diyor.

“Hz. Mehdi (a.s) her an Allah korkusunu kalbinde taşır ve Allah’ın katında sahip olduğu takarruk yani yakınlık makamından dolayı da gururlanmaz.”

“Hz. Mehdi (a.s) dünyaya gönül bağlamaz bunun için de taş üstüne taş yığmaz.” Yani mal biriktirmez.

“Onun zamanında kimseye kötülük edilmez.” (El-Mehdiyil Mev’ud, cilt 1, sayfa 280)

“Hz. Mehdi (a.s) alevli hidayet meşalesiyle alemde dolaşır ve salihler gibi yaşar.” Yani etrafı sürekli aydınlatır diyor hidayetle aydınlatır vesile olur diyor.

“Hz. Mehdi (a.s) daha önceden hiç olmayan bir metotla ortaya çıkacaktır.”



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler