Sayın Adnan Oktar'ın Yeni Açıklamaları (24 Mart 2016; 22:00)

MUSEVİ KAYNAKLARINDA MOŞİYAH -HZ. MEHDİ (AS)- İÇİN “HİKMETLE GERÇEĞİN KOKUSUNU ALABİLEN KİMSE” İFADESİ GEÇİYOR

Musevilerin sözlü geleneklerinde Moşiyah Mehdi (a.s)’den “hikmetle gerçeğin kokusunu alabilen kimse, koku duyusu gelişen kimse” olarak bahsediliyor. Bu, üst düzey hahamların bildiği bir sözlü gelenek. Kendisinin Mesih Moşiyah olduğunu iddia eden bir insan ortaya çıkmış, Sanhedrin toplanmış bu kişiye hahamlar soru sormuşlar. “Söyle bakalım olacakların kokusunu alabiliyor musun?” diyorlar. O da “Ben pek koku almam” diyor. O zaman adamın yalan söylediğine kani oluyorlar ve adamı uzaklaştırıyorlar.

Hz. Musa (a.s) diyor ki: “O size gerçeğin kokusunu aldığını söyleyecek” diyor Moşiyah için. Buraya bir Haham Hollander gelmişti hani, benim bu bilgiden haberim yok ilk defa öğreniyorum. Yeni İngilizce bir kaynaktan öğrendik. “Ben Moşiyah’ın kokusunu alıyorum” dedim. O da dedi ki “Benim burnum pek koku almaz” dedi, “Ama görüyorum ve duyuyorum” dedi. Koku alma demek ki kaderde söylenecek bir söz. Biz de Hz. Mehdi (a.s) öncüsü olduğumuz için Allah bize de ilham ediyor. Aynı Hz. Mehdi (a.s)’ın söyleyeceği sözü Allah bana da söyletiyor. Tevrat’ta bu 3500 yıllık bilgi. Hakikaten benim hiç haberim yoktu böyle bir şeyden. Hahamlar bu konuları bildikleri için, ben bazı şeyleri doğal olarak konuşuyorum onlar da buna hayretle bakıp hüsnüzan ediyorlar. Yani onları çok şaşırtıyor. 3500 yıllık bir gelenek bu, kimsenin bilmediği bir gelenek. Benim de bilmem mümkün değil daha yeni öğrendim.

 

MANNA

Hz. Musa (a.s) Tevrat’ta biliyorsunuz altın buzağıyı manna haline getiriyor, toz halinde getiriyor beyaz bir toz. O tozun bir kısmını suya karıştırıp orada talebelerine içiriyor. Onlara görüş keskinliği veriyor bu, vesile oluyor. Düşünce keskinliği, hafıza keskinliği ve beyin gücünün olağanüstü artması gibi etkiler meydana getiriyor. Altın normalde sadece eriyor biliyorsunuz tozu olmaz altının. Yani suda eriyen bir toz olmaz. Suda eriyen toz haline getiriyor. Bir kısmını da denize savuruyor, deniz de balıklarla doluyor ve çok fazla bıldırcın gelmeye başlıyor. Allah mannayı vesile ediyor olabilir. (Mısır’dan Çıkış, 32 Bab, 1/6.)

 

MUSEVİ KAYNAKLARINDA MOŞİYAH -HZ. MEHDİ (AS)- HAKKINDA YENİ BİLGİLER

Musevilere, hahamlara “Moşiyah olduğundan şüphelendiğiniz kimse olursa ziyaretine gidin. Kutsal topraklarda da olsanız ona gidin. O çekingendir. Ona dikkatlice bakın, gözünüzü Moşiyah’tan çekmeyin. O mutlaka önce konuklarından gözünü çekecek. Konuşurken gözlerine pek bakmayacak” diyor. “Çekingen birisidir” diyor Moşiyah için. Ama şüphelendiğinizde gidip mutlaka onu anlamaya çalışın diyor hahamlara Tevrat kaynaklı bilgilerde. “Kutsal topraklarda da olsanız ona gidin” diyor. “O çekingendir ona dikkatlice bakın, gözünüzü ondan çekmeyin. O mutlaka önce konuklarından gözünü çekecektir” diyor. “Konuşurken gözlerinize pek bakmaz” diyor. Yani “hahamlar geldiğinde öyle bir tavır gösterir” diyor. “Oradan da anlayabilirsiniz” diyor. Yani alametlerinden biri olarak söylüyor. Hz. Davut (a.s) soyundan olacağını söylüyorlar.

“Rabbim, Moşiyah’ı şimdi gönder çünkü bu halk beni dinlemiyor, kardeşimden başkasına malik olamıyorum.” Hz. Musa (a.s)’ın tam sözünün bu olduğuna inanıyor Museviler o devirde. Yani Tevrat’taki görüş bu.

“Moşiyah koku algısıyla hüküm verebilecektir.” (Sanhedrin, 93 / B) Yani tabii orada bir ima var.

“Bakın, kulum başarılı olacak, üstün olacak, el üstünde tutulup alabildiğine yükselecek.” (Yeşeya 52 / 13.) Moşiyah için.

Musevi inancına göre Hz. İbrahim (a.s) ve Hz. İshak (a.s)’dan da üstün Moşiyah. “İbrahim ve İshak’tan üstün olacak ve çok yükseklerde meyod seviyesine yerleşecek. Bu Adem, Musa ve Davut’un baş harflerinden meydana gelir” diyor.

Yine Tevrat kaynaklarında Moşiyah Mehdi için; Adem (a.s) ve Musa (a.s)’ın hikmetini aşacağı söyleniyor.

“Yoksulları adaletle yargılayacak.” (Yeşeya 11/4) Yoksullara yardım edecek Moşiyah.

 

3500 YILLIK ESERDEKİ BİLGİ: “MOŞİYAH'I ROMA'NIN KAPILARINDA ARA”

“Yeşuya Ben Levi, Eliyah ile Revişimon mağarasının girişinde karşılaştı. Ve sordu; Moşiyah (Mehdi (a.s)) ne zaman çıkacak?” Bak, 3500 yıllık bilgi. “Eliyah dedi ki: Git, kendisine sor. Onu nerede bulabilirim?” Moşiyah’ı soruyor. “…Nerede bulabilirim? Roma’nın kapılarına gidip onu ara” diyor. İstanbul’un kapılarında. Roma o zaman İstanbul 3500 yıl önce. Roma’nın kapılarında ara diyor.  (Tehilim 95/7, Sanhedrin 98/A.)

Museviler üçüncü tapınağı Moşiyah’ın yapacağına inanıyorlar. Yani Mehdi (a.s)’ın. Üçüncü tapınak, son kere yapılıyor.



DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler