Adnan Oktar o gece askere geri çekilin çağrısı yaptı

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, saat 01:08

KARTAL GÖKTAN: Ankara emniyet müdürlüğü de ikinci kez helikopter ve savaş uçakları tarafından saldırıya uğramış.

ADNAN OKTAR: Emniyet müdürlüğüne saldırı çok acayip bir hareket yani. Emniyet bütün yiğitliğiyle PKK’yla mücadele ediyor. Yani bu nasıl bir fitnedir? Sakın, sakın, sakın öyle bir şey yapmasınlar. Kim yapıyorsa da vazgeçsin. Yani çok büyük günah ve çok büyük fitne olur. Ne alakası var? Polisin ne suçu var? Nur gibi bizim aslanlarımız, nur gibi insanlar. Bir mantığı yok. PKK’ya karşı aslan gibi mücadele eden koç yiğitlerimiz. Oranın –eğer doğruysa bu haber- çok büyük günaha girmiş kim yaptıysa. Çok vahim bir şey bu. Sakın ha hiç kimse kabul etmesin böyle bir şeyi. Olur mu böyle şey? Ana kuzuları onlar, aslanlar, tertemiz insanlar yazık günah.

VTR

Bizi kandırdılar ağabey bizi kandırdılar anladın m? Bize tatbikat dediler çıktık oraya. Neyin ne olduğunu bilmiyoruz biz. Ben şimdiye kadar doğuda askerlik yapmadım diye üzülen adamım, anladın mı? Biz vatanı satar mıyız? Benim babam da amcam da bu vatan için savaştı.

15 Temmuz gecesi halkımız, Atatürk Havalimanı’nda darbeye katılmayan askerleri “En büyük asker bizim asker” sloganlarıyla kucakladı.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, saat 01:11

ADNAN OKTAR: Kahraman askere, kahraman polise biz zerre kadar halel gelsin istemeyiz. Kim ne yaptıysa geri çekilsin. Aman ha böyle şey olmaz, yazık günah yani. Ne oluyor ya ne olur yani? PKK orada köpek gibi sırıtıyor şuan. Acayip neşelenmişlerdir. Onları mı sevindiriyorsunuz? Ne yapıyorsunuz? Çok büyük bir hata olmuş, çok büyük bir hata yapmışlar. Şeytandan Allah’a sığınsınlar. Aman ha, Mehmetçik de onlar bizim canımız, kendi kuzularımız bizim kendi evlatlarımız. Aman ha öyle şeye itaat olmaz. Yani çok vahim bir şey bu. Senin o iman dolu göğsün PKK’ya karşı olacak sadece.

VTR

Askerliğinin bitmesine iki gün olan er şaşkınlığını gizleyemiyor. Çünkü valiliğe tatbikat için geldiğini zannediyor. El işaretiyle arkadaşlarını uyarıyor. Er heyecanını bastırmak için arkadaşından su istiyor. Hala olayın şokunda. Gözlerini kıpmadan haberleri izlemeye başlıyor ve yere çöküyor. İşte askerin yıkıldığı anlar. Darbeci komutanları tarafından kullanıldıklarından habersiz olan erler tatbikat yalanıyla neredeyse halka ateş açacaktı. Darbe girişimini televizyondan öğrenen erler hemen halkın safına geçti.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece, saat 01:16

ADNAN OKTAR: Milletimize geçmiş olsun. Yani konu bitti. Ortalık artık yatıştı. Yani bitti yani konu. Öyle bir şey yok bundan sonra. Ama sakın böyle heyecanlanıp, tevekkülsüzlük edip, aman işte ben yiyecek stoklayayım falan… Bunlar çok acayip şeyler yani. Tevekkülsüzlük Allah’ın en beğenmediği tavırlardan bir tanesi. Mütevekkil olsun kardeşlerimiz. Sakın askere bir şey yapmasınlar bak çok önemli o. Onlar bizim çocuklarımız. Sakın ha böyle heyecanlanıp şey yapmak değil de dönsünler yani o kadar.

Darbe girişimi gecesi Sn. Adnan Oktar’ın 12 saat boyunca canlı yayında yaptığı yatıştırıcı konuşmalar, darbenin bertaraf edilmesine yardımcı oldu.

 



DEVAMINI GÖSTER