Bağnazlığı İslam diye dayatmak zulümdür - Ebru Yılmazatilla

Gerçek İslam Kuran’da anlatılan Peygamberimiz (sav)’in ve yiğit sahabilerin yaşadığı, saf vahye yani Kuran’a dayalı bir dindir. Bu din, Kuran Müslümanlığı’dır. İslam dini ahlakın, sevginin, şefkatin, nezaketin, temizliğin, kalitenin kısacası her şeyin en güzelidir. Sevgi okuludur, sevenlerin okuludur. Şefkatin, merhametin yaşandığı en güzel dindir.

Kuran ruhu bizlere anlayış, derinlik, tatlılık, ufuk genişliği kazandırır. Mükemmel bir sanat ve estetik anlayışı sunar; bilime, her türlü araştırma ve incelemeye teşvik eder; fikir özgürlüğü, ileri demokrasi ve sosyal adaletin yaşandığı bir toplumu amaçlar. Her türlü dayatmadan, baskı ve zorbalıktan sakındırır.

Ne var ki günümüzde İslam ülkelerinde Müslümanların büyük bir kesimi İslam dininin bu saydığım özelliklerinden uzak bir yaşam sürüyor. Kimisi çok zor şartlar altında ezildiğinden, kimisi fakirlik ve imkansızlıklarla kuşatıldığından, kimisi de şartları gayet elverişli olmasına rağmen Kuran’ı hayata geçirmediklerinden böyle olumsuz bir imajla karşı karşıya bulunuyoruz. Ama hepsinden önemlisi ortak neden şu: Bağnazlık! Evet, sorunun temel kaynağı bu zihniyet.

Bağnazlık, hurafe ve bidatleri yani güya din adına “uydurulmuş” her türlü hükmü ve bilgiyi insanlara İslam diye sunar. Allah adına, din adına yalan söylemekten, Peygamberimiz (sav) adına hadis uydurmaktan çekinmez. Üstelik de bunları dayatmada son derece öfkeli ve inatçıdır. Güzel ve temiz olan, insanın ruhuna hitap eden her türlü şeyi, helal nimetleri dine çeşitli ilavelerle haram hale getirir. Din adına korkunç, kabus gibi bir sistem sunar. Hayatı güzelleştiren her şeyi yok eder. Kötü kıyafetler, itici yiyecekler, izbe mekanlar, kirli ve suratı asık görünümlü kadınlar, kirli ve çirkin görünümlü erkekler, neşesiz ortam; müzik yok, resim yok, estetik yok, sanata düşman, bilime karşı, kokuşmuş bir yapı getirir. Hemen hemen herkesten nefret eden, kibirli, insanlara hakaret eden, iftira eden, öfke besleyen, saldırgan, kavgacı zihniyetteki bu kesim gerekli gördüklerinde insanlara –yine sözde din adına- şiddet ve vahşet uygulamaktan da çekinmez. Aynı kişiler kendi içinde ise uyuşuk, hüzünlü ve mutsuzdurlar.

Bağnaz anlayışın en belirgin özelliklerinden biri ise kadın nefretidir. Bağnazların dünyasında kadınların özgürlüklerinin kısıtlandığı, çeşitli yasak ve uygulamalarla çirkinleştirilip itici hale getirildiği, aşağılandığı, ikinci sınıf olarak görüldüğü, ezildiği bir sistem hakimdir. Kısacası bağnazlık kitle psikolojisiyle kendi kendini boğan, kanserleşmiş, hasta bir yapıdır.

Kuran’a ve din ahlakına tamamıyla zıt olan böyle bir zihniyetin İslam dinine mal edilmesi ise kuşkusuz şu an dünyadaki en büyük yanılgılardan biridir. Kuran’da bağnazlık net olarak eleştirilir ve bu zihniyetin yanlışlığı açık hükümlerle ortaya konur.

Keza İslamofobi dediğimiz olay da yine bağnazlıkla İslam’ın bağdaşan hiçbir yönü olmadığını bilmeyenlerin ortaya attığı çok yanlış bir nitelendirmedir. Şayet bu kavram İslamofobi değil de “bağnazlık fobisi” olarak adlandırılmış olsaydı o zaman son derece yerinde ve isabetli kullanılmış olurdu. Tabii Kuran ve İslam dini hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan insanların böyle bir kafa karışıklığı yaşaması bir dereceye kadar normal sayılır. Çünkü az önce de belirttiğim gibi bağnazlık Allah adına, din adına ortaya çıktığı, uydurma hadislerle Peygamberimiz (sav)’e iftira ederek onun adını kullandığı için bilgisi olmayan insanlar bu aldatmacanın tuzağına düşebiliyorlar. Kaldı ki elbette bu kişiler kendilerini, “Ben bağnazım, hurafe dinini yaşıyorum” diyerek tanıtmıyorlar; “Ben Müslümanım, İslam dinini yaşıyorum” iddiasında oluyorlar. Bilakis sahabe İslam’ını, gerçek modern İslam’ı yaşayan Kuran Müslümanlarını kendilerince eleştiriyor hatta ve hatta onları mürtedlikle suçlayıp kendilerinin daha takva olduğu iddiasında olabiliyorlar. Hal böyle olunca da şu an hemen hemen dünyanın her yerinde bağnazların her söylemi ve yaptıkları her uygulama doğrudan İslam’a mal ediliyor. Müslüman denince de akla bağnaz insan modeli geliyor.

Bağnaz görüşün söz konusu tüm yanlış uygulamalarının temelinde “Kuran’ı yeterli görmemeleri” vardır. Allah ayetlerinde, “Kuran yeterlidir” der; bağnaz, “Yeterli değildir” diyerek bunu kabul etmez. Yine Allah, “Kuran’da her şeyi açıkladım” der; bağnaz kişi, “Hiçbir şey açıklanmamıştır, yarımdır” der. Ve böylece sapkın bir inanç geliştirir. Kendine göre helal olan güzellikleri haram, haram olan çirkinlikleri helal kılar. Kuran’da Allah’ın belirlediği sınırları kendi sapkın yorumuyla ya genişletir ya da daraltır. Ama asla olduğu gibi kabul edip uygulamaz.

Bugüne kadar, bir kısım çevreler de fırsattan istifade, Müslümanları bu bağnaz zihniyetin imajına hapsederek kendilerince bir oyun oynamış; laiklik, özgürlük, demokrasi, bilim, sanat, müzik, estetik, kalite gibi güzel olan her şeye güya Müslümanları karşı gibi göstermişlerdi. Şimdilerde ise bu oyunun yavaş yavaş bozulduğunu ve İslam’ın nurlu yükselişini görmekteyiz. Çünkü İslam dini iyi insanlarındır, bağnazların değildir. Bağnazlar gerçekte kendi kafalarındaki dine uyarlar ve İslam dinini yalnızca kullanırlar.

Saf vahye dayalı İslam anlayışı bağnaz zihniyetin tam aksine ultramodern bir anlayıştır. Allah biz Müslümanlardan dünyada cennete benzer bir model oluşturmak için gayret etmemizi ister. Her şeyin en iyisini, en güzelini hedeflememizi ister. Vicdanlı, sevgi dolu, şefkatli, merhametli, nezaketli, bakımlı, temizlikte en ileri olmamızı emreder. Sosyal adaletin, eşitliğin en mükemmel uygulaması İslam’da vardır. İslam dinini yaşayan Müslüman, insan sevgisiyle doludur; her inançtan insanı şefkatle kucaklar. Allah’ın tüm yarattıklarını başta insan olmak üzere bitkileri, hayvanları sever. İltifatkar, gönül alan, ince düşünceli, klas, kaliteli ve görgülüdür. Olgundur. Laiklikten, ileri demokrasiden ve alabildiğine özgürlüklerden yanadır. İslam dininde kimseye baskı yoktur. Kimseye kendi ahlak anlayışını, yaşam şeklini dayatma, kimsenin inancına karışma yoktur, baskı ve zorlama yoktur. Bilimin en üst seviyesi, sanatın, estetiğin, müziğin, resmin, heykelin en güzeli vardır. İslam Allah aşkıdır, güzel ahlaktır, sıcak bir dostluktur, muhabbettir, akılcılıktır, kalitedir, temizliktir, güzel kokudur, özgürlüktür, barıştır, huzurdur. İslam dünyayı aydınlatan ışıktır. Maddi ve manevi güzelliklerde en ileri noktanın hedeflenmesi ve yaşanmasıdır. İslam ahlakı budur; Kadim İslam ahlakı böyledir.

Hz. Adem (as), Hz. İbrahim (as), Hz. İshak (as), Hz. Yakup (As), Hz. Musa (as), Hz. Muhammed (sav) tüm peygamberler dönemlerinin en seçkin, en kaliteli, en aydın, modern üstü modern insanları olmuşlardır. Bulundukları ortama nur saçmış, hem gözlere hem gönüllere hitap etmişlerdir. Giyimleri, bakımları, zevkleri, akıllarının ve üsluplarının güzelliği kıyamete kadar tüm insanlığa örnektir.

Bugün sadece Mısır, Suriye, Fas, Tunus, Cezayir değil, tüm İslam ülkelerinin sahabe İslam anlayışına yani ultramodern gerçek İslam modeline çok ihtiyacı var. Ülkemizde de gençlik artık bağnazlığı değil, kaliteli Müslüman anlayışını görmek istiyor. Bağnaz zihniyetin boğuculuğuna, ağırlığına fikren karşı olan, modern İslam’ı benimseyen bir neslin olması çok güzel bir gelişme. İnşaAllah İslam’la hiçbir ilgisi olmayan bağnazlık hakkında insanların bilgisi arttıkça, yıllardır Müslümanların ezilmesine, acı çekmesine sebep olan bu oyun tümüyle bozulacaktır. Allah’ın dini İslam’ın insanlara sunduğu güzellikler içten gelen bir istekle ve sevinçle benimsenecektir.


A9TV Televizyonu Adnan Oktar Harun Yahya Sohbetler Belgeseller A9 TV Yeni Frekansımız: Türksat 3A Uydusu FREKANS: 12524 Dikey Batı Sembol Oranı: 22500
DEVAMINI GÖSTER

Benzer Eserler