Kuran Dışı İslam'ın Dehşet Verici Dünyası -3-

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

8. Mustafa Karataş: Seyirci arıyor: "Kocamdan şiddet görüyorum" dediği halde, Karataş "Evcilik oynuyorsunuz" diyor.

TELEFON BAĞLANTISI İZLEYİCİ: Altı yıldır eşimden sürekli şiddet görüyorum. Annemlere gidip geliyorum.

MUSTAFA KARATAŞ: Annenlere niye gidiyorsun? Oyun oynuyorsunuz. Evcilik oynuyorlar.
TELEFON BAĞLANTISI İZLEYİCİ: İlk yılda, evlendiğim zaman altı aylık bebeğimi ŞİDDETTEN KAYBETTİM.

MUSTAFA KARATAŞ: Öbür dünyaya gitmeden size bu dünyada ceza vermek lazım. Niye annenin evine gidiyorsun ikide bir, ne işin var? Annende de suç var. Ben olsam annenin yerinde “bir daha geleceksen gelme git. Kocanın yeri senin evin orası.” Eskiden bir söz vardı, neydi o? Kol kırılır yen içinde kalır. Annene babana da söyle “Bana gelince sahip çıkma” de. “Kov beni” de. “Hadi kızım evine git” desin. Olmaz. Bazı şeylere katlanacağız.

Bir kadını çocuğunu düşürecek kadar ağır şiddet gördüğü bir ortama geri göndermek akla, vicdana ve Kuran’a uygun değildir. Kuran’da kadının dövülmesi yoktur. Nisa Suresi 34. Ayette geçen “Darabe” ifadesi, arasında anlaşmazlık bulunan kadın ve erkeğin birbirinden uzaklaşmasını anlatır. Kadının dövülmesini değil. Allah her türlü şiddeti yasaklamış, affedici olmayı emretmiştir.

Araf Suresi, 199 Sen af (veya kolaylık) yolunu benimse, (İslam'a) uygun olanı (örfü) emret ve cahillerden yüz çevir.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

9. Alpaslan Kuytul: Kadınları dövün, sırtına falan vurun.
İslam’ın kadına şiddete bakışı nedir? Dövün diyor işte. Boşanmaktan iyidir, son bir şans. Kademe kademe. Hz. Ömer dövmüş mesela. Zaten ondan da beklenirdi yani. Bazı kadınlar gerçekten de öyle bir tepki göstermedikçe (dövülmedikçe) anlayamıyor olabilir. Hafiften şöyle. Artık çok sinirlendim yani. Şöyle vurması mesela sırtına falan mesela. Çok sinirleniyorum, yeter artık boşanacağız manasında.

Kadının dövülmesi gibi korkunç bir fikrin alkışla desteklenmesi ibretlik bir durumdur. İslam sevgi, sevecenlik, güzellik dinidir. Kadına dayak atmayı alkışlayan zihniyet Kuran İslamı yaşanmadığında gelişir.

Bakara Suresi, 78 Kitabı bilmezler; (bildikleri) bir sürü asılsız şeylerden başkası değildir ve yalnızca zannederler.

Kuran’a uyulmadıkça gerçek İslam’ın yaşanması mümkün değildir:

İsra Suresi, 9 Şüphesiz, bu Kuran, en doğru yola iletir ve salih amellerde bulunan mü'minlere, onlar için gerçekten büyük bir ecir olduğunu müjde verir.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

15. Nurettin Yıldız: Deşarj olmak için kadını döverek rahatlayın. Kadın dayak yediği için sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor.
Mesela bir erkeğe ‘kadını dövebilirsin’ diyor, deşarj olmak için vurdurtturuyor Allah Teala. Çünkü eğer erkeğe burasına kadar geldikten sonra ‘dokunma bu kadına’ dersen, başka yolla erkek rahatlar. Kadınların Allah erkeklere ‘dövün, rahatlayın’ diye müsaade etmesinden dolayı sabaha kadar şükretmeleri gerekiyor kumadan rahatsız oluyorlarsa. Evin içinde bu işleri halletmesi lazım. İster döver, ister kırar, evin içinde bu işi halledecek.

Kadını, deşarj olmak için dövülmesi gereken bir varlık olarak gören çarpık zihniyet, Kuran’ın terk edilmiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Furkan Suresi, 30 Ve elçi dedi ki: "RABBİM GERÇEKTEN BENİM KAVMİM, BU KUR'AN'I TERK EDİLMİŞ (BİR KİTAP) OLARAK BIRAKTILAR."

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

16. Mehmet Emin Akın: Bizde adettir kadına vururuz

BİZDE ADETTİR YA VURURUZ işte ELİMİZ ALIŞMIŞTIR YA VURMAYINCA OLMUYOR. Dedi ki beni mahkemeye verdiler hakim beni iki ay evden uzaklaştırdı. İslam’da adam kadınına bir şey derse KADININA VURURSA hakim niye vurdun diye sorma hakkına sahip değildir. Rasulullah (sav) söylüyor bunu. Kadınına niçin vurdu diye hesap sorulamaz.

Maide Suresi 104 Onlara: "Allah'ın indirdiğine ve elçiye gelin" denildiğinde, "Atalarımızı üzerinde bulduğumuz şey bize yeter" derler. (Peki,) Ya ataları bir şey bilmiyor ve hidayete ermiyor idilerse?
 

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

17. Bilal Demir: Kocasının kadını dövme yetkisi vardır

KADINI 3 YERDE DÖVMEK CAİZDİR. 1 Namaz kılmıyorsa ve bir fetvaya göre namaz kılmayan Kadını kocasının dövme yetkisi vardır. 2 Döşeğine gelmediğinden ötürü hele bu zamanda sitem edilecek zaman değildir. Açık konuşalım şeriatta ayıp yoktur. Şimdi kocası dışarda çok manzaralar görüyor, çok pislikler görüyor eve gelmiş bir de kadın sitem ediyor olmaz, zaten cezası da ağır olmaz kocasının da dövme yetkisi vardır. İzinsiz (dışarı) çıktığından ötürü de dövme yetkisi vardır.

Kuran’ın hiçbir ayetinde, hiçbir koşul altında kadının dövülmesine dair hüküm yoktur.

Yeryüzünde hiçbir canlı ve iki kanadıyla uçan hiçbir kuş yoktur ki, sizin gibi ümmetler olmasın. BİZ KİTAPTA HİÇBİR ŞEYİ NOKSAN BIRAKMADIK, sonra onlar Rablerine toplanacaklardır. (Enam Suresi, 38)

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

21. Mısırlı Din Alimi: Kadını terbiye etmek için dövmek gerekir, dayak kadını yüceltir.
Allah dayak cezasını bahşederek kadını onurlandırmıştır. Dayak atmanın bir yönergesi vardır. Kadını terbiye etmek için dövüyorsa elini çok yükseğe kaldırmamalıdır. Göğüs hizasında dövmelidir. Tüm bunlar kadını yüceltir. Kadının terbiye edilmeye ihtiyacı vardır.

Kadının terbiye edilmesi için dövülmesi gerektiği gibi çarpık bir mantık Allah’ın dininde yoktur.

Maide Suresi, 49 ARALARINDA ALLAH’IN İNDİRDİĞİYLE HÜKMET ve onların hevalarına uyma. ALLAH’IN SANA İNDİRDİKLERİNİN BİR KISMINDAN SENİ ŞAŞIRTMAMALARI İÇİN DİYE ONLARDAN SAKIN. Şayet yüz çevirirlerse, bil ki, Allah bir kısım günahları nedeniyle onlara bir musibeti tattırmak istemektedir. Şüphesiz, insanların çoğu fasıklardır.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

24. Katar TV: Erkekler kadınların sırtından sopayı eksik etmemelidir.

BİR ERKEĞİN SIRTINDAN SOPAYI EKSİK ETMEDEN YAŞAYAMAYACAĞI üç tür kadın vardır bu dünyada. Kimisi dayağa alışarak yetiştirilmiştir. KOCASI BÖYLE BİR KADINLA ANCAK DAYAK ATARAK GEÇİNEBİLİR. Bazı kadın ise kocasına karşı umursamaz davranır. ONUNLA BAŞ ETMEK İÇİN DE SOPADAN BAŞKA ÇARE YOKTUR.

Hurafelere dayalı din anlayışında yoğun bir kadın karşıtlığı hakimdir:

Nahl Suresi, 57-59 Onlardan birine kız (çocuk) müjdelendiği zaman içi öfkeyle-taşarak yüzü simsiyah kesilir. Kendisine verilen müjdenin kötülüğünden dolayı topluluktan gizlenir; onu aşağılanarak tutacak mı, yoksa toprağa gömecek mi? Bak, verdikleri hüküm ne kötüdür?

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

25. Cübbeli Ahmet Hoca: Kadınlar kocalarına özellikle Ramazanda iyi davranmazlarsa dayak yerler.

İslamiyet sana diyor ki kocana iyi davran Niye iyi davranırsan o da sana iyi davranır. Herifi raydan atlatma, SOPAYI YİYECEKSİN Kolay birşey değil, hele bir de Ramazanda, adam bir de oruçlu geldi eve 7'de iftara kalmış 1 saat, bir de sigara içen biriyse zaten kafa duman olmuş. Bu adama şimdi kadın bir hareket çekerse bu ne yapar ya. Benden size tavsiye Ramazanda iyi davranmazlarsa SIKINTI ÇIKAR BAK adam oruçlu çünkü ona göre dikkat edin.

Müslüman erkek öfkelenip raydan çıkar, sonra da kadını döver zihniyeti Kuran’a uygun olmayan din anlayışının, dehşet verici bir sistemidir. Kuran İslamı’nda kadının iyi olmasının ölçüsü sadece kocasına iyi davranması değil, Allah korkusu, Allah sevgisi, Allah yolunda ilmi mücadelesi, cesareti, gayreti ve takvasıdır.

Enam Suresi, 114 ALLAH'TAN BAŞKA BİR HAKEM Mİ ARAYAYIM? OYSA O, SİZE KİTAB’I AÇIKLANMIŞ OLARAK İNDİRMİŞTİR. Kendilerine kitap verdiklerimiz, bunun gerçekten Rabbinden hak olarak indirilmiş olduğunu bilmektedirler. Şu halde, sakın kuşkuya kapılanlardan olma.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

32. Arap TV Kanalı: Kadını döverken bazı kurallar vardır: Kanamaya yol açmamalı, kemik kırmamalı, yüze vurmamalı ve morartmamalıdır.

Kadını haşa yarım insan gibi görmek, baskı altına almak Kuran’a uygun olmayan karanlık bir dünyadır. Kuran İslamında ise kadınlar alabildiğine özgürdür

Yunus Suresi, 66 Onlar yalnızca bir zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminde bulunarak yalan söylemektedirler.'

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

33. Arap TV Kanalı : Karını hafif bir şekilde dövmelisin kemik kırmadan

Eğer karını döversen hafif bir şekilde dövmelisin.  

Bir iz bırakmadan, kemik kırmadan kanamaya sebep olmadan. Bunlar işte hafif dövmedir.

Adam bir kere bağırıp karısını döverse, kadın kalkıp yemeğini hazırlar, ertesi gün de itaatkar olur. 

Enbiya Suresi’nin 10. Ayetinde “Andolsun, SİZE (BÜTÜN DURUMLARINIZI KAPSAYAN) ZİKRİNİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU BİR KİTAP İNDİRDİK. Yine de akıllanmayacak mısınız?” buyrulmuştur. Kuran’da insanların her durumuyla ilgili hüküm vardır ve kadının dövülmesine dair tek bir ayet dahi yoktur.

Bu anlatım Kuran’a ve İslam’a uygun değildir

45. Şeyh Abdullah Yolcu: Kendisi aldı yorganını gitti başka odaya, ya da gitti babasının evine O ZAMAN KADINI DÖVECEKSİN. KADINI DÖVECEKSİN, ÇOCUĞU DA DÖVMEK CAİZDİR. Kadın var dövmek değil sopa kırsan belinde işlemez. Böyle bir tane vurursun ona neresine sırtına bacağına bozulmayan yerlere vuracaksın, böyle bir yerine vuracaksın eline vuracaksın ÇOCUĞA DA KADINA DA ayağına vuracaksın sırtına vuracaksın böyle

Hurafelerin hakim olduğu din anlayışı İslam değildir. Kuran’da bildirilen İslam sevecen, modern, barışsever, sanatın, güzelliğin, neşenin, kalitenin, özgürlüğün hakim olduğu sevgi dinidir.

Hud Suresi 60- Allah hakkında yalan uydurup iftira edenlerin kıyamet günü zanları nedir? Şüphesiz Allah, insanlara karşı büyük ihsan (Fazl) sahibidir, ancak onların çoğu şükretmezler.

 

 



DEVAMINI GÖSTER