Teknolojiyi Sinsice Müslümanlar Aleyhine Kullanabilmek Münafığa Şeytani Bir Haz Verir

Peygamberimiz (sav) döneminde münafıklar ‘çadırdan çadıra, elden ele verdikleri el yazılarıyla bilgi ve Müslümanlar aleyhine yalanlar, iftiralar gönderirken’; günümüzde münafıkların elinde bunlarla hiç kıyaslanmayacak kadar geniş imkanlar vardır. Münafıklar günümüz teknolojisi içerisinde, çok daha geniş bir ‘münafık eylem alanına’ sahiptirler. İnternetin, akıllı cep telefonlarının, bilgisayarların; ‘gizlice ve kimseye sezdirmeden faaliyet yapmaya ve ardından da tüm bunları anında yok etmeye imkan tanıyan teknolojilerin varlığı’, günümüz münafıkları için ‘şeytani heyecan veren bir kirli zenginlik’tir. Dolayısıyla asrımızda münafığın en etkili silahlarından biri ‘internet, bilgisayar ve akıllı telefon teknolojileri’dir.

Elbette ki söz konusu teknolojik imkanlar, tüm insanların hayatını kolaylaştıran ve yaşamlarına konfor katan çok önemli nimetlerdir. Müslümanlar için de güzel birer tebliğ vesilesidir. Ancak münafığın farkı, bu nimetleri şeytani planlarını gerçekleştirebilmek ve dürüst insanları aldatabilmek için kullanmasıdır.

Münafık, kendisine her konuda eylem imkanı sağlayan bilgisayar, internet, iletişim gibi teknolojilerin hepsi hakkında çok detaylı bilgi sahibidir. Adeta tam bir ‘teknoloji uzmanı’dır. Şeytanın desteği ve ilhamıyla, tüm bu konularda ‘müthiş bir yetenek sahibidir’. Çok seri ve hızlı hareket edebilme, yaptığı şeytani eylemlerin izini çok hızlı silip yok edebilme kabiliyeti vardır. Dolayısıyla da münafık, bu tarz sinsi faaliyetlerini yürütürken kolay kolay fark edilmeyebilir. 

Münafığın ‘şeytanın zekasıyla hareket eden bir varlık’ olduğu düşünüldüğünde, teknolojik imkanları ve internetteki bilgileri, sinsi planları için ‘nasıl kullanabileceği’ de daha iyi anlaşılabilir. Ayrıca derin devlet elemanlarını bulup onlara ulaşabilme, bağlantıda olduğu kirli yapılanmalara Müslümanlar aleyhinde yalan bilgi gönderme ve tüm bunları yaparken gizlice hareket edebilme konularında da münafık ustadır. Tam bir ‘teknoloji kurdu’ olduğu için, yakalanma ihtimaline karşı da, her şeyin otomatik olarak silinip hafıza temizliği yapacağı şekilde teknolojik tedbirler alır.

Ancak münafık Allah'ın kendisini gördüğünü ve yaptığı her eylemin tek tek Allah Katında yazıldığını, ahirette ise tüm bunlardan sorguya çekileceğini hiç düşünmez. Onun tek önem verdiği tüm bu faaliyetlerini insanlardan gizli bir şekilde yapabilmektir. O kadar akılsızdır ki, insanlara yakalanmadığı takdirde, tüm planlarının kusursuz ve mükemmel bir şekilde ilerleyeceğini sanır. Oysa ki münafığın bir planı varsa, Allah'ın sonsuz akılda ve sonsuz güçte bir planı vardır. Yaptığı her münafıkane eylem, hem dünyada hem ahirette tek tek ortaya çıkacak; tüm insanlar onun tüm bu aşamalarda yaptığı sinsilikleri öğreneceklerdir. Dünyada gizlice bir şeyler yaptığında büyüdüğünü sanan münafık, ahirette rezil rüsva olacak ve sonsuza kadar horlanıp aşağılanacaktır.



DEVAMINI GÖSTER